30 maart 2021, door Maartje

Nieuw (bijna dan) in de Pijp (Amsterdam): restaurant Qlique Amsterdam

30 maart 2021, door Maartje

Nieuw (bijna dan) in de Pijp (Amsterdam): restaurant Qlique Amsterdam

Dat we eigenlijk nog helemaal geen *** te vertellen hebben over de soon to be Zuid-Europese Bar Bistro restaurant Qlique Amsterdam in de Amsterdamse Pijp, weerhoudt ons er niet van om hier zóveel zin in te hebben. Het tegenovergestelde is waar. We kijken verlangend naar de instagram-feed van het nog-niet-geopende restaurant omdat het riekt naar alles waar we zin in hebben. Een bar! Een bistro! Gegrilde vis! Vongele pasta! Een fris, zacht cote-de-provence rosé-tje! Jajajaja. Gooi het op ons. Kommaardoor restaurant Qlique.

restaurant Qlique Amsterdam

restaurant Qlique Amsterdam

We zagen perfect geschroeide Coquilles Saint Jacques voorbij komen, met de hand geoogst op de bodem van de Middellandse Zee. We zagen de ‘beste’ barolo (zeggen ze. We kennen ‘m, deze robuuste rode toevallig en vinden ‘m zelf ook maar wat lekker) voorbij komen, Vietti Barolo én de frisse rosé van de familie Perrin (bekende wijnmakers uit Frankrijk) én Angelina Jolie & Brad Pitt (zomer in een fles). EN (en toen waren we helemaal verkocht) we zagen dat de eigenaren Ponza in de spotlight zetten. Een Italiaans eiland waar we onze zinnen voor deze zomer ZO op gezet hebben… Een stipje op de kaart is het, een kleine 120 kilometer ten zuiden van Rome.

De Pontijnse keuken bestaat uit boerengerechten van het land gecombineerd met luxe vissoorten en mediterraan fruit. Die combinatie van ‘terra e mare’, land en zee, is dé specialiteit van deze Italiaanse levensgenieters!

Wanneer beginnen we restaurant Qlique Amsterdam?