Nederland, Limburg5 april 2023, door Bo Peters

Waar oh waar moeten we heen met Pasen in Limburg? We doen een gooi met deze paastips

Nederland, Limburg, 5 april 2023, door Bo Peters

Waar oh waar moeten we heen met Pasen in Limburg? We doen een gooi met deze paastips

Een lang paasweekend staat ons voor de boeg met hopelijk - oh weergoden, hoor onze verzoeken – een stralende lentezon, zodat we lekker buiten kunnen vertoeven. Lekker in de tuin aan een knappe gedekte tafel. Laat die paasbrunches maar doorkomen. Geen zin om zelf in de keuken te staan? Verzeker jezelf dan van een plek bij één van onderstaande opties. Ook als je niet woont in het zuiden van ons land een goede optie, maak je er meteen een weekend weg van. Win-win.

Blvd (Venlo, Noord-Limburg)

Blvd (Venlo, Noord-Limburg)

Staat voor Boulevard. En dat is precies waar je je waant als je hier tijdens Pasen neerstrijkt op het terras. Een boulevard aan onze oh-zo-liefde Côte d’Azur, bijvoorbeeld. Je kijkt uit op de haven, waar nu de lente begint genoeg boten liggen om lekker naar te loeren. Zowel op 1e als 2e paasdag wordt hier een loungeplateau geserveerd met hierop onder andere papadums met gerookte zalm, bruschetta carpaccio en uiteraard een toetje: cheesecake, om precies te zijn. On the side bestel je bijvoorbeeld een pornstar martini cocktail. Kan niet missen. Dus ben je toe aan een Mediterraans sfeertje in eigen land? Dan is BLVD een goei keuze.

Clevers (Arcen, Noord-Limburg)

Clevers (Arcen, Noord-Limburg)

Het pittoreske dorp Arcen is sowieso een goed plan voor een lang weekend. Want: vakantiesfeer gegarandeerd hier. Slenter langs de Maas en plant jezelf neer op het terras van Clevers. Een gouwe ouwe. Volgens kenners in Limburg hét lekkerste ijs van de provincie en ze hebben dan ook al menig prijs in de wacht gesleept. Wil je thuis uitpakken? Speciaal voor Pasen heeft Clevers zogenaamde ijsverrassingen gemaakt in de lentesmaken chocolade framboos, hazelnoot praline en witte chocolade passievrucht. Je krijgt er, als je de Paas Poco Amore bestelt, maar liefst 9 thuis geleverd. Om te delen. Of voor jezelf te houden, stiekem.

Villa Kanjel (Maastricht, Zuid-Limburg)

Villa Kanjel (Maastricht, Zuid-Limburg)

Riep er iemand villa, bistro én buitenspeeltuin in één? Villa Kanjel it is. De speeltuin werd opgetrokken uit houten palen, staat midden in de natuur (geen auto of iets te bekennen hier) en is een oh zo heerlijke plek. Het landgoed wordt volledig gerestaureerd en ze zijn netnetnet (1 april, geen grap) weer geopend. Het is een sprookjesachtige plek met bomenlanen, bruggetjes en kleine kruip-door-sluip-door plekken. Ideaal voor een lenteachtige Pasen: met een aperol spritz in je hand vertoef jij dat paasweekend heerlijk op het terras van Villa Kanjel.

Burgermeester Quicx, Chateau st. Gerlach (Valkenburg, Zuid-Limburg)

Burgermeester Quicx, Chateau st. Gerlach (Valkenburg, Zuid-Limburg)

Wanneer je arriveert bij het chateau en de kasteelhoeve betreedt, kun je niet om dit restaurant heen. Gezellige parasolletjes, een heerlijk terras in de binnenplaats en het eten is fantastisch. Op zowel 8 als 9 april is Burgemeester Quicx (en dat is uitzonderlijk!) ook geopend voor het diner. Er wordt een á la carte Paasmenu geserveerd, geschikt voor jong en oud. Onder het genot van livemuziek smul je van de gerechten. Mocht je niet genoeg krijgen van Chateau st. Gerlach – snappen we –, check dan of één van hun bijzondere suites nog beschikbaar is voor het paasweekend. We horen je denken: suites? Suites inderdaad: niet meer dan passend bij dit kasteel, dachten we zo. Als je ’s ochtends wakker wordt, is het tijd voor de yoga en egg-hunt: wie oh wie vindt de meeste eitjes in de kasteeltuinen?

Brookerhof B&B (Hellebroek, Zuid-Limburg)

Brookerhof B&B (Hellebroek, Zuid-Limburg)

Als je besluit er een weekend van te maken, verzeker je dan van een plek bij Brookerhof. Deze B&B en vakantieloft in één wordt bijna opgeslokt door het Zuid-Limburgse heuvellandschap. Deze carréboerderij in het ieniemienie dorpje Hellebroek is alles (en meer) waar je tijdens een lang paasweekend naar verlangt. We noemen vlaaien, Maastricht around the corner en omringd door groen. Het leuke? Als dat lentezonnetje dan ook echt eindelijk komt, kun je gezellig de picknickmand, die je krijgt als ontbijt, meenemen in de weide. Vers fruit, sap, broodjes, yoghurt en zelfgemaakte jam. Niks zelf moeilijk doen in de keuken: het paasontbijt wordt zo voor je geserveerd.