Nederland, Amsterdam19 juni 2023, door Yfke Voorbij

De Zuid-Europese Bar Bistro in de Pijp: restaurant Qlique Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 19 juni 2023, door Yfke Voorbij

De Zuid-Europese Bar Bistro in de Pijp: restaurant Qlique Amsterdam

Een bar! Een bistro! Gamba's! Sgroppino! Een fris, zacht cote-de-provence roseetje! Jajajaja. Gooi het op ons. Kom maar door restaurant Qlique. Qlique... je zou denken dat het een Frans restaurant is. Maar het is er ook een beetje Spaans en Italiaans en... De Zuid-Europese Bar Bistro restaurant Qlique Amsterdam in de Amsterdamse Pijp zet nothing but the best van zonnig Zuid-Europa met Middellandse Zee invloeden op de kaart. Op het terras of binnen, je waant je voor een avondje in de Qôte d’Azur, of op de Spaanse eilanden. Dat terwijl je gewoon thuis bent, in Amsterdam. Qlique belooft niets dan kwaliteit te serveren. Uit de Zuid-Europese keuken of uit hun geheime wijnkeldertje.

 

 

 

 

Restaurant Qlique Amsterdam

Restaurant Qlique Amsterdam

Dat de kaart van Qlique altijd al nauw aansloot op de ambiance, wisten we al. Maar de chefs hebben dit nu nog verder aangescherpt. Hoe? De nieuwe kaart heeft nu namelijk een nog breder scala aan smaakvolle gerechten die Zuid-Europa en het Middellandse Zee-gevoel nog dichter naar de Amsterdamse Pijp brengen. We zijn fan.

Zo staan er op de kaart tal aan bijzondere maar – niet te vergeten – ook écht lekkere gerechten op de kaart. Denk aan perfect geschroeide blackberry coquilles met gepofte quinoa en padron pepers, een carpaccio met gorgonzola en hazelnoot, een gekonfijte knolselderij met selderij en limoncello of de asperges & bimi met mosselen en garnalen (en natuurlijk nog veel meer!).

En waar gegeten wordt, wordt natuurlijk ook gedronken. Dit gezegd hebbende zagen we de ‘beste’ Barolo (zeggen ze. We kennen deze robuuste rode toevallig en vinden ‘m zelf ook maar wat lekker) voorbij komen, Vietti Barolo én de frisse rosé van de familie Perrin (bekende wijnmakers uit Frankrijk) én Angelina Jolie & Brad Pitt (zomer in een fles). Uiteraard is er voor hen die liever een cocktail drinken ook een ruime keus.

Vanuit de prachtige en centraal in het restaurant gelegen bar worden tot ’s avonds laat de meest smaakvolle cocktails bereid. Kom maar door met die Pornstar Martini, Moscow Mule, any kind of Sour, Dark ‘n Stormy en meer.

Dat de heerlijke ambiance wordt overgebracht door de heerlijke gerechten en dranken, mag wel duidelijk zijn. Maar het personeel speelt hierin natuurlijk ook een rol. En ook hier scoort Qlique zeker punten. Zo brengt het personeel van Qlique haar liefde voor en de kennis over wijnen over op haar gasten (dit merk je!). Zo is er voor de echte liefhebbers altijd iets te ontdekken en zijn ook de minder grote ‘kenners’ altijd verzekerd van het beste advies voor de wijn bij hun gerecht. Qlique, heerlijk in haar eenvoud en standaard met dagverse en kwalitatief uitmuntende producten voor je neus bereid. We houden ervan.

Qlique Amsterdam