Nederland, Amsterdam8 september 2017, door Maartje

Nieuw: Pizza Heart Bar

Nederland, Amsterdam, 8 september 2017, door Maartje

Nieuw: Pizza Heart Bar

Voor team IJburg kan het geen verrassing zijn dat dé pizzeria van 'hun' Amsterdamse eiland zijn weg heeft gevonden richting de Amsterdamse binnenstad: Pizza Heart Bar is op IJburg namelijk al tijden een dikke vette hit. Een zaak in de Reguliersdwarsstraat volgde (o ja? ja) en nu opende Pizza Heart Bar nummer 3, de knapste van het stel (eerlijk is eerlijk) in Amsterdam Oost, op een steenworp van cafe-klassieker Hesp en nog een stukje dichterbij het nieuwe Weesper - beiden aanrader en dus een goede buurt om te vertoeven voor de peeps van Pizzza Heart Bar Amsterdam.

Logisch ook: de zaak serveert al tijden mega (maar echt) lekker pizza's en consorten, vooral voor de snelle hap en voor mee naar huis. Wat nog niet echt kon, was uitgebreid tafelen met een biertje en/of een glas wijn. Tot nu!

Barts-Boekje-pizza heart bar 6

Want in Amsterdam Oost kun je bij Pizza Heart Bar tegenwoordig dus wel terecht voor antipasti, bruschetta's, salades en pizza's met een drankje on the side in een aantrekkelijke zaak. Holla! En er komt meer van waar het goede nieuws vandaan komt: Pizza Heart Bar is voor iedereen: voor vegan, vega's, carnivoren en zelfs voor pizza haters. Het is heus.

Meer vegan in Amsterdam? Check de lijst hier: 15 x de beste plantaardige adressen van Amsterdam 

Het koppel achter de zaak denkt niet licht over hun ingrediënten: alleen het beste is goed genoeg. Alles wat vers moet zijn, komt uit de buurt en alle specialiteiten komen uit - uiteraard - Italie. Een 'artisan pizza bar' noemen ze zichzelf dan ook. En dat is oke. Want dat proef je.

Barts-Boekje-pizza heart bar 1
Het geheim? Het pizzadeeg. Alle pizza's bij Pizza Heart Bar zijn namelijk - komt-ie: ‘ad alta digeribilità’, wat in het Italiaans zoveel betekent als ' zeer goed verteerbaar'. Dat is mooi. De truc zit 'm in het rijzen van het deeg dat maar liefst 72 uur in beslag neemt. Slow cooking galore! Hierdoor is er minder gist nodig (gist laat deeg sneller rijzen) en zijn de pizzabodems dus veel lichter verteerbaar (gist maakt deeg ook 'zwaar').

Barts-Boekje-pizza heart bar 2
Wil je supergezond, dan zijn er ook nog de 'whole wheat pizzas' en er wordt as we speak hard gewerkt aan de ontwikkeling van het lekkerste glutenvrije deeg (écht lekker moet het zijn - nogmaals: alleen het beste is goed genoeg, remember?). Tot slot: mocht pizza nou toch echt niet je ding zijn (seriously??), dan staan er nog volop antipasti, pasta's en salades op het menu om op los te gaan. Pizza Heart Bar