2 juli 2019, door Maartje

Opnieuw open in Amsterdam (met gerechten van de Big Green Egg!): Ter Marsch & Co Amsterdam 2.0

2 juli 2019, door Maartje

Opnieuw open in Amsterdam (met gerechten van de Big Green Egg!): Ter Marsch & Co Amsterdam 2.0

Hoewel we het heerlijke Ter Marsch & Co nog steeds vooral associëren met Rotterdam, zit er alweer ruim een jaar een hele (hele!) fijne vestiging van een van de beste burger bars van het land in onze hoofdstad Amsterdam. Meer dan centraal, pal naast de bloemenmarkt onder de Munt opende Ter Marsch & Co als 'pop-up'. Tijdelijk dus, toen nog, voor een jaar. Maar nu, een jaar verder, hebben eigenaren Pim & Co een vaste vergunning voor de fijne plek in handen. Ha! Goed nieuws: dat betekent namelijk dat Ter Marsch & Co een keiharde upgrade verdiende, aangezien ze er nu nog een paar jaar tegenaan mogen.

Ter Marsch & Co AMsterdam

Ter Marsch & Co AMsterdam

Op de begane grond, onder het NH Hotel aan het begin van de Vijzelstraat vind je Ter Marsch & Co. Toplocatie, vooral omdat we in de binnenstad eigenlijk nooit precies weten waar we nou eigenlijk echt wezen moeten. Nou… Hier dus! Niet in de minste plaats omdat de mannen achter bar en grillrestaurant Ter Marsch & Co flink huishielden onder het hotel: het restaurant werd omgetoverd tot een kleurrijke bloemenoase waar de prijswinnende Ter Marsch & Co burgers, grilgerechten en salades op tafel komen. En cocktails, uiteraard.

Maar… Hoezo dan eerst die pop-up? Waarom niet meteen deze knappe stek? (hoewel we de vorige inrichting ook allerminst lelijk vonden hoor, dat terzijde). Dat zit zo: het hotel, het NH Carlton Amsterdam, werd de afgelopen maanden óók verbouwd en omgedoopt tot het premium NH Collection Amsterdam Flower Market. Een mooie kans voor Ter Marsch & Co om van hun stek een blijvende te maken. En als je het dan toch doet, zou niet verwijzen naar de bloemenmarkt om de hoek een gemiste kans zijn. En zo werd de bal rond gemaakt.

Binnen is het donker – niet perse een zomerse stek maar wel een mooie met veel messing, marmer en velours. Rotterdams mooiste bloemenzaak Zomers Bloemen creëerde een grote wolk kunstbloemen voor boven de eilandbar en verder veel beton, blank staal en zwartgeblakerd hout, een fijne verwijzing naar een van de liefdes van de chef: de Big Green Egg waarop steaks worden bereid. Die hangen naast de keuken in dry age cabinet te rijpen voordat ze op de grote groene vriend gaan.

 

Meer dan lekker en we moedigen je aan om voor een steak te gaan (als je dan toch vlees eet, ga dan voor het beste dat er te krijgen is). Maar de Ter March & Co staat natuurlijk vooral bekend vanwege de burgers. Die kregen klinkende namen mee zoals de Oh’ Cheeus met Scottish Angus, Tonkatsu van Japans Wagyu, Scottish Angus en Oosterse buikspek en The Big Marsch: twee burgers op elkaar.

Een andere liefde zijn cocktails. Daar werd een complete eilandbar voor ingericht met een cocktailstation. Op de kaart staan, naast classics, signatuurcocktails, zoals Tease Me, Dirty Maria en 50 Shades of Red. Daarnaast een fraaie selectie wijnen en bieren, inclusief een eigen biertje van de tap: Crazy Daisy. Helemaal leuk: Ter March & Co is druk bezig met het openen van een eigen bakkerij samen bakker Edwin Klaasen. Die beste man en zijn team bakkken dagelijks de briochebollen en sandwiches . Dat de familie meer kan dan burgers bouwen bewijzen ze met restaurant ‘de With’, een koffie- en lunchzaak op de Kalverstraat en Europa’s eerste zalmkwekerij op land; Fresh Salmon Farming Europe. Stay tuned dus maar weer.