Frankrijk10 december 2019, door Maartje

Refuge de Solaise, Val d’Isère, Frankrijk

Frankrijk, 10 december 2019, door Maartje

Refuge de Solaise, Val d’Isère, Frankrijk

Toegegeven, een beetje skivakantie is al niet goedkoop maar als je toch nog ergens een oude sok verstopt heb liggen, boek dan een paar nachten bij het beeldschone hotel Le Refuge de Solaise in Val d'Isère (Frankrijk). Het hotel is alleen toegankelijk per gondel of op ski's, een groot deel van de charme - hier alleen the happy few, zoveel mag zeker zijn! 

Le Refuge de Solaise Frankrijk

Le Refuge de Solaise Frankrijk

Sinds dit jaar is het hotel voor het eerst in zijn volledigheid open en de nieuwe luxe straalt er van alle kanten vanaf. Nieuw en luxe maar mét dat nostalgische onmiskenbare wintersport gevoel van donkere wollen kleden, baden op pootjes en magnifieke vergezichten over besneeuwde bergtoppen. Er zijn vier appartementen (waarvan één met fitnessruimte), 34 om te smullen kamers, een slaapzaal voor bergbeklimmers (ha, de ‘budgetoptie’), een bar en een heerlijk restaurant (uiteraard want eenmaal binnen ga je nergens meer heen), een spa en een zwembad van maar liefst 23 meter. 

Echt show-off boeken met de hele familie (honden en kinderen van harte welkom, geen idee hoe je ze allemaal die gondel in krijgt maar het zal de eerste keer niet zijn voor het hotel) het appartement met acht (!) slaapkamers en huizenhoge ramen zodat je niets van eerdergenoemd weergaloze uitzicht mist.

lerefuge-valdisere.com