• 17 July 2018
  • Happy New Website!
Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
17 July 2018
  • 08-10-2017
  • Barts Kookboekje

Seedlip a.k.a. alcoholvrije gin-tonic

Seedlip a.k.a. alcoholvrije gin-tonic

A meal without wine is called breakfast, en ik ben eigenlijk wel klaar met ontbijten. Zwanger, en dus moeten we nog even maar of ik het nou zo gezellig vind, dat niet drinken? Nah. Een echt goed alternatief schijnt er niet te zijn, voor wijn althans (er zijn wat alcoholvrije bubbels, daarover later meer), maar een virgin cocktail is natuurlijk zo gemaakt, al doe je dat thuis niet zo snel misschien.

Barts-Boekje- seedlipdrinks

Goed nieuws voor de Gin Tonic drinker: er is namelijk een oprecht puik alcoholvrij alternatief. Ja... Gewoon tonic. Die snap ik. Maar er is écht een alternatief. Er is namelijk een man, Ben heet-ie, die een apothekerskunde welke stamt uit 1600 nieuw leven in heeft geblazen, in een aantrekkelijk jasje heeft gestoken en tegenwoordig verkoopt onder de noemer ’Seedlip’. De apothekers uit die tijd gebruikten – even kort door de bocht – koperen kannen om hun kruidendrankjes in te mixen, alcoholloos. Hoe ze dat deden, werd in 1651 in Londen gepubliceerd in ‘The Art of Distillation’. Ben las het hoe en wat en de rest is (nieuwe) geschiedenis. We tried, en echt, het is lekker! Nee, dronken word je er niet van (dat hoeft ook niet, het waterloze bestaan van tegenwoordig is dan weer wel fijn), maar een goed alternatief is het nu eens wél! seedlipdrinks.com