Nederland, Veluwe3 november 2022, door Sanne Carbaat

Rust en moois op de Utrechtse heuvelrug? Soof Heuvelrug en Brasserie Soof moet je zijn

Nederland, Veluwe, 3 november 2022, door Sanne Carbaat

Rust en moois op de Utrechtse heuvelrug? Soof Heuvelrug en Brasserie Soof moet je zijn

Op de Utrechtse Heuvelrug, aan de rand van het plaatsje Rhenen vind je Soof Heuvelrug. Een kleinschalig vakantiepark met Luxe Eco-Lodges en met Brasserie Soof waar je middagenlang kunt (en wilt) borrelen. Midden in de bossen en pal naast het recreatiegebied Kwintelooijen toverden ze het duurzaamste park van Nederland tevoorschijn. Op het mega overzichtelijke park vind je een buitenzwembad, met een heel fijn waterpark, een te gekke speeltuin met klimtoren en (als kers op de taart) de gezellige brasserie Soof. Wanneer je in de ochtend de luikjes open doet en plaatsneemt onder de veranda op je loungebank. Dan is het enige wat je hoort het fluiten van de vogeltjes en het ritselen van de bomen. De tuinen zijn voorzien van een hoop bomen en groen en zo ingedeeld dat je echt privacy hebt. Wel zo lekker.

 

Altijd superfijn om gezellige (en lekkere!) horeca dichtbij te hebben. Voor de dagen dat je uitgebreid wilt lunchen of gewoon heel veel zin hebt in gyoza's en dim sum. Of wanneer je vindt dat een dag alleen goed begint met een vers croissantje en dito koffie. Of als je gewoon heel veel zin hebt in thee en worteltaart. En ja, dat dat dan overloopt naar een wijn en snacks, daar kun je ook niks aan doen. Blame it on the holiday!

Brasserie Soof

Brasserie Soof

Echt wel een pluspunt van een vakantiebestemming hoor, een brasserie (of café/restaurant, iets!) op loopafstand van je huisje. Bij Brasserie Soof vind je de klassiekers op het menu, maar ook happen en gerechten die je misschien niet zo snel zou verwachten. Oosterse viskoekjes bijvoorbeeld, chorizo kroketjes en een net-even-anders-hotdog (op een brioche met kimchi en krokante ui – bestel ‘m, echt). Als je niet op de oosterse toer wil, kun je ook een ‘gewoon’ broodje gehaktbal, saucijzenbroodje of tosti bestellen hoor. Allerleukst? De borrelplank bestellen en kijken wat de chef ervan maakt. En dan wel die gyoza bijbestellen voor de zekerheid.

Je kunt bij Soof ook take-away maaltijden en ontbijt afhalen voor in de Eco-Lodge.

Zowel binnen als buiten vind je veel natuurlijk materiaal: houten banken en tafels (zelfs het barblad is van hout), leren stoel, planten overal, gedroogde olmen en ook de kleuren passen hier helemaal bij. Borrelen in stijl dus. Team Soof weet precies welke wijn bij je past of dat je eigenlijk een bier van de tap moet bestellen. No alcohol? Dan worden bij Soof natuurlijk de alcoholvrije cocktails van Soof geserveerd. Als de zon schijnt, wil je natuurlijk een plek op het gezellige terras bemachtigen, maar zeker niet getreurd als het regent hoor! Buiten staan namelijk heaters en vuurschalen op de tafel, dus als je onder het doek zit, is het ook tijdens wat slechter weer juist heel fijn! Of lekker binnen, dan gaan de kaarsen aan en zit je als een koning.

 

Wil je uitgebreid ontbijten en heb je de puf of zin er niet voor om dat zelf in elkaar te flansen? Dan reserveer je toch gewoon een plek in de brasserie? Ook de perfecte plek voor als je in de buurt aan het wandelen of fietsen bent en je hebt even een opkikkertje nodig. Kopje thee, cheesecake en je kunt weer door.

Soof heuvelrug

Soof heuvelrug

Zoals we al aangaven: het kleinschalige park (met 51 eco lodges) is dus mega overzichtelijk. De koters kunnen hun gang gaan op het park en vinden de weg naar het huisje of de brasserie – waar jij heerlijk van een borrelplank met drankje geniet – makkelijk terug.

Soof Heuvelrug is van alles voorzien wat je wil voor een vakantie of een weekend ertussenuit, dus eigenlijk hoef je er helemaal niet weg. Dat gezegd hebbende: de omgeving heeft ook een scala aan leuke en mooie dingen. Met de fiets (die je huurt op het park), trap je zo de hele omgeving rond. Twintig minuten fietsen en je staat midden in Ouwehands Dierenpark of het oh zo gezellige Rhenen. Thuiskomen doe je in je prachtige eco-lodge. Die hebben allemaal zes slaapplekken, een kookeiland en een knusse woonkamer (en sommige zelfs een hottub).

Het duurzaamste park van Nederland voorziet zichzelf dus helemaal van stroom én veel huisjes hebben een laadpaal voor de deur, vinden we cool. In de vakanties organiseert het park allerlei leuke activiteiten zoals Lazy Sunday (met oesters en bubbels) en in de zomer kun je een wijnproeverij in het bos doen of opladen bij een lesje yoga. Voor de kids is het ook een feestje hoor: marshmallows roosteren, activiteiten in de bossen en in de zomer kunnen ze hun eigen moestuintje bijhouden. Kijk, zo hebben ze helemaal geen tijd voor de tablet. Op nog geen kwartiertje lopen vind je ook natuurgebied Kwintelooijen, waar het heerlijk wandelen is (en er is een mooi uitzichtpunt) of je kiest één van de vele mountainbike routes of andere wandelingen.

Een weekend op Soof Heuvelrug is een combinatie van ontspannen en avontuur, het park straalt heel veel rust maar tegelijkertijd ook levendigheid uit (ja dat kan). Zouden we dit ook doen zonder kinderen? Zeker weten! Willen we het liefst volgend weekend weer terug? Geen twijfel over mogelijk.

Soof biedt ook een kerstarrangement aan (23 december t/m 27 december).