Nederland, Amsterdam22 oktober 2022, door Michel + Renske

In het Scheepvaartmuseum: Duiker Doris, familie tentoonstelling

Nederland, Amsterdam, 22 oktober 2022, door Michel + Renske

In het Scheepvaartmuseum: Duiker Doris, familie tentoonstelling

Het moge in officiële taal een familie tentoonstelling heten. Wij noemen het, naast het enorm leuke educatieve deel, een chique en verantwoorde versie van monkey town, in pastelkleurige tinten uiteraard. En daarmee het perfecte uitje voor de herfstvakantie. Vanaf 2 jaar (ongeveer) is dit een fantastische hoek, ingericht in de Oost vleugel van het fijne museum in de hoofdstad.

Doris Duiker

Doris Duiker

Doris duiker is een enorm leuke expositie voor kids (al vanaf jonge leeftijd) en ouder(s). Het idee erachter: jonge kinderen al op jonge leeftijd bekend maken met de onderwaterwereld en de scheepvaart. Op een speelse manier wordt je ook wat bijgebracht (o.a. door spelletjes als ‘wat hoort er niet in de zee’, etc). Leuk dus!

De illustraties zijn waanzinnig gemaakt door Kennie Cheng en tot leven gebracht in het prachtige Scheepvaart Museum. Van spelletjes tot de vuurtoren laten schijnen (door de vuurtoren op te bouwen) tot koken aan boord van een schip. Genoeg te doen om je een goed uur zoet te houden.

Ook altijd leuk om daarna nog in het grote VOC schip te kijken, buiten het museum. Van 0-3 jaar gratis toegang – ook altijd leuk.