21 oktober 2019, door Maartje

Over duurzaamheid gesproken… SAY YES TO THE PRE LOVED WEDDING DRESS!

21 oktober 2019, door Maartje

Over duurzaamheid gesproken… SAY YES TO THE PRE LOVED WEDDING DRESS!

First things first: volg je @bartsbruiloft al? Zou je moeten doen ;-). Of je nu nog mag gaan trouwen, het 'al achter de rug hebt' of niet van plan bent om ooit in het huwelijksbootje te stappen: de inspiratie is sowieso aan! Omdat we simpelweg mega suckers zijn voor 'de mooiste dag van je leven' (wat natuurlijk gefuckte onzin is, maar leuk en onvergetelijk mag-ie worden), bliezen we Barts Bruiloft weer nieuw leven in. Daarnaast hebben we sinds jaar en dag Barts Groene Boekje waar we een boekje open doen over de beste (en smaakvolle) duurzame tips. Tel die twee bij elkaar op en je begrijpt waarom we het Rotterdamse initiatief 'Pre Loved' een warm hart toe dragen.

Pre Loved wedding dress by Stroom Rotterdam

Pre Loved wedding dress by Stroom Rotterdam

Het concept in een notendop: waarom je trouwdag niet meteen goed beginnen en een tweedehands trouwjurk aanschaffen (Maartje, founder van Barts Boekje deed dat ook, twee keer zelfs (met dezelfde man hoor!) en vond beide jurken bij het Amsterdamse Laura Dols, dat even terzijde). Want hoe we ook kunnen watertanden bij een jurk a een euro of 4000, die je slecht een keer draagt, hebben we het geld er simpelweg niet voor. En het kan dus ook anders, met dank aan volop prachtige ‘sneeuwwitte bruidsjurken, voor een prikkie, (n)ooit gedragen, (g)een enkele keer (voor een meisje dat trouwt… Okeoke, we worden oud). Dat is niks nieuws, wel nieuw is een event rondom dit gegeven: bij Pre Loved kun je namelijk op 22 en 23 november 2019 je gedragen trouwjurk inleveren bij hotel STROOM Rotterdam. Een dag later, op zondag 24 november, kunnen bruidjes in spe dan een parel uit komen zoeken. Simpel en slim – we like!

De initiators van Pre Loved Wedding Dress, hoteleigenaar STROOM Rotterdam Jantiene Berg en wedding planner en stylist Shiela Valkhof van Waanzinnig Trouwen, vinden het belangrijk dat kleding lang mee gaat. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Hoe en wat? Je moet je even inschrijven op de Pre Loved website. Op die manier weet te organisatie wat ze op 22 en 23 november 2019 kunnen verwachten aan ingeleverde trouwjurken. Bijbehorende accessoires, zoals sluiers en schoenen zijn ook welkom! Heb je nog geen idee wat je moet vragen? Geen paniek: bij het inleveren wordt samen met de verkoper de prijs bepaald. Uiteraard zijn er een paar regels. Zo moeten alle items in goede staat zijn, en dient alle kleding gestoomd of gewassen en gestreken te zijn. Dus schoon en zonder vlekken, kreukels, geurtjes en gaatjes. Ook de schoenen dienen in goede staat te zijn. Op zondag 24 november gaan de aangeboden jurken in de verkoop.

Is jouw jurk niet verkocht? Tot 1 december kunnen de artikelen worden teruggenomen. Kleding die niet wordt opgehaald, wordt geschonken aan een goed doel.

Wil je gegarandeerd de eerste keus hebben? Dan kun je een ticket kopen voor de Pre Pick rondes. Eén ticket is geldig voor twee personen, inclusief een welkomstdrankje.

De locatie is zoals gezegd STROOM Rotterdam, en laat dat nou, naast een fraai hotel, ook een puike trouwlocatie zijn! Ideaal voor een non-traditionele trouwerij. Een ceremonie op het dakterras met een barbecuefeest bijvoorbeeld, met uitzicht over Rotterdam. En wil je iedereen onderbrengen, dan kun je meteen het hele hotel afhuren.