16 januari 2018, door Maartje

Nieuw: Pestana Amsterdam Riverside

16 januari 2018, door Maartje

Nieuw: Pestana Amsterdam Riverside

Op één van de mooiste plekken van Amsterdam, want: pal aan de Amstel, naast de pijp en voor/achter (het is maar vanuit welke hoek je het bekijkt) de upcoming Wibautstraat, is nét geopend Hotel Pestana Amsterdam Riverside. De nieuwe aanwinst van de grote en luxe Portugese hotelketen, met hotels all over the world, Pestana (de keten achter het hotel van Christiano Ronaldo in Madeira). Al weer way back in 2014 hebben de mensen van Pestana dit pand gekocht om het al die tijd volledig te verbouwen.

Barts-Boekje- Pestana Amsterdam Riverside 1

En een prach-tig pand it is. Met een grote historie. Dit gebouw heeft zelfs nog gediend als hét raadhuis van de gemeente Nieuwer Amstel en daarna als het Amsterdamse gemeentearchief. En die historie is in het Pestana Amsterdam Riverside terug te vinden hoor. Met iconische brede houten trappen, excentrieke ornamenten en waanzinnige klassieke oude plafonds. Maaaaarrr… wel ondergedompeld in een modern jasje. And that’s what we like! Kamers met een strakke, klassieke, minimalistische uitstraling, met bedden van een groot hier-wil-ik-op-neer-ploffen-en-nooit-meer-uit-komen gehalte, waar verder niets meer of minder in te vinden is dan dat je nodig hebt tijdens je verblijf (geeft lekker rust in ’t hoofd). 

Barts-Boekje- Pestana Amsterdam Riverside

En op diezelfde plek in Amsterdam, in datzelfde hotel, aan diezelfde Amstel, is ook nog eens een nieuw restaurant geopend. Genaamd ARC.by Lute, het nieuwe restaurant van Peter Lute en zijn vrouw Marieke. Fancy, sophisticated en chique, precies zoals we van ze zijn gewend. Zodat je zo, hup, helemaal opgefrist en opgetut, vanuit je hotelkamer naar beneden kan lopen om uitgebreid te dineren. Maar ook van buiten het hotel ben je hier zéééér welkom. Voor de goeie borrel, om te komen eten, met z'n tweeën, met een groep, alles kan. De keuken? Nederlands gemengd met internationale invloeden, beïnvloed door de tijden van de VOC. Nog zo'n mooi compliment naar het iconische pand waarin ze zich hebben gevestigd. Ik voel een staycation aankomen…

x Juliette

Amsteldijk 67, 1074 HZ Amsterdam