17 november 2015, door Maartje

Steve’s Stove, Amsterdam West, Zuid en Oost

17 november 2015, door Maartje

Steve’s Stove, Amsterdam West, Zuid en Oost

Gelukkig zijn inwoners van Mokum gezegend wat betreft spots waar je betrekkelijk gezonde en smakelijke afhaalmaaltijden koopt (een afhaalchineesje met omelet in zoete saus – foejonghaai – en nasi met een plastic ei en plak glazige ham zijn hier nu bijna camp, als je het ons vraagt), maar zo één als stoofpotjesafhaal Steve’s Stove hadden we nog niet. En die misten we wel, juist, want waar wokfood ook nog wel een-twee-drie op tafel staat, staan stoofpotjes dat niet: daar gaat tijd in zitten. Een hoop tijd. En liefde, dat ook, wel een hele berg. En zoiets proef je dan in de creaties van Steve’s Stove, van de verrukkelijke klassieker boeuf bourguignon tot de bijzondere hertenstoof met kweeperen en kruidkoek en de al even smakelijke in bruin bier gestoofde varkensschouder met paddestoelen. De sides zijn ook niet te versmaden: classic rode kool, Bloemendaalse gele kool, aardappel-knolselderijpuree en kerrierijst met kardemom. Yum.

Oké, what it boils down to: bij Steve’s Stove kun je dagelijks kiezen uit vijf verschillende stoofpotjes – ook vegetarische, best lekker, maar die hebben toch niet de hartophalende kracht die de potjes met vlees wél hebben – met twee sides. Een kleine portie (genoeg voor Bartje, en die lust best wel wat) kost je rond de twaalf euro, een grote (voor stevige doorsmullers, gokt Bart) rond de vijftien euro. Prijzen zijn afhankelijk van wat je kiest, maar wel inclusief die sides. Je neemt er en passant ook wijn mee uit het door een sommelier zorgvuldig samengestelde en passende assortiment, een speciaalbiertje van Butcher’s Tears (http://butchers-tears.com) of Cinema Brewers (http://www.cinemabrewers.com) of een frisje van bijvoorbeeld Double Dutch (komkommer-watermeloenpriklimo woehaa!) Bundaberg Ginger Beer.
Je vindt Steve’s Stove in Amsterdam West, Zuid en Oost – bij de laatste twee filialen kun je ook voor de lunch terecht. Haphapsmeksmek. O, en bio, hadden we dat al vermeld? Dat je het weet. Steve's Stove