27 september 2022, door Maartje

Rompers en slaapzaken om te ruilen en kleding om te huren: Red Orka Amsterdam

27 september 2022, door Maartje

Rompers en slaapzaken om te ruilen en kleding om te huren: Red Orka Amsterdam

We schreven al eerder dat we Red Orka Amsterdam een 'potverdorie goed idee' vinden. En guess what? we schrijven het gewoon weer. Red Orka Amsterdam is een circulair babyrompers en slaapzak initiatief. Dat wil simpel gezegd zeggen dat je een abonnement op babyrompers of babyslaapzakken kunt nemen (want lord knows dat ze daar 1,2,3 uitgegroeid zijn). En die rompers en slaapzakken zijn ook nog eens mooi, zacht en ogenschijnlijk nieuw. Ogenschijnlijk nieuw, want nieuw dat zijn ze namelijk niet. Het zijn gebruikte rompers en slaapzakken die met veel liefde en zorg weer prachtig herstelt en schoongemaakt worden door Red Orka Amsterdam. Tien punten voor Red Orka Amsterdam. En tien punten erbij omdat de stof voor 82% bestaat uit gerecycled katoen en nog eens +10 omdat je ook kinderkleding kunt huren.

Red Orka rompers

Red Orka rompers

Er zijn rompers met korte en met lange mouwen en natúúrlijk in overslag-variant (want gedoe, zo’n ding over zo’n hoofdje trekken iedere keer), je kunt ze in elke babymaat bestellen en kiezen voor vier, zes of tien rompers. Alle rompertjes zijn gemaakt van ruw katoen… Dit klinkt ruw, maar dat is niet zo hoor! Het zijn juist zachte en pluizige vezels, perfect voor je kleintje! En alle rompers zijn mooi en tijdloos in off-white met een cute rode orka.  Maar belangrijker: ze groeien met de baby mee. Dat betekent dat zodra je newborn uit de romper is gegroeid, de volgende maat romper wordt geleverd. Alle rompertjes worden schoongemaakt met uitzonderlijke hygiënenormen! Voelt (echt!) als nieuw, maar dan vele malen duurzamer.

Hoe het werkt? Simpel: neem een ​​abonnement, kies de juiste maat babyromper en wacht op je pakket. En als het dan niet meer past, dan stuur je het gewoon weer terug.

Slaapzak

Slaapzak

En omdat die romper zo’n giga succes was, werd de slaapzak van Red Orka in het leven geroepen. Want ook zo’n slaapzak groeit met de baby mee. Deze slaapzakken zijn samen met Makers Unite, een creatief textielatelier dat vluchtelingen ondersteunt, tot stand gekomen. Duurzaamheid is belangrijk. Zo wordt het innemen van producten en het bezorgen van bestelde producten in de regio van Amsterdam met de fiets gedaan.

En naast de succesvolle pompers en slaapzak kun je zelfs kinderkleding huren op de website. Maar wel kleding van eerlijke merken, zoals Mini Rodini, Maed For Mini en Tiny Cottens.

 

Red Orka