11 januari 2018, door Maartje

Slapen op de heide Strijbeek (Brabant)

11 januari 2018, door Maartje

Slapen op de heide Strijbeek (Brabant)

Wij zijn dol op de heide... en op de natuur... Dat moet je natuurlijk zingen a la Sugar Lee Hooper (en als je niet weet wie dat is, mag je het voor je houden want anders voelen we ons officieel stokoud).

Voor zo nu en dan tenminste, en als tegenhanger van het Amsterdamse. En als we dan ook nog logeren in het schoonste hutje op de hei ooit, dan overwegen we er te blijven. Een weekend of week bij Slapen op de heide in Strijbeek staat gelijk aan overdag met je laarzen langs de vennetjes banjeren en ’s avonds lummelen bij de open haard. Beetje hout hakken om een fikkie te stoken en in bad na een frisse boswandeling. Klinkt als de ultieme vakantie in eigen land, non?

Barts-Boekje-Heidehuisje 1

Het huisje is geschikt voor vijf personen en het is er (ook) heerlijk met echte jonkies. Zo zijn er een kinderstoel en campingbedje en staan er in de keuken melamine (lees: hufterproof) bordjes. Er is alleen geen traphekje, dus met peuters in de klimfase is het een beetje opletten. In de zomer kunnen de kleintjes zich uitleven op de trampoline en de schommel of voetballen op het enorme grasveld bij het boshuis. Of naar het schijnt bij tropische temperaturen in de poel want het water is kraakhelder. Er staat een picknicktafel voor het beter buiten-lunch-werk en als de avond valt, bouw je een gezellig vuurtje en gaat de wijn open.

Barts-Boekje-strijbeek

Zet je één stap buiten het terrein, dan sta je gelijk op de Strijbeekse Heide. Een uniek (en fotogeniek) natuurgebied met bossen en heide. Wij waren er in de winter en ook dan is het een plaatje, maar we komen zeker nog eens terug in een ander seizoen. Wil je tóch een portie stad, dan ben je binnen no time met de auto of de fiets in Breda (10 km) of je rijdt binnen een half uur naar Antwerpen. Hartje zomer en bloedje heet? Er zijn drie fijne zwemplassen in de buurt.

Slapen op de heide, Bergweg 1, Strijbeek, slapenopdeheide.nl