31 mei 2017, door Maartje

Sanne Swinkels Skincare via Treatwell

31 mei 2017, door Maartje

Sanne Swinkels Skincare via Treatwell

Ik kom echt net, maar echt nét de stoel afgerold bij Sanne Swinkels Skincare in de Amsterdamse Pijp en kan alleen maar denken: waarom heb ik dat niet eerder gedaan? Niet van die stoel afrollen, maar er op gaan zitten. Die stoel staat in een rustige woonwijk in een licht smaakvol-klinisch hoekpand waar in dezelfde ruimte ook een wellness beauty therapeute huist. Met de nadruk op wellness, die ander dus, want dat is niet Sanne. Neen, Sanne is een therapeute die wars is van donkere geurkaarsen-zen-heid (daar doet haar salongenoot overigens ook niet perse aan hoor), maar die een flinke oppepper voor je huid voor ogen heeft. Hulp. Dat biedt Sanne. Voor gestreste, gerimpelde, grauwe, vermoeide, noemhetmaarop-hoofden. En nekken en decolleté's, want die mogen we nooit of te nimmer vergeten. Les 1 na een middag op de stoel.

Eenmaal op de stoel (ik zal je niet vermoeien met alle lessen die ik geleerd heb overigens. Dat waren er ten eerste nogal wat (en ik heb lang niet alles kunnen onthouden) en ten tweede ging dat over mijn huid, niet over de jouwe) steekt Sanne van wal en daar komt, eigelijk, geen end meer aan. Een waterval aan informatie maar, verrassing, alles even interessant. Bovendien valt ze af en toe bewust in herhaling zodat de belangrijke zaken in elk geval blijven plakken. Fijn. Zo leert Sanne je of je huid 'actief' is ja of nee, hoe je doorbloeding in elkaar steekt, waarom je af en toe vlekken hebt of niet, of je huid hydratatie nodig heeft, droog is (niet hetzelfde) of allebei en waarom een pijnlijke massage aan je kaken nodig is (overigens sluit ze de behandeling af met een heerlijke nekmassage!)

Barts-Boekje-sanne swinkels skincareEn, en dat is belangrijk, ze geeft goed (écht goed) advies over hoe je je huid-basisplan thuis op een realistische manier kunt verbeteren. Of in mijn geval: opstarten. Want ik doe (deed! Sanne! deed!) niksnoppesnada. Want als het niet realistisch is dat je iedere maand op de stoel komt liggen, dan moet je jezelf dat ook niet voorhouden. Minstens 4 x per jaar, ieder seizoen, liever nog iets vaker, is vast wel haalbaar. Bovendien ga je dan pas écht verbetering zien (hoewel... ik merk van alles aan mijn gezicht en dat bedelt nu al om meer).

Een dagelijks ritueel bestaande uit 6 stappen? Not for me, en dus verteld Sanne welke 2 stappen voor mij belangrijk zijn. Zoals 's avonds je huid niet 1 x reinigen (wat ik wel al keurig deed overigens) maar 2 x achter elkaar. 's ochtends volstaat een enkele keer. En smeren. Altijd smeren. Kan ik ook. De schrub mag de deur uit (niet-ronde korrels zijn de duivel!), een glycol cleanser (met fruitzuren) mag juist luidkeels onthaalt worden. Sanne werkt overigens alleen met producten van Dermaquest. Geen wellness-beauty-producten maar een lijn met hoge concentraties en bewezen diensten.

Leuk om te weten: Sanne werkte 10 jaar bij de Bergman Kliniek en zag daar heel wat mensen, huiden én behandelaren voorbij komen. Bijvoorbeeld botox-artsen. Ze is zelf geen arts maar weet precies naar wie ze je wel (en naar wie niet) wil doorsturen. Handig, mocht je meer willen.

Boeken? Goed plan: Sanne Swinkels Skincare

Sanne doet mee aan de Treatwell Beauty Route op donderdag 1 juni aanstaande. Alles daarover lees je hier. De kaarten voor deze editie zijn helaas uitverkocht maar de aftermovie van de route (soon online) gaat je een goede indicatie geven van wat Treatwell te bieden heeft. En aan de volgende route wordt achter de schermen vast en zeker al gewerkt.

Sinds deze week is de site én de app van Treatwell in zijn 2.0 fase belandt en werkt ie nog beter! Er zijn verschillende kortingen bijgekomen, je kunt de verbeterde (makkelijker in gebruik) app downloaden, er zijn verschillende behandelingen in 1 x boeken (kon voorheen niet), de salons zijn vanaf nu ook weergegeven in een stadsplattegrond (zo handig om je een weg te loodsen tussen alle (veel!) opties) en – en dit vind ik de allerbeste toevoeging – er is een nieuwe ‘guidance’ tool in de vorm van een Treatment Guide. Voor iedereen die, net als ik (buiten massages om, daarin ben ik redelijk gevorderd) wel wat hulp kan gebruiken bij het boeken van bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling. Alles daarover lees je hier: Treatwell 2.0