21 maart 2023, door Sanne Carbaat

Weekendtips 7 t/m 10 april 2023- dé 2023 Paaseditie

21 maart 2023, door Sanne Carbaat

Weekendtips 7 t/m 10 april 2023- dé 2023 Paaseditie

Ja natuurlijk hebben we onze vaste good old weekendtips waar je - wat ons betreft - de allerbeste adviezen treft om je vrije dagen mee te vullen. Pak die er vooral bij zouden we zeggen: weekendtips by Barts Boekje.

Maar when there is a special weekend... Dan doen we wat speciaals natuurlijk. Zoals met Pasen. En dan krijg je dus de Barts Boekje Weekendtips - dé 2023 Paaseditie.

 

Er is gelukkig genoeg te doen en als je dat niet wilt, dan kom je met een beetje creativiteit ook altijd weer een heel eind. Wandelen, koken, wijnen, knutselen, kom maar door. Oh ja. En eten. Veel eten. Wat moet je anders he, zo'n lang Paasweekend.

De beste Paas-/ voorjaarsboxen

De beste Paas-/ voorjaarsboxen

Om meteen met al dat eten en drinken af te trappen: een goed voorbereid mens telt voor twee en wie een beetje bij de pinken is, zorgt dat hij een van deze Paas-/ voorjaarsboxen op speed dial heeft staan:

* Crisp – de digitale boodschappenapp Crisp zou Crisp niet zijn als ze niet als weer eens iets lekkers bedacht hadden voor Pasen. Hebben ze. En omdat Crisp eigenlijk iedere zondag, all year long, het beste (Paas) ontbijt/ brunch op tafel zet, kiest de club er dit keer voor om ook de keuken uit Irak (!) in het Paaszonnetje te zetten. Zeg daar maar eens nee tegen.

* Bij Pasen denken wij aan brood. Ambachtelijk brood. Komt goed uit: dit zijn de beste ambachtelijke bakkers van het land. Dit die van Amsterdam. En dit de lekkerste traiteurs, kaas- en wijnwinkels enzo.

it's gin o'clock - Amsterdam

it's gin o'clock - Amsterdam

Een cocktail op z’n tijd is nooit mis en helemaal een goede G&T niet. Opgelet, want dit Paasweekend zijn er meerdere cocktailbars in Amsterdam helemaal in het thema van de nieuwe limited edition Flora Adora van merk Schotse Henrick’s Gin. Dat betekent bloemen, vlinders, kleur en geur en dat kom-maar-door-zomergevoel. Ook in je glas, juist. Waar je moet zijn?

  • Bar Feijoa
  • Flying Dutchmen Cocktails
  • Bar Dó
  • Freddy’s Bar
  • Door 74
  • Law & order Bar
  • Duke of Tokyo

Of gewoon met de Flora Adora het park in!

Afternoon Tea bij het Waldorf Astoria in Amsterdam

Afternoon Tea bij het Waldorf Astoria in Amsterdam

Een Afternoon Tea is altijd een goed idee als je het ons vraagt. Dus ook met Pasen, en daarvoor zit je bij Waldorf Astoria in Amsterdam helemaal op de juiste plek. Elke dag tussen 15:00 en 17:00 kun je aanschuiven bij de unieke Afternoon Tea, waar alle gerechten geïnspireerd zijn door Nederlandse grootmeesters. Kleine kunstwerken: zo knap gedaan. Reserveer je plek, schuif aan en houd die camera ready. Op het menu staan gerechten als ‘De Staalmeesters’, ‘Het Melkmeisje’ en  ‘De Sterrennacht’. Wat dat precies is? Ga heen and find out!

Waldorf Astoria

Proosten op een groene toekomst

Proosten op een groene toekomst

Stukje groen in de buurt van het station van Utrecht waar we maar al te blij mee zijn. We hebben het dan over restaurant The Green House. Restaurant én stukje groen, hoe zit dat dan? Restaurant The Green House in Utrecht is een circulair restaurant met ingrediënten afkomstig uit de regio Utrecht en eigen Urban Farm (oftewel, eigen kas).

Het idee van The Green House vinden we leuk, dat ze dit jaar vijf jaar bestaan vinden we ook meer dan leuk. Het restaurant viert het jubileum de gehele maand april door bijvoorbeeld een chocoladeworkshop te hosten en een bierspijsdiner te serveren in samenwerking met Lowlander. Maar met Pasen zijn we er als de kippen bij, dan organiseren ze een uitgebreide Paasbrunch, waar kids eieren kunnen zoeken en schilderen.

The Green House

 

Paasfeest op NoordOogst

Paasfeest op NoordOogst

Altijd een aanrader, helemaal met het kroost. Er is het hele weekend van alles te doen, maar zondag Eerste Paasdag is het feest helemaal aan. Paasstokken versieren, lekker brunchen, beetje bewegen op de muziek én er is een Levend Giga Ganzenbordspel. Gooi met je dobbelsteen en beweeg zo snel mogelijk naar nummer 63, want daar ligt een prijs te wachten.

