Nederland, Gelderland18 oktober 2021, door Barts Boekje

Dit had je eerder moeten weten: Walhalla, stadsstrand Harderwijk (Gelderland)

Nederland, Gelderland, 18 oktober 2021, door Barts Boekje

Dit had je eerder moeten weten: Walhalla, stadsstrand Harderwijk (Gelderland)

Oké, oké het is niet aan de kust, dit stadsstrand in, jawel, Harderwijk (Gelderland). Maar! Het bespaart je wel wat kilometers rijden als je in het midden van het land woont (en naar het strand wil dus) en dat is soms best fijn. Maar goed, Walhalla Harderwijk, een strandtent aan de rand van (het oh zo gezellige en pittoreske) Harderwijk. Midden in Nederland. Walhalla (it’s in the name) is een onwijs toffe strandtent gemaakt van oude bouwcontainers. Buiten staan stoeltjes in het zand, kun je hangen aan de bar of een plaatsje zoeken aan een van de picknicktafels. De relaxte sfeer die er hangt roept ‘blijf hier gerust de hele dag zitten.’ En geloof ons, dat wil je ook. 

Walhalla, Harderwijk

Walhalla, Harderwijk

Walhalla is een plek voor iedereen en ook tijdens een plaatselijk buitje zit je hier heerlijk. Waarom? Binnen is het net zo gezellig als buiten! En dat voor een stadsstrand inderdaad. Vintage banken, een heerlijke open haard en kasten vol met spelletjes. Het is dus zeker niet alleen dé plek voor een zomerse dag; ook na een winterwandeling door het prachtige Harderwijk kun je hier terecht. 

Zoals we al aangaven is Walhalla Harderwijk een plek voor iedereen en elk moment van het jaar. Maar, oke, toch het liefst als de zon schijnt natuurlijk. Kroost mee dat heel graag zandkastelen wil bouwen? You can have best of both worlds. Vanaf je eigen handdoek (dat dan wel) bestel je gemakkelijk online al het lekkers van de kaart. Kids blij, jij blij. Win win win. En moeten de koters even uitrazen? Achter Walhalla vind je een immens klimrek en trampolines. Er bestaat alleen een kans dat je ze nooit meer mee naar huis krijgt. 

’s Avonds schuif je er aan voor een heerlijk diner of een goede borrel met vrienden. Het menu is verrassend en heel erg goed. Van Griekse haloumi metras el hanout tot een hamburger. In de loop van de avond gaat de muziek wat harder en zie je de zon zakken in het meer, een zomers vakantiegevoel. Leuk extraatje; in de zomer organiseert Walhalla bioscoopavonden op het strand. Leuk voor met de lover.

 

Oke, nog een laatste tip: lig je met je bootje te dobberen op het Veluwemeer? Vanuit daar vaar je zo de haven van Harderwijk in en laat deze haven nou precies achter Walhalla liggen. Wij zien geen enkele reden om niet even aan te meren. Kortom, sla deze heerlijke plek niet over in de zomer. Of tijdens een mooie najaarsdag. Het is zoals het moet zijn en wij zijn er gek op. Naast dat je er heerlijk zit, is de kaart fantastisch en het personeel super lief en gezellig. Nothing not to love.