Frankrijk, Saint Tropez24 oktober 2022, door Maartje

Je sfeervolle vakantiehuis in St. Tropez: Maison d’Orange La Pinede

Frankrijk, Saint Tropez, 24 oktober 2022, door Maartje

Je sfeervolle vakantiehuis in St. Tropez: Maison d’Orange La Pinede

Wie denkt dat het Zuid-Franse St. Tropez een onbetaalbaar oord is waar vakantievieren alleen bereikbaar is voor the happy few... Heeft ergens wel een beetje gelijk. Yup, alle clichés en vooroordelen zijn grotendeels gewoon waar: St. Tropez ís groots, meeslepend en duur. Het ene potsierlijke jacht dat het andere aan de kant duwt en een file aan Ferrari's rond 19 uur richting de binnenstad.

Wat echter niet waar is, is dat een vakantie in St. Tropez onbereikbaar is. Ben je mal! We kunnen ons maar wat goed vermaken en hebben nu ook nog eens een betaalbare (oké: alles in verhouding) parel van een (familie)vakantieverblijf op loopafstand (!) van het tot de verbeelding sprekende Zuid-Franse stad die het thuis was (en is) van klinkende namen zoals Brigitte Bardot. Kijk, daar kunnen wij als mede BB'ers onze draai prima vinden. De bestemming? Het sfeervolle vakantiehuis in St. Tropez dat Maison d'Orange La Pinede heet.

Maison d'Orange La Pinede

Maison d'Orange La Pinede

Waar te beginnen? Maison d’Orange La Pinede aan de rand van het stadshart van het bruisende St. Tropez had us at de smaak- en sfeervolle zachtgroene luiken, de luttele 10 minuten lopen naar Place des Lices – het plein waar twee keer per week de befaamde (en echt waanzinnig leuke) markt opgebouwd wordt en waar de rest van de tijd locals en toeristen samen petanque staan te spelen. En ook de plaatjes van frisse witte slaapkamers, een eenvoudig keukentje en een fijne, blauw-wit betegelde badkamer maakte dat de ‘ik ga nu boeken’-knop snel ge-hit was. Wat bleek? Niet alleen hadden de plaatjes niet gelogen, Maison d’Orange La Pinede ligt ook nog eens op een superrustige locatie pal aan, en toch helemaal afgesloten van, de drukke toegangsweg naar St. Tropez. Een u-bocht in de weg leidt je naar het doodlopende stuk weg waaraan je de poort van Maison d’Orange La Pinede vindt. En dat is, when traveling with kids, een dikke bonus.

Achter die poort staat een klassieke Zuid-Franse villa waar met verschillende kleine en grotere appartementen, allemaal met een terrasje voor de deur die – gezellig wel – met elkaar verbonden zijn. Die appartementen zijn schoon, fris wit en, met dank aan goed gekozen accessoires, smaakvol en helemaal van nu. Niets te veel, niets te weinig en daardoor precies goed om een week te verblijven: kindjes slapen perfect op de (eenvoudige in en uit te klappen) slaapbank in de woonkamer, de keuken is klein, maar van alle gemakken voorzien en de grote slaapkamer leent zich perfect voor nog een extra babybedje. Die de lieve eigenaren uiteraard voor je klaar zetten. En dan zit je dus met je vakantiebibs tussen tout vakantie vierend Frans rich & famous. Ha!

Maison d’Orange La Pinede