Portugal14 oktober 2019, door Maartje

Quinta dos Perfumes – overheerlijke agroturismo in de Portugese Algarve

Portugal, 14 oktober 2019, door Maartje

Quinta dos Perfumes – overheerlijke agroturismo in de Portugese Algarve

Een bed & breakfast in het midden van een gigantische sinaasappelboomgaard? Dat is Quinta dos Perfumes, een agroturismo in de Portugese Algarve. Je hebt zo van die plekjes die het extra moeilijk maken om terug naar huis te keren. Wel, dit is er zo één!

Quinta dos Perfumes

Quinta dos Perfumes

De Algarve kan – zeker in het hoogseizoen – enorm druk zijn. Vooral in het stuk tussen Faro en Albufeira is het dan zoeken naar een paar vierkante meter om je handdoek uit te gooien. Trek je iets meer naar het Oosten, dan kom je in een minder toeristisch stukje van het Portugese Zuiden terecht. In de Ria Formosa, een zestig kilometer lange lagune en natuurreservaat, ligt het gezellige Tavira, omringd door eilanden, schiereilanden en zandbanken. En daar, op tien minuten fietsen van het strand, vind je bed & breakfast Quinta dos Perfumes. Vlakbij de dorpjes Conceição en Cabanas de Tavira en een must voor wie op zoek is naar een stukje rust in de Portugese Algarve.

Quinta dos Perfumes dankt zijn naam aan de geurstokerij die er in de jaren vijftig van de vorige eeuw huisde. In de jaren zeventig kwam die in handen van de familie van de huidige eigenaars en zij toverden het domein om tot een wijgaard. In 2000 maakte een tweede generatie van de familie een sinaasappelboomgaard van het domein en in 2013 besloot de derde generatie om er een bed & breakfast van te maken. Heb je het geluk bij Quinta dos Perfumes te overnachten? Dan voel je je meteen thuis zodra de grote poort opengaat en je langs de sinaasappelbomen tot aan het hoofdgebouw rijdt.

Quinta dos Perfumes is, zoals het een echte agroturismo betaamt, klein maar fijn. In het hoofdgebouw vind je een twaalftal kamers en bij het zwembad werden ook een aantal studio’s voorzien. Het interieur is strak, licht en gezellig en de service persoonlijk en steeds met de smile. Voor hondenliefhebbers verdient het hotel trouwens bonuspunten. Hotelhonden Poppy en Margarida verwelkomen je er elke ochtend vol enthousiasme aan het uitgebreide ontbijtbuffet. Daar vind je versgemaakt Portugees gebak, fruit en groenten uit de moestuin en jus d’orange, vers geperst van sinaasappels uit de boomgaard. Als dat niet hemels is!

Onze favoriete plekjes in Quinta dos Perfumes? Het zoetwaterzwembad in het midden van de sinaasappelboomgaard, de heerlijke ligbedden en het grote terras op de eerste verdieping van het hoofdgebouw. Geen betere plek om met een glaasje rosé naar de zonsondergang te staren! Ook handig: je kan er de hele dag door gratis gebruik maken van fietsen. Vamos!

Caixa Postal 545 S Conceição e Cabanas de Tavira, 8800-058 Tavira – Kamers vanaf 95 euro per nacht – www.quintadosperfumes.com