Paasfeest NoordOogst

Op z'n Paasbest bij deze restaurants

Op z'n Paasbest bij deze restaurants

Carstens – op zondag 9 april van 13.00 tot 16.00 kun je bij Carstens terecht voor een uitgebreid paasbrunchbuffet. Salades, ambachtelijk brood, heerlijke desserts, name it en ze hebben het. Wat top is dat het altijd seizoensgebonden, duurzaam en lokaal is. En dan hebben we het nog niet gehad over het mals gebraden stuk lamsvlees met de benodigde bubbels. Voor €60 per persoon mag je aanschuiven. Kom je met de kleintjes? Die mogen meegenieten voor de helft, €40 per persoon.

Tozi – Een warme lenteavond in de Middellandse zee, ieder heeft daar zo z’n eigen fantasieën bij. Bij Tozi is dat een verrukkelijk lamsgerecht, de “scottadito”, in combinatie met “papa al pomodoro”. Twee gerechten die op het nieuwe lente menu komen te staan die vanaf april te bestellen is. Speciaal voor Pasen hebben ze de Tonnarelli met artisjokken en pecorino-kaas en een Paascocktail. 

Arca – Bij de Arca Bar staat met Pasen een speciale Chocolate Fumeriro-cocktail voor je klaar. Een echte smaakreis langs verschillende ingrediënten, weet jij wat je proeft? Chocolade liefhebbers zitten hier in ieder geval helemaal op de juiste plek. Ontdek wat Arca nog meer te bieden heeft zo dat jij deze Pasen helemaal gebakken zit.

Paasmarkt Den Haag

Paasmarkt Den Haag

In Den Haag kun je vier dagen lang heerlijk rondstruinen over de Paasmarkt die er is. Op de Lange Voorhout en de Lange Vijverberg staan meer dan 100 stands waar je wel even zoet mee bent. Entree is gratis en de stands zijn gevuld met kunst, hebbedingetjes en antiek. Meer informatie is hier te vinden.

knutselen maar!

knutselen maar!

Vergeten knutselspullen in huis te halen? Geen punt! Veel van deze zaken heb je wellicht gewoon in huis en zo heb je, met de juiste combinaties, ineens toch prompt die paas vibe te vatten! Lees er alles over in Art & Crafts Pasen en dan zit het hoe dan ook goed met de Paas sferen in huis, knutselen maar!

Paaspop

Paaspop

Goed nieuws voor de festivalgangers onder ons, Paaspop opent namelijk in het paasweekend het festivalseizoen! Paaspop staat namelijk zo goed als op de stoep. Met deze aftrap wordt het niveau al meteen een stukje hoger gelegd. Van 7 tot 9 april moet je in Schijndel, Noord-Brabant, zijn. Daar vindt het grote muziekspektakel plaats. Grote namen zoals Armin van Buren, Goldkimono, Jungle By Night, S10 en nog vele andere staan op je te wachten. Zoals Paaspop zelf zegt: ‘Buckle up, hold tight, be ready, April is just around the corner’.

Paaspop

3-9 april Week van de Haarlemse Nacht

3-9 april Week van de Haarlemse Nacht

Haarlem heeft alles, behalve een bruisend nachtleven zoals Amsterdam. Terwijl alle ingrediënten van locaties tot ondernemers en bezoekers – en vooral de zin! – er zijn. Van 3 tot 9 april – met het eindfeest de avond en nacht van zaterdag 8 april – kun je naar feestjes, talks, exposities, workshops en borrels op locaties door heel de stad. Van Patronaat tot Bobbi’s en van Frans Hals Museum tot het Skatepark.

Dansen, kletsen en swingen in Haarlem

De Maaltuin

De Maaltuin

Joehoe, als je nog geen plannen had voor het Paasweekend (dan ben je niet de enige), is dit wellicht wel waar je zin in hebt. De Maaltuin organiseert op 7, 8, en 9 april een Paasdiner in de Trompenburg Tuinen in Rotterdam. Waar het begin van de lente wordt gevierd tussen het mooie groen van de tuinen met een goed maal en glas wijn.

De Maaltuin

Met de kleintjes

Met de kleintjes

Ravotten in Amsterdam – picknickbox mee voor jou en de kids lekker in de speeltuin. Win-win, zo heeft iedereen het naar zijn zin. Als het rijmt, is het waar: hier een lijstje leukste speeltuinen in Amsterdam.

Eieren schilderen – zo, dat was een inkopper, maar blijft daarom niet minder leuk. Mocht je toch iets meer inspo zoeken, kijk dan even naar deze pinterest verzameling. En bij de knutselwinkel koop je hele handige ei-houders zodat je mini niet vol met verf komt te zitten.

Bakken – samen wat bakken en koken komt een hoop rotzooi van, maar ook een hoop lol. Het bakken van een bananenbrood is bijvoorbeeld easy en zorgt voor weinig zooi, maar het bakplezier blijft gelukkig wel, tip van ons!

