27 december 2017, door Maartje

Proseccodonut Amsterdam

27 december 2017, door Maartje

Proseccodonut Amsterdam

In Amerika is het sinds 13 augustus van het afgelopen jaar - National Prosecco Day, jawel, onthoud die datum - een gegeven: donuts met prosecco-likeur. En vanaf dit weekend kun je in Amsterdam het oude jaar uitluiden met een goudkleurige (!) zoete deegbal met prosecco-likeur die écht (zeggen ze) naar de bubbelwijn smaakt. Een heuse Proseccodonut Amsterdam in Amsterdam. Want een oliebol is ook zo 2016.

Waar moet je wezen? Op het Damrak, bij Drake's Luxury Boutique. Daar verwachten we een dikke rij maar alleen op afroep: je kunt de gouden donuts met prosecco alleen op gezette tijden komen proeven: op zaterdag 30 december van 10.00 tot 22.00 uur en op oudjaarsdag zondag 31 december van 10.00 tot 20.00 uur. Daar worden dan wél mini-flesjes Moët bij geserveerd. En alleen mini-flesjes Moët. Uiteraard.

De eigenaar van de zaak vertelde aan Het Parool dat er wel even geëxperimenteerd moest worden voor de proseccodonut perfect was. “Ik wilde graag een eigen donut, eentje die bij Drake’s past: met alcohol. Maar ik dacht dat het niet zou kunnen omdat alcohol verdampt.” Een donutwinkel vertelde hem dat het wel zou moeten lukken, en dus sloegen ze aan het experimenteren.

Kost dat? 4.95 euro. Per donut.

Drake's Luxury Boutique, Damrak 61, Amsterdam