17 juli 2020, door Yfke Voorbij

Samen spelen én bewegen: Move your body van Lilliputiens

17 juli 2020, door Yfke Voorbij

Samen spelen én bewegen: Move your body van Lilliputiens

Goodbye schermtijd... Hallo samenspelen! En ook: hallo bewegen. Is belangrijk, zeker voor het kleine spul. Samen spelen met je vriendjes en vriendinnetjes is zoals het hoort te zijn, en dan als het even kan liever niet met een vierkant scherm voor hun neus. Ja, we zijn de eersten - maar echt - die toegeven dat het niet altijd even gemakkelijk is om het kroost te entertainen. Dus ja, die iPad (of zelfs telefoon) is dan een dankbaar alternatief. Thank god dus als we weer eens een echt leuk speel-iets spotten waar de kleintjes uren zoet mee zullen zijn en waarbij bewegen centraal staat. De nieuwe spellen Lilliputiens werden Move Your Body gedoopt en that says it all.

Jumping Friends – Zaklopen

Jumping Friends – Zaklopen

Ouderwets zaklopen is er niks bij. Niet één, ook geen twee maar wel vier verschillende zakken en vier paar poten van verschillende dieren heeft dit spel. Jump naar de eindstreep terwijl ze verkleed zijn als een van de Lilliputiens personages: Krokodil Anatole, Marius de Neushoorn, Flamingo Anais of Zia de Giraffe. Uitgesprongen? Dan kan de hele safari weer terug in een super handige opbergtas.

Jumping Friends

 

Grumpy Jack - jeu de boules

Grumpy Jack - jeu de boules

Jeu de boules maar dan net even anders: dat is het Grumpy Jack spel. Jack de Leeuw ligt te slapen op een kegel en het is de bedoeling dat hij wakker wordt door hem te raken met de ballen. Er zijn vier setjes van twee zachte balletjes die speciaal (handig) voor de kleinste handen zijn ontwikkeld. En ook hier weer die handige opbergzak. Geen rommel en ballen slingerend door het huis, fijn. 

Grumpy Jack

 

 

 

Staartentikkertje! - Crazy Tails

Staartentikkertje! - Crazy Tails

Staartentikkertje! De naam zegt het al. Hoe werkt het? De kids kiezen zelf de staart van het dier dat zij willen zijn en rennen maar. De kids rennen rond om de staart van de medespelers af te pakken terwijl zij er ook voor moeten zorgen dat je eigen staart niet wordt afgepakt (multitasken dus). Wanneer is er winst? Nou, wanneer je als enige erin slaagt je staart te behouden.

Staartentikkertje!

 

 

Jump for Joy met Anais, Zia, Anatole of Marius

Jump for Joy met Anais, Zia, Anatole of Marius

Een springtouw oftewel een speeltouw is gewoon een keiharde klassieker. Springen, trainen, knopen maken of dingen meten. Noem het maar op. De springtouwen van Lilliputiens zijn gemaakt van stevig touw met houten handvatten in de vorm van een van de Lilliputiens personages: Anais, Zia, Anatole of Marius.

Jump for Joy

 

 

Jungle Race - het levensgrote gezelschapsspel

Jungle Race - het levensgrote gezelschapsspel

Voor zowel binnen als buiten en voor jong en oud: de Jungle Race. Een magisch groot gezelschapsspel waarbij iedere speler zelf een pion is. Hoe werkt het? Verdeel de zachte tegels over de vloer, draai aan de klok en spring naar de volgende plaats. Wie als eerste bij de finish is die wint.

Jungle Race