19 januari 2018, door Maartje

Roze chocolade

19 januari 2018, door Maartje

Roze chocolade

Dacht je dat er wel weer een einde was gekomen aan al het Millennial Pink van de laatste tijd (okergeel is het nieuwe roze, mocht je het gemist hebben) is er waarachtig aantrekkelijk roze nieuws: roze chocolade! Ja, ik hoor je denken: die hadden we toch al van Tony Chocolonely? Niet helemaal: Tony Chocolonely voegde (voegt) kleurstof toe aan witte chocolade om de roze reep te verkrijgen. Nestlé echter, de eerste leverancier van écht roze chocolade, maakt de zoete lekkernij van de Ruby cacaoboon waar maar liefst 13 jaar naar gezocht is.

De boon zelf geeft de chocolade zijn roze tint. Smaken doet dat ook anders dan anders. Lichter. Fruitiger. Toch wel wat minder dan chocolade. En waar verwerk je die roze cacaoboon dan in? Wikken wegen... Met als resultaat een eerste roze Kitkat. Prrrrima keuze, die vonden we namelijk toch al o zo lekker.

Of er ook slecht nieuws is? Een beetje wel: de roze chocolade Kitkat is nu alleen nog in limited edition variant in Zuid-Korea en Japan te krijgen. Maar hé! Nederland is binnenkort aan de beurt, zo beloofd Nestlé. And then we wait.