21 oktober 2019, door Nina van Hilst

8 november 2019 TEDxAmsterdam 2019: Planet Act

21 oktober 2019, door Nina van Hilst

8 november 2019 TEDxAmsterdam 2019: Planet Act

Vandaag nog 18 dagen en dan is het weer tijd voor TEDxAmsterdam. Dit jaar is het thema: Planet Act. Heel simpel gaat het over minder lullen en meer doen. We weten wat er gaande is in de wereld, we willen verandering en wat doen we - ondanks de meningen van anderen - om die verandering te realiseren. TEDxAmsterdam op 8 november 2019 belooft een mooie editie te worden vol inspiratie om in actie te gaan. The time is now.

Planet Act

Planet Act

Het thema van TEDxAmsterdam van dit jaar sluit precies aan waar momenteel veel mensen tegen aan lopen. We lezen de verhalen op internet en social media over de misstanden in de wereld en willen dat deze zaken veranderen. Hoe gedreven je ook bent na het lezen van een stuk, vaak ebt deze drive weer weg en blijft er alleen nog iets knagends over dat je iets wilt doen om aan verbetering bij te dragen. Terwijl het in sommige gevallen één voor twaalf is. Dus de tijd om tot actie over te gaan is NU.

TEDxAmsterdam heeft 10 sprekers uitgenodigd die wél actie ondernamen. Kapitein Carola Rackete meerde zonder autorisatie een schip met migranten aan in Lampedusa, Italië, en werd gearresteerd. Stephanie Kelton is economisch adviseur van Bernie Sanders en een van de mensen achter Modern Monetary Theory, een nieuw economisch stelsel dat iedereen dient. Arjan Dwarshuis die in 366 dagen in 40 landen 6852 vogelsoorten observeerde. En zo nog zeven inspirerende verhalen van bijzondere doeners.

Tien verhalen die je ongetwijfeld vertellen over de successen en de weerstanden die ze daarvoor moesten overwinnen. En ons proberen te inspireren om te gaan voor waar je in gelooft en goed te doen voor onze wereld.

TEDx zet zich online en via meetups wereldwijd in voor het verspreiden van nieuwe ideeën. TEDxAmsterdam: Planet Act is op vrijdag 8 november 2019 van 10.00-18.00 uur in Beurs van Berlage, Amsterdam. En tickets zijn hier te koop.

 

De gebruikte beelden zijn van Thijs Biersteker, een kunstenaar die een talk houdt op TEDxAmsterdam over zijn art installaties met eco-awareness als thema.