1 april 2022, door Sanne Carbaat

Weekendtips 16 t/m 18 april 2022- dé 2022 Paaseditie

1 april 2022, door Sanne Carbaat

Weekendtips 16 t/m 18 april 2022- dé 2022 Paaseditie

Ja natuurlijk hebben we onze vaste good old weekendtips waar je - wat ons betreft - de allerbeste adviezen treft om je vrije dagen mee te vullen. Pak die er vooral bij zouden we zeggen: weekendtips by Barts Boekje.

Maat when there is a special weekend... Dan doen we wat speciaals natuurlijk. Zoals met Pasen. En dan krijg je dus de Barts Boekje Weekendtips - dé 2022 Paaseditie.

Er is gelukkig genoeg te doen en als je dat niet wil, dan kom je met en beetje creativiteit ook altijd weer een heel eind. Wandelen, koken, wijnen, knutselen, kom maar door. Oh ja. En eten. Veel eten. Wat moet je anders he, zo'n lang Paasweekend.

knutselen maar!

knutselen maar!

Last minute? Geen punt! Veel van deze zaken heb je wellicht gewoon in huis en zo heb je, met de juiste combinaties, ineens toch prompt die paas vibe te vatten!

Lees Art & Crafts Pasen

De beste Paas-/ voorjaarsboxen

De beste Paas-/ voorjaarsboxen

Om meteen met al dat eten en drinken af te trappen: een goed voorbereid mens telt voor twee en wie een beetje bij de pinken is, zorgt dat hij een van deze Paas-/ voorjaarsboxen op speed dial heeft staan:

* Crisp – de digitale boodschappenapp Crisp zou Crisp niet zijn als ze niet als weer eens iets lekkers bedacht hadden voor Pasen. Hebben ze. En omdat Crisp eigenlijk iedere zondag, all year long, het beste (Paas) ontbijt/ brunch op tafel zet, kiest de club er dit keer voor om ook de keuken uit Irak (!) in het Paaszonnetje te zetten. Zeg daar maar eens nee tegen.

* Bij Pasen denken wij aan brood. Ambachtelijk brood. Komt goed uit: dit zijn de beste ambachtelijke bakkers van het land. Dit die van Amsterdam. En dit de lekkerste traiteurs, kaas- en wijnwinkels enzo.

High Tea Box van Lindenhoff

High Tea Box van Lindenhoff

De smaakmakers van het door ons zeer geliefde Lindenhoff hebben een goed plan: maak van een Hollandse high tea een nieuwe Paastraditie! Okeisgoed. Hebben we wel wat hulp bij nodig… Komt goed uit want dat kan de Lindenhoff als geen ander bieden. In comes de een speciale High Tea Box. De High Tea Box bestaat zoete en hartige ingrediënten: rustiek breekbrood, Brabantse worstenbroodjes en kaneelbroodjes van de Veldkeuken. Scones met verse, zachte mascarpone en jam. Zalmconfit, truffel-eiersalade, slagroomtruffels gemaakt met de boter en slagroom van Lindenhoff, citroen-meringue taart van Waldo en marmelade van bloedsinaasappel. En thee, van Wilder Land. Liever oldskool? Kan ook: de welbekende Ontbijt- of Brunch Box is er ook gewoon, inclusief een kakelvers eitje, sinaasappels om te persen, echte boerenroomboter, een goed stuk boerenkaas en vleeswaren. Of bestel los de paasspecials, zoals scotch eggs, verse truffel ossenworst, of lamspaté met een verstopt eitje.

Frecious Slowjuice met 20 euro korting

Frecious Slowjuice met 20 euro korting

Spring is in the air! En rokjesdag brengt automatisch de behoefte aan een zonnige, gezonde levensstijl met zich mee, niet waar? Zo werkt het hier in elk geval wel maar tsja, het blijft – eerlijk is eerlijk – ook vaak een opgave, voldoende groente binnenkrijgen iedere dag. En al helemaal als de Paaseieren lonken…

 

Tip: Frecious Slowjuice. De club heeft een aantal ontzettend lekkere nieuwe smaken die dus helemaal niet misstaan op de paastafel. Flesje langzaam geperst groentesap on the side en iedereen kan er weer tegenaan. Hallo kleur, hallo healthy easy win!

