Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
16 June 2019
  • 19-01-2018
  • Barts Kookboekje

Roze chocolade

Roze chocolade

Dacht je dat er wel weer een einde was gekomen aan al het Millennial Pink van de laatste tijd (okergeel is het nieuwe roze, mocht je het gemist hebben) is er waarachtig aantrekkelijk roze nieuws: roze chocolade! Ja, ik hoor je denken: die hadden we toch al van Tony Chocolonely? Niet helemaal: Tony Chocolonely voegde (voegt) kleurstof toe aan witte chocolade om de roze reep te verkrijgen. Nestlé echter, de eerste leverancier van écht roze chocolade, maakt de zoete lekkernij van de Ruby cacaoboon waar maar liefst 13 jaar naar gezocht is.

De boon zelf geeft de chocolade zijn roze tint. Smaken doet dat ook anders dan anders. Lichter. Fruitiger. Toch wel wat minder dan chocolade. En waar verwerk je die roze cacaoboon dan in? Wikken wegen... Met als resultaat een eerste roze Kitkat. Prrrrima keuze, die vonden we namelijk toch al o zo lekker.

Of er ook slecht nieuws is? Een beetje wel: de roze chocolade Kitkat is nu alleen nog in limited edition variant in Zuid-Korea en Japan te krijgen. Maar hé! Nederland is binnenkort aan de beurt, zo beloofd Nestlé. And then we wait.