1 juni 2017, door Maartje

Restaurant Persijn Amsterdam

1 juni 2017, door Maartje

Restaurant Persijn Amsterdam

Over het pand van het nieuwe QO Hotel waarin restaurant Persijn en bar Juniper & Kin huizen: groots en meeslepend is het er, en zonnig, all year long. Maar in het geval van Persijn is het er ook nog eens op en top Nederlands: hier wordt namelijk échte Hollandse kost geserveerd, in een 2018-jasje. Met ingrediënten van eigen bodem en uit eigen Persijn kas om zo te laten zien – en proeven - hoe verrassend en vernieuwend ook de Nederlandse keuken kan zijn. Ha!

restaurant Persijn

restaurant Persijn

Échte Hollandse kost, maar dan ook echt echte, dat is wat het nieuwe Amsterdamse restaurant Persijn beloofd. En dan niet in de stampot met worst en een jus-kuiltje (hoewel… Niks mis mee hoor), nee, Persijn Amsterdam beloofd all the way en the good and fancy way te gaan. Ja, we horen je denken en ja, we zijn het met je eens: er zijn er meer die dat geprobeerd hebben, en eveneens mee eens: niet altijd met evenveel succes. Proeven is dus geloven, niets meer en niets minder.

Persijn vind je op de begane grond, en op de 21ste (!) verdieping wandel je binnen bij Juniper & Kin, de bar met rooftop van het hotel. Hier cocktails en een selectie van kleinere ‘raw-food’ gerechten, ook uit de eigen kas (die is op de 22e verdieping te vinden). Die naam? Die komt van de jeneverbes, het hoofdingrediënt voor die oer-Hollandse alcoholische drank: Jenever. Waar weer zomerse cocktails van geshaked worden. Cirkel rond.