11 december 2019, door Maartje

Riders Hotel, Laax, Zwitserland

11 december 2019, door Maartje

Riders Hotel, Laax, Zwitserland

Mocht je nou in de overtuiging zijn dat skiën in Zwitserland niets dan rösti, koekoeksklokken en blozende royals is, dan ben je duidelijk nog nooit in Laax geweest. De kleine stad mag is volgens de kenners en epi-centrum voor freestyle skiën en snowboarden en topsporters weten hun weg naar het witte dorp steevast te vinden. Klinkt je dat dan weer wat al te alternatief, dan heb je nog niet naar de kiekjes van het nieuwe Riders Hotel gekeken. 

Riders Hotel, Laax, Zwitserland

Riders Hotel, Laax, Zwitserland

Na een flinke opknapbeurt heropende het hotel met 63 kamers als een fris, praktisch én aantrekkelijk hotel. De kamers zijn compact maar cool met inloopregendouches, zwart metaalwerk en multiplexbedden naast kale gloeilampen en vloeren van geborsteld beton. En, belangrijk, alle kamers hebben kamerhoge ramen waarvan er een paar uitkijken over het bevroren meer waar het CO2-neutrale hotel zijn warmte aan ontleent. 

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

In de bar op de begane grond zijn met regelmaat van de klok live optredens (dus je hoeft voor de apres-ski niet ver) en in het weekend is de club in de kelder, waar maar liefst 700 man in past, the place the be. Geen paniek: daar hoor je in je kamer helemaal niks van, beloofd. Het restaurant serveert in de avonduren een veelal vegetarisch menu (bruine bonenburgers met jalapeño mayo en zoete frietjes, nom!) en naast de deur zit een Freestyle Academy met skate-opritten, trampolines en dry-slopes. Ideaal voor het perfectioneren van je rodeo-flips voordat je in vijf minuten naar de Crap Sogn Gion-kabelbaan wandelt. Vanuit heb je toegang tot het gevarieerde terrein: 70 procent is meer dan 6500 voet wat betekent dat de seizoenen lang zijn, en de sneeuw betrouwbaar.

ridershotel.com