3 september 2017, door Maartje

Nieuw: restaurant SushiSamba Amsterdam

3 september 2017, door Maartje

Nieuw: restaurant SushiSamba Amsterdam

Sushi-lovers verzamelt u! Of eigenlijk: verzamelt allen, want mocht je nog niet van sushi houden, dan brengt het nieuwe SushiSamba Amsterdam daar vast en zeker snel verandering in. Hoe we dat zo zeker weten? Omdat SushiSamba te boek staat als een van de beste sushi-adressen ter wereld. De keten deed (doet!) hun trucje namelijk al in New York, Miami, Las Vegas en Londen. In elke stad een dikkevette hit. En nu zijn ze neergestreken in Amsterdam, de club die de mix van de Japanese, Braziliaanse en de Peruviaanse keuken internationaal op de kaart zette (met een hoofdrol voor, juist, sushi).

Voor Amsterdamse begrippen is SushiSamba een heftige tent: tres cosmopolitan. Er is een dresscode (laat je sneakers maar thuis), er is swingende muziek (die ietsie te hard staat) en de inrichting is heftig oranje. Denk bijvoorbeeld al aan de kenmerkende oranje SushiSamba boom maar dit is verder in het interieur goed meegenomen. Leuk aan de inrichting is de hoeveelheid van verschillende soortige zitjes: om de boom een soort bar, uiteraard tafeltjes zoals een ieder ze kent (vierkant, met twee stoelen, jaja) en ronde tafels met banken eromheen gebouwd (maakt het in- en uitserveren een kleine uitdaging voor het personeel). In ieder geval genoeg afwisseling en keuze voor een ieder.

Het is niet alleen sushi wat de klok slaat dus; op het menu ook gerenoveerde, beroemde zelfs, gerechten als Crispy Yellowtail Taquitos met jalapeño en avocado (echt een aanrader!), Churrasco Rio Grande with Ribeye, tempura van zeebaars en de Moqueca Mista, een Braziliaanse stoofpot met koksnoot en limoen. Nog meer aanraders? Naast die Crispy Yellowtail Taquitos? De Green Bean Tempura met zwarte truffel aioli en de Robata Lamp Chops. Breng ons daar nog maar wat van. En dan komt 'ie... We vonden ook wat gerechtjes... iets minder lekker. Zoals bijvoorbeeld de Robata Scallops (coquilles) met vanille, jalapeno en mango. Te zoet. En.. net wat te lang gebakken die coquilles. Maar dat kan uiteraard een opstartprobleem zijn geweest waarbij de wijn het een en ander weer heeft goed gemaakt.

Zoals bij alle SushiSamba restaurants werden de (sous)chefs van de Amsterdamse locatie opgeleid door de bevlogen Zuid-Afrikaanse chef die in Portugal opgroeide (!) Claudio Cardoso. Zijn credo: het is makkelijk om een recept te volgen, maar om ook werkelijk te begrijpen wat je doet, dat is een ander verhaal. En dat is dan ook wat er gebeurt bij SushiSamba, geloven we meteen. Ook van de partij, zagen we op instagram, is Chef John – volg die man als sushi je lief is.

Waar je SushiSamba vindt? Op het Max Euweplein, om de hoek van het Leidseplein, daar naast het casino. Juist, centraler Amsterdam wordt het niet. NB: voor de tot nu toe enige Europese locatie in Londen geldt: twee maanden van tevoren reserveren om een tafeltje te krijgen. Niet onbelangrijk om te vermelden: die twee maanden kan ook gebruikt worden om een beetje te sparen van te voren. De prijzen van SushiSamba liggen wel wat aan de hoge kant. Just saying. 

SushiSamba

Good to know: een tweede vestiging in Londen staat op het programma! Dit keer in Covent Garden.