Brazilië3 mei 2019, door Maartje

2 x overnachten in Rio de Janeiro, Brazilie

Brazilië, 3 mei 2019, door Maartje

2 x overnachten in Rio de Janeiro, Brazilie

Zijn er landen die meer tot de verbeelding spreken dan Brazilie? Nou? Het Zuid-Amerikaanse land overtreft in kleurgebruik, uitbundige mensen, heerlijke cultuur en de prachtigste stranden. We mochten al eerder vertoeven in het met recht ge-wel-dige Trancoso (heus, je wil het), en tippen, met dank aan Lisa, nu ook twee van de beste logeeradressen in Rio de Janeiro. Nogmaals: je wil het... 2 x overnachten in Rio de Janeiro, Brazilie

Discovery Suites

Discovery Suites

Een ontdekking is het zeker. Al zeg ik het zelf. Het is even klimmen naar Santa Teresa, maar zodra je eenmaal op het terras van dit boetiekhotel geparkeerd zit, met een cocktail onder je neus, dan snap je zelf ook dat die klim meer dan de moeite waard was. Het is namelijk nogal van het betere thuiskomen hier.

Discovery Suites is een luxe uitstap van drie internationale managers die ooit begonnen met het succesvolle Discovery Hostel just down the road. Het hotel is gebouwd in een formaline kerk, gelikt in turquoise verf, en is gelegen op een steile hoek waar je uitkijkt over de befaamde minitram (banihno) waar de aapjes over de elektriciteitssnoeren elkaar achterna rennen (for real!) en de gezelligste straat van de buurt begint. Hier vind je bruisende bierbarren, en de beste kaasbroodjes en acai op een steenworp afstand.

Blijven slapen? Dat kan, ik zou bijna zeggen dat moet. Strijk neer in een van de vijf ruime guest rooms, met en suite badkamer bekleed met planten en donker lijsteen voor een smaakvol rustmoment in deze concrete jungle. Belangrijke tip: ga op eerder genoemd terras zeker voor de Tiki Taka Na Combuca! Deze fruity rum-cocktail met kaneel komt in een kokosnoot. Superlekker en 100% instagramproof.

Discovery Suites

Hotel Santa Teresa

Hotel Santa Teresa

In 2008 verbouwde de Fransman Francois Delort dit formalige farmhouse van een koffieplantage om naar 43 kamers-te-huur. Vrij groot dus, maar met het geheel voelt aan als boutique. Het massale, koloniale houtgebruik is chic en brengt je tot rust. De enige onruststoker hier is de kracht van het zwembadmagneet. Deze is sterk. De kleur van het water, de klassiek gestreepte ligbedden langs de kant, een goede service van drinks & bites en het panorama uitzicht over de stad en Guanabara Bay wil je niet missen.

En nog een pluspunt: er wordt geen muziek gespeeld. Heerlijk! Geen lounge of smaakloze pool tunes, maar gewoon het achtergrondgeluid van de concrete jungle, een tropische regenbui of gewoon, je eigen Spotify list. Verder vind je in de tuin een bar en een restaurant. Een bezoek aan beide is ook aangeraden, al is het alleen al voor het beste ontbijt dat ik in Rio heb gehad. Een ware ace onder de hotels.

Santa Terasa