5 januari 2024, door Maartje

Spriet-box: de natuur en de seizoenen ontdekken

5 januari 2024, door Maartje

Spriet-box: de natuur en de seizoenen ontdekken

Spriet-box had us at hello. Dat wil zeggen; als 'hello' de website van het Nederlandse merk is. Die website kopt namelijk met: "Quality time met je kind. Meer verwondering. Minder gedoe". Dat is de spijker op zijn kop. Want JA, quality time met de kids. Maar neeeee... Geen inspiratie of erger nog: de kracht om steeds weer iets nieuws te moeten verzinnen. Hoe erg het ook is om dat toe te geven, het is gewoon zo. Dus als een merk dat 1) begrijpt, en 2) ook nog eens een waarachtig en waanzinnig leuke oplossing heeft, dan willen we daar graag de loftrompet over afsteken. Bij deze. Spriet-box is LEUK!

 

Jajajaja, maar wat IS het dan? Spriet-box is een compacte box (past door de brievenbus, wat het ook meteen tot een superleuk geen-tijd-om-de-stad-in-te-gaan-cadeautje maakt) met knutselactiviteiten, speurkaarten en je zelfs eigen plantjes, alles in het teken van de natuur. En er is zelfs een box met álles wat je - of eigenlijk: die kleine van je - zou moeten weten over poep. The shit natuurlijk. Succes verzekerd, kunnen we je vertellen.

Spriet-Box

Spriet-Box

Er is een Spriet-box voor elk seizoen van het jaar. Bij Spriet zijn dat er geen vier, maar acht. Elk seizoen wordt opgeknipt in een ‘vroeg’ en een ‘laat’. Zo is de vroege winter anders dan de late winter. Aangezien de boxen nogal verslavend werken, en er elk seizoen altijd méér te ontdekken valt, kun je ook voor een abonnement van – bijvoorbeeld – acht boxen per jaar gaan: ieder seizoen twee boxen vol met natuuractiviteiten. Spelenderwijs ontdekken die koters alles over de natuur per seizoen en leren ze, mede dankzij de handige, heldere filmpjes, wat er allemaal te leren valt. Lente, zomer, herfst of winter: de activiteiten zijn afgestemd op de natuur in die tijd van het jaar. Zo ervaren je kids spelenderwijs wat wanneer in het jaar is, weten ze precies welke dieren en planten wanneer actief zijn én zijn de groene vingers ook behoorlijk getraind. Het zal geen verrassing zijn dat iedere box met veel zorg (en na testen met kinderen) is samengesteld, en uiteraard veel aandacht voor duurzame materialen in de box.

Lmited edition Poep box

Lmited edition Poep box

Nu al de hit van het jaar? De limited edition Poep box natuurlijk! Een box vol met natuuractiviteiten om alles over poep te ontdekken. Supersimpel (er zijn handige kaartjes waarop alles goed, helder, en zonder overbodig gedoe staat beschreven) en, ook niet bepaald onbelangrijk: alles ontzettend aantrekkelijk vormgegeven. Je kind gaat poep namaken, speuren welke dieren in de buurt bezig zijn geweest en ontdekken dat er veel natuur in en mét poep leeft. Natuurlijk mag je kind ook een drol kleur gaan geven én zichzelf onder laten poepen met tatoeages. Alle boxen zijn bedoeld voor kids vanaf 3 jaar. Hoe ouder, hoe zelfstandiger. Poep zal nooit meer hetzelfde zijn…

Hellup, mijn kind wil niet naar buiten!

Hellup, mijn kind wil niet naar buiten!

Poep of geen poep, je kind naar buiten krijgen blijft een uitdaging. Can’t blame them, want ook als volwassene is het tijdens deze donkere dagen verleidelijk om onder een dekentje op de bank te blijven zitten. Zelfs wanneer je weet dat je je beter voelt als je even buiten bent geweest. Als je zelf het goede voorbeeld geeft door even naar buiten te gaan ”omdat je je daar beter door gaat voelen”, en je kids uitnodigt maar níet forceert, dan is de kans dat ze mee willen al een stukje groter. Om dat aanbod aantrekkelijker te maken (met alleen ‘goed voelen’ kunnen de meeste kinderen niet zo veel) kun je er ook een spelletje of beloning aan koppelen. Zo kun je onderweg bijvoorbeeld vogels tellen, ‘verdwalen’ en de weg terug proberen te vinden of op zoek gaan naar een tentje om warme chocomel met slagroom te drinken. Óf een activiteit uit de Spriet-box meenemen.

Spriet-box check? Dan nog even wat bonuspunten voor de extra opties. Zo zijn er hele leuke opties voor traktaties en cadeautjes, tips voor scholen en BSO’s én er is een inspirerende blog vol met leuke tips die je, naast de box, kunt doen met je kids in de natuur.

Hadden we al gezegd dat we ontzettend enthousiast zijn over de Spriet-box? Hier bestel je hem: een enkele box of meteen een abonnement (dat zouden wij doen).