Vier Pasen bij Ruigoord

Vier Pasen bij Ruigoord

We vallen bijna in herhaling maar ja, ook tijden Pasen kun je bijzonder goed naar het Noord-Hollandse Ruigoord! Op maandag 10 april, tweede Paasdag, kun je tussen 12:00 en 17:00 terecht bij Ruigoord. Het thema van de dag is ‘teruggeven aan de natuur’ waarbij je de bijen een handje gaat helpen. Dit ga je doen door zaadbommen te maken en deze door Ruigoord te verspreiden. Tijdens de activiteit wordt er van alles verteld over de natuur en waarom bijen nou zo belangrijk zijn. Oh en extra extra leuk is dat je je eigen kostuum mag maken onder het mom ‘welk insect ben jij?’ Er zal een kostuum maker aanwezig zijn die je helpt, je outfit show je later op het dansbal in de kerk. Ouders ook graag! De best verkleed familie krijgt namelijk een prijs, winnen winnen winnen! Een rijk buiten programma dus, wat extra leuk is om met de kids te doen. Kosten zijn €15 voor een enkel ticket, €5 voor een kleuter, €40 voor een familieticket en €75 voor een familieticket inclusief ontbijt.

Weekendje weg

Weekendje weg

Pasen is ook de ideale gelegenheid om even met het gezin ertussen uit te glippen (lees excuus om een leuke accommodatie te boeken). En dat hoeft heus niet zo gek of ver, ons kikkerlandje barst van de leuke plekjes om je even een weekendje terug te trekken. En laat de zon nou ook vaker achter de wolken vandaan komen rond deze tijd van het jaar. Die leuke plekjes hebben wij voor je uitgezocht, van Noord-Holland tot Zuid-Limburg. Lees hier waar jij je Paasweekend wellicht gaat spenderen.

 

De natuur in

De natuur in

Aan de wandel – wel wandelen, maar liever niet door de stad? Dan hebben we daar ook een fijn lijstje voor. Natuurlijk hebben we ook gekeken waar je nog een goede bak koffie kunt halen, dan loop je toch wat lekkerder.

Weg van de hordes – mooi weer én paasweekend: een beetje drukte in de stadsparken is misschien te verwachten. Laat de stadsparken even voor wat ze zijn en ga de grotere gebieden in, zoals het Waddengebied.

Beesten kijken – wie wordt er nou niet blij van een dartelend lammetje of een blije kip? Precies, jong en oud moet af en toe toch even een diertje knuffelen. Bezoek een leuke boerderij in de buurt en geniet van al het jongs dat er rond dartelt!

 

Treedom

Treedom

Met Pasen vieren we natuurlijk ook een beetje het begin van de lente, waar we oh zo dol op zijn. De natuur komt langzaam tot leven en we maken maar al te graag een wandeling door het bos. Hup, met de hele familie naar buiten om even een frisse neus te halen, want die Paasbrunch ging er maar al te goed in. Wat voor ons vanzelfsprekend is, is niet overal het geval. Er zijn genoeg plekken op de wereld waar aan groen te kort is en daar is Treedom zich maar al te bewust van. Treedom plant namelijk bomen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië met als doel de wereld een stukje groener te maken. Je koopt een boom bij Treedom, deze wordt met veel liefde geplant in een van de eerder genoemde landen om vervolgens online alles te kunnen volgen en up to date te blijven. Je krijgt een foto, GPS code en updates van het project waar de boom onderdeel van uitmaakt. En het mooie hieraan is: je helpt niet alleen de lokale boeren die de bomen planten, je draagt ook nog eens bij aan het terugdringen van de climate change. Goed voor de boom, de boeren en de natuur. Een win-win-win situatie dus!

Treedom

 

Haal je brunch bij de favoriet restaurant

Haal je brunch bij de favoriet restaurant

We snappen helemaal als je geen tijd/zin hebt om boodschappen te doen voor de Paasbrunch. We snappen ook dat je dan alsnog wél een flink knappe tafel vol met lekkers wilt. Gelukkig zijn er genoeg plekken waar ze een heerlijke brunch voor je klaarmaken die je mee kunt nemen. Het enige wat jij hoeft te doen is het ophalen, het énige. Onze favorieten op een rijtje:

Oesters plukken

Oesters plukken

Een R in de maand betekent oesters plukken! En aangezien april voorlopig de laatste maand is dat dat kan, is het een ideale activiteit om tijdens Pasen te doen. Dus trek je kaplaarzen aan, neem je emmertje mee en je mesje en ga op zoek naar de beste oesters. Een leuke activiteit om te doen als het lekker weer is. En als je er klaar mee bent, is het ook heerlijk om over het strand te wandelen. Lees waar je in Zeeland moet zijn voor de beste oesters. Op naar Zeeland!

lammetjes wandeling op Texel

lammetjes wandeling op Texel

Hoewel de lente officieel 21 maart al begint, vieren we het begin en het nieuwe leven vaak pas echt met Pasen. En wat is nou symbolischer dan jonge, pasgeboren lammetjes? Precies, niets dus. Daarom is het extra leuk om een wandeling op Texel te doen langs allemaal huppelende lammetjes. Je kunt kiezen uit verschillende afstanden, van 5 tot 40 kilometer. Zo ben je lekker buiten, geniete je van de natuur van Texel én zie je heel wat vrolijks rondhuppelen. Alles wat je over deze wandeling moet weten lees je hier.