Duitsland, Keulen12 mei 2019, door Barts Boekje

Sabor ‘ermoso, Keulen

Duitsland, Keulen, 12 mei 2019, door Barts Boekje

Sabor ‘ermoso, Keulen

Köln, Cologne, Koeln, Keulen... het is maar al te verwarrend maar echt, het is allemaal dezelfde Duitse stad. De op vier na grootste stad van het land om precies te zijn, en een levendige plek vol geschiedenis, cultuur en, helaas, afgrijselijke naoorlogse wangedrochten van gebouwen. Moet je even doorheen kijken. Met Sabor 'ermoso lukt dat wel.

Sabor 'ermoso

Sabor 'ermoso

Zeg, waar blijven de banana pancakes waar onze favoriete surf dude Jack Johnson (nog steeds? Ja, nog steeds) zo zwoel over zingt? Die mogen bij Sabor ‘ermoso namelijk best al wel dampend klaarstaan zodra we binnenkomen. De zaak heeft dat ongekende en over- heerlijke surf slash beach-sfeertje waar we iedere uithoek in Australië van verdenken. Hoewel de herkomst van de Duitse zaak Spaans blijkt. Aha. Iets schizofreen is dat wel maar daar voel je na een tijdje niks meer van.

Sabor ‘ermoso betekent in het spaans ‘heerlijke smaak’ en dan doelen de eigenaren niet alleen op pannenkoeken en co, maar juist op de smaak (en de smaak naar meer) van het reizen en alle momenten die met geen pen te beschrijven vallen, van stad naar stad, van maal naar maal. Dat maal betreft bij Sabor ‘ermoso een verzameling van lekkers uit tal van landen: tomate y aceitem, een typisch Andalusisch ontbijt, Engelse scones, gigantische stukken bananenbrood en meer. De looks vullen dit (lekkere) allegaartje aan: surfborden aan het plafond, skateborden op de grond, (reis)foto’s aan de muur (deze zijn te koop) en easy listening uit de speakers. Zo’n adres voor de hele dag, iedere dag.

Sabor ‘ermoso, Keulen