25 augustus 2016, door Maartje

Poke Perfect Amsterdam

25 augustus 2016, door Maartje

Poke Perfect Amsterdam

Jaja, jajajaja, het is waar, ik - laat ik het vooral over ik hebben in dit geval - was er behoorlijk laat bij met de poke bowl rage. Poke-wat?! Zei ik een paar weken geleden nog toen ik met een buddy in het fantastische San Francisco zat te borrelen. Een Poke Bowl. Wat je uitspreekt als poh-kay. Dat is dus een soort sushi-salade. Uit Hawaii komt deze gezonde gezelligheid in een kommetje. Gezond want rijst, rauwe vis en wat kleurrijks to top the damn thing off. Howkee, howkeeeee, sounds good, count me in.

Eindelijk een gezonde foodtrend die ik te doen, nee, zelfs lekker vind (quinoa? Not a fan. Acai Bowl voor het ontbijt? Mij niet gezien. Afijn, zo kan ik nog wel even doorgaan), zo blijkt! En nu is er dus goed nieuws: Amsterdam krijgt een eigen Poke shop! Poke Perfect heet de soon to be zaak en open gaat 'ie aan Prinsengracht 502 (ter hoogte van de Melkweg). Wat er op het menu staat, kan ik hier uitgebreid uit de doeken doen, maar beter nog scroll je zelf even naar de Poke Perfect site. Oke, één highlight alvast: BYOB. Dat staat voor Build Your Own Bowl or Burrito. Met zalm of tonijn maar ook tofu of kip. Edamame bonen, jalopenos, asperges en/of zoete aardappel. Crunchy Tempura, Chili Flakes en/of pickled ginger. And there is more where that came from. Nu al leuk. En lekker.