 

Met de code: BARTSFRECIOUS20 krijg je 20 euro korting op je eerst volgende aankoop bij Frecious.

Met de kleintjes

Met de kleintjes

Paasboxen – helemaal leuk: paps en mams een box voor lekkers en de kids kunnen alles uitpakken en in elkaar zetten. Samen kokkerellen, maar zonder te veel rotzooi. Paasontbijtjes

Ravotten in Amsterdam – picknickbox mee voor jou en de kids lekker in de speeltuin. Win-win, zo heeft iedereen het naar zijn zin. Als het rijmt, is het waar: hier een lijstje leukste speeltuinen in Amsterdam.

Eieren schilderen – zo, dat was een inkopper, maar blijft daarom niet minder leuk. Mocht je toch iets meer inspo zoeken, kijk dan even naar deze pinterest verzameling. En bij de knutselwinkel koop je hele handige ei-houders zodat je mini niet vol met verf komt te zitten.

Bakken – samen wat bakken en koken komt een hoop rotzooi van, maar ook een hoop lol. Hier wat tips hoe je die rotzooi tot een minimum kan beperken en een foolproof bananenbrood. 

Bij NoordOogst is het feest op eerste Paasdag! De hele dag zijn er allerlei Paasactiviteiten, muziek, een paasvuur en veel lekkernijen. Samen met andere kinderen knutselen en versieren we de mooiste Paasstokken met broodhaantjes en een rozijnenketting. Er is een levend ganzenbordspel en er valt een prijs te winnen… NoordOogst

 

We vallen bijna in herhaling maar ja, ook tijden Pasen kun je bijzonder goed naar het Noord-Hollandse Ruigoord! Op zondag 17 april start daar om 13:00 een kinder-yoga warming up om daarna eieren te gaan zoeken. Daarna eieren versieren, dansen, is er een paasvuur en zijn er ouderwetse buitenspelletjes. Van dat alles krijg je honger dus er is ook voor wat lekkers gezorgd. Vanaf 16:00 is er live muziek ook voor het grote volk – we zijn wel op Ruigoord natuurlijk. €10 per persoon (voor groot en klein), €5 voor kinderen onder de 3 jaar, €35 voor een familie ticket van 4 personen. (een bedachte familie mag ook). ruigoord.nl
Op zondag 17 april mag je ook Paaseieren komen zoeken in de Vondeltuin in het Amsterdamse Vondelpark! Tussen 10 en 11. Wel je eigen mandje meenemen!

De natuur in

De natuur in

Aan de wandel – wel wandelen, maar liever niet door de stad? Dan hebben we daar ook een fijn lijstje voor. Natuurlijk hebben we wel gekeken waar je nog een goede bak koffie kan halen, dan loop je toch wat lekkerder.

Weg van de hordes – mooi weer én paasweekend: een beetje drukte in de stadsparken is misschien te verwachten. Laat de stadsparken even voor wat ze zijn en ga de grotere gebieden in, zoals het Waddengebied. 

Beesten kijken – wie wordt er nou niet blij van een dartelend lammetje of een blije kip? Precies, jong en oud moet af en toe toch even een diertje knuffelen. Kijk hier wat er bij jou in de buurt is.

"

Met Pasen lekker kokkerellen en de keuken in – met deze recepten zit je goed.

"

bakken met Lynn!

bakken met Lynn!

Wie Googled op ‘de leukste, coolste, gezelligste kick ass keuken’prinses” (sorry voor de tuttige term), komt sowieso uit bij Lynn van de Vorst. Tenminste, dat zou zo moeten zijn. Wij vielen als een blok voor de Brabantse met smaak (wat overigens niet alleen voor haar recepten geldt: ons Lynn got style). Maar daar ging het hier niet om… Nee: Lynn bakt ze bruin, ook met Pasen. Check hier haar recepten.