Rotterdam16 oktober 2020, door Imara Milatz

De grote Rotterdamse take away lijst voor je bakkie pleur (met heel veel lekkers voor erbij)

Rotterdam, 16 oktober 2020, door Imara Milatz

De grote Rotterdamse take away lijst voor je bakkie pleur (met heel veel lekkers voor erbij)

Kijk, het is wat het is. In heel Nederland drink je koffie, capuccino, koffie verkeerd, latte macchiato, latte zus, latte zo. Maar in Rotterdam (of was het Den Haag?) doen ze niet zo moeilijk, daar drink je gewoon een bakkie pleur. Of, met hoge uitzondering, een oprot-bakkie. Voor je heilige koffiemoment in 010, welk cijfer er dan ook op de klok staat, mag je hier wezen. Alles take away of delivery, zodat je op gepaste afstand toch nog een beetje kunt koffieleuten.

Hopper Coffee. Afhalen van koffie met wat lekkers, lunch of iets anders. Alles is mogelijk bij Hopper Coffee. Wil je even een blokkie om? Kom dan langs bij Hopper om je bestelling zelf op te halen. Blijf je liever binnen? Geen probleem, komen de toppers van Hopper de boel gewoon thuisbrengen. Leuk detail: Hopper brandt hun eigen koffie in de vestiging in Roffa Noord.

Bonza. Eerlijke koffie. What? Ja, de groene koffiebonen komen van This side up. Deze organisatie zorgt voor transparantie in de koffiehandel en dan is dat bakkie ook nog met liefde gezet.

Roast. Ben je in Rotterdam west, en zin in koffie? Stap dan eens binnen bij Roast. Of nou, niet echt naar binnen. To go natuurlijk. De luitjes in de front hebben veel gereisd en nemen ieder een stukje koffiecultuur mee naar Roast. Zin in wat lekkers erbij? Roast got you covered. 

Nine bar. Oke heel warm is het niet maar Ijskoffie is altijd lekker. Letterlijk een frisse start van je dag, ha (of voor de echte fanaat mee door te komen) Ijskoffie! Hier is ‘ie zó lekker.

Mecca. Sugar rush, coffee rush? Mecca helpt je aan beide, zijn je cafeïne levels ook weer mooi aangevuld. Oh en vergeet niet-niet-niet om een keer hun sweet babka bun te proberen! Juistem, noted. 

Harvest Coffee brewers. We kunnen niet veel anders zeggen dan: doen ze goed daar. Zowel burgers, koffie’s én de zoetste lekkernijen stralen op het take away en delivery menu. Delish. Al raden we niet perse aan om de koffie en de burger tegelijkertijd af te halen. Afijn, ieder z’n eigen ding.

Sue. Oke, kleine lofzang voor dit R’damse adres. Al hun mooie vegan baksels en drankjes zijn te bestellen. En als we zeggen dat het mooi is, geloof ons dan maar op ons woord (beloofd). Drankjes in kleuren van de regenboog, zoiets. En alles ook nog eens in een iced variant te krijgen.

Booon. broodjes, cake en koffie! Ook healthy juices, shakes en ontbijtboxen voor een zondag? Of gewoon omdat het kan. Uiteindelijk kom je hier voor de koffie. Je noemt je zaak niet voor noppes Booon met drie o’s.

Lebkov & Sons. Werd Lebkov & Sons on the go, of, dat maken wij ervan. In the end komt het er wel op neer. Om mee naar huis te nemen (of onderweg op te peuzelen) taartjes, sandwiches, verse sapjes (met een hele waslijst aan groente en fruit erin gemikt) en natuurlijk koffie. Goeie koffie that is. 

Joy! Espresso & More. EnJOY (sorry, moest) hier van je koffie to go. Taart: check! Melk: check! Koffie: check! Oke, duidelijk. Vrijdag, zaterdag én zondag staat het enthousiaste team tussen 10:00-15:00 voor je klaar. O en zie je dat bananenbrood daar op links? Die scoor je ook hier.

Breakfast in Rotterdam HQ. Hier worden dagelijks to go-vergaderingen gehouden om het allerlekkerste afhaalloket in town te worden. Ze zijn hard op weg hoor. Neem maar snel een kijkje. Je bestelt er naast koffie heerlijke breakfastbowls, sapjes, gembershots. U snapt, team breakfast dit.

Served. Bestel hier een flat white of ga voor een americano voor een heerlijke coffee boost. Want they serve you well hiero.

By Jarmusch. Joehoe, ons groot Rotterdamse favoriet is natúúrlijk van de partij, niets anders verwacht. Koffie to go mag je niet zonder hun weerzinwekkend goeie pancakes bestellen. Geloof maar, anders krijg je spijt.

Coppi. Doet u mij maar een Coppi koffie to go! Elke vrijdag, zaterdag en zondag gaan hier de luikjes van het afhaalloket open en bestel je hier de heerlijkste koffie, superlekker bananenbrood en we zagen ook iets nieuws voorbij komen: vegan Madeleines met lavendel en citroen. Klinkt als een lekker plan. Who’s nog meer in? 

30ml. Met een gerust hart coffee to go drinken doe je hier. In je hand hand nip je van een 100% recyclebare cup en in de andere hand een tasjevol lekkers voor het ontbijt. Geen zin in dat al? Je wipt hier ook even naar binnen om koffiebonen mee naar huis te nemen.

Man met Bril. Hier scoor je échte Rotterdamse koffie, bestel er een warme porridge snicker bowl bij en je dag ken niet meer stuk.

Amada Coffee. Normaal is dit adres vooral heel leuk omdat je, je selfie in je koffieschuim geserveerd krijgt. Nu, met hun to-go drankjes, wordt dat even lastig. Maar dat mag de pret niet drukken want de koffie is nog steeds goed en de taarten die ze (mits je het zelf bestelt natuurlijk) erbij bezorgen zijn waan-zinnig.

Anne & Max. Van dat geleuter over koffiebonen. Arabica speciaal gebrand voor A&M. Prima, we genieten vooral van de smaak. En die blijft goed, ook in een to-go bekertje. Zowel om af te halen maar ook bezorgen tot aan de voordeur. Voor bijna alle momenten op een dag hebben Anne & Max een box gevuld met allerlei lekkers.

Baker & Moore. Trek in een ander drankje, eentje zonder caffeïne, wellicht? Probeer hier dan eens een matcha of zelfs beetroot latte. Ook leuk van dit plekje, je bestelt er zelfs hele arrangementen voor thuis. Om je eigen high tea te hostten.