Nederland, Rotterdam5 november 2019, door Maartje

TED Salon x Rotterdam Marriott Hotel

Nederland, Rotterdam, 5 november 2019, door Maartje

TED Salon x Rotterdam Marriott Hotel

Afgelopen week hadden wij dubbelop feest bij Rotterdam Marriott Hotel. 1) Het hotel her-opende na een flinke upgrade wij mochten de heerlijke nieuwe bedden testen en 2) er werd een TED Salon editie gehouden die we mochten bijwonen. Lucky us. Not kidding. TED Salon? Yes. Dat is inderdaad in het verlengde van de bekende TED Talk (waarbij inspirerende ondernemers komen spreken), alleen is het de deluxe versie: naast luisteren wordt er ook geborreld en getafeld. Sterker: Ted Salon staat meestal in het teken van ontzettend lekker eten (in ons geval bij sterrenrestaurant The Millèn, ik zei toch dat we boften!), het betere lullen (a.k.a. netwerken) en vervolgens luisteren naar twee slimme koppen (in ons geval Anab Jain en Mitchell Joachim, beiden weten van alles en meer over grootstedelijke duurzaamheid en de toekomstvisie).

Rotterdam Marriott Hotel

Rotterdam Marriott Hotel

Eerst de plek waar we ons hoofd op het fluffy kussen legden: het giga Rotterdam Marriott Hotel, niet te missen: staat u voor (het te gekke!) Rotterdam Centraal, kijk dan omhoog en voila: u heeft het gevonden. Locatie locatie locatie zeg maar. Twee stappen verder en je komt aan in het hotel. Och, wat maakt Marriott het gemakkelijk. Eenmaal binnen voelt Rotterdam Marriott heel nieuw en modern aan. Goed gelukt. Dat het hotel kersvers aanvoelt, is helemaal niet zo gek: het Rotterdam Marriott werd pas nog in een nieuw jasje gestoken. Toen dat klaar was, sloot ook chef Wim Severein aan met zijn sterrenrestaurant The Millèn (*). Man oh man, wat kun je hier goed eten. Het roodfruit in combinatie met pure chocolade ganache dessert komt in onze slaap nog regelmatig voorbij. Muchas gracias Wim. En verder? Verder krijgt het uitzicht vanuit het restaurant een dikke vette tien. Je kijkt namelijk zo Rotterdam Centraal in en mensen spotten kun je hier als de beste. Krap bij kas? No worries? Het brekkie van het hotel wordt in hetzelfde restaurant gehouden.

Niet te vergeten: de kamers. Beeld je het mooiste uitzicht van Rotterdam in en je bent waarschijnlijk in een kamer van Marriott. Kleine sidenote is wel dat wij een kamer met city view hadden, wel even op letten als je boekt. Alle kamers zijn erg ruim (een unicum bij een hotel dat dusdanig centraal staat). Top! Last but lot least, zoals dat heet: de kamers hebben een aparte douche én een bad in de kamer, wat wij, badfanaten, het summum vinden.

TED Salon

TED Salon

Sinds 2016 is Marriott bevriend met TED. U weet wel, van de inspirerende talks, overgewaaid uit Amerika. Het grote verschil tussen een TED Talk en TED Salon is dat er bij de Salon ook nog (heel erg goed) gegeten en genetwerkt wordt. TED Salon wordt maar vijf keer per jaar gehouden en de locaties worden verdeeld over vijf verschillende continenten, maar te allen tijde in een Marriott Hotel. Hadden we al gezegd dat we lucky us op ons voorhoofd hadden staan? Voor de volgende mag je dus naar een Mariott op een ander continent afreizen: wij zouden het doen.

Elke Ted Salon heeft een ander thema. Wij mochten luisteren naar Anab Jain en Mitchell Joachim. Anab liet ons vooral zien dat we straks moeten overleven als we zo doorgaan zoals we nu leven. Zo liet ze met een voorbeeld zien hoe de lucht er straks in 2030 uitziet. Not a pretty face. Mitchell sprak met name over het behouden van de biodiversiteit. Ook is hij de bedenker van een auto die er uit ziet als een schuimtablet (geen grap). Klein en compact en zorgt voor meer ruimte in de stad. Afijn, de toekomst. Deze salon kun je niet meer bijwonen maar kijk uit naar de volgende!