11 juni 2017, door Maartje

Wat de pot CHEFT Amsterdam

11 juni 2017, door Maartje

Wat de pot CHEFT Amsterdam

Pop-up alert! Wat de pot CHEFT is as we speak Amsterdams leukste in die categorie en de zaak popt regelmatig op in de immer gezellige Schinkelbuurt en wel in een oud schoolgebouw, de Gravin, mét tuin. De titel, Wat de pot CHEFT, spreekt boekdelen. Het chefsmenu (niksnoppesnada te kiezen) komt steevast in drie (overheerlijke!) gangen die, net voor de borden op tafel komen, klassikaal en zonder al te veel opschmuck uitgelegd worden. Alsof je met de familie uit eten bent. Leuk.

De achterliggende gedachte behoeft misschien nog wat uitleg: Wat de pot CHEFT Amsterdam is het initiatief van Your Event Planners. Alweer een naam die niets te gissen over laat. Lui die wel weten hoe je een feestje geven moet. De club organiseert graag mooie momenten voor de mensen, en daar is goed eten en drinken een belangrijk onderdeel van. Your Event Planners hebben een eigen zaal in de oude school die ze op gezette tijden omtoveren tot een heus restaurant en dan wordt er voor een select aantal gasten gekookt. Buikspek met kimchi, kippenvleugel met hoisin en pulled pork als amuse bijvoorbeeld. Ha! Amuse! 4 gangen! Borst van de barbecue & boudin blanc met risotto van maïs en parelgort als hoofd, als je gelukt hebt (Oh nee, dat is al geweest). en dat voor een luttele € 22,50. Dief van je eigen portemonnee.

Bij zijn? Moet je de facebookpagina van Wat de pot CHEFT in de gaten houden, daar verschijnen de eerst volgende data. Het idee is om iedere maand op te poppen en de volgende ronde staat voor 14 juli op de agenda.