Nederland, Amsterdam2 oktober 2023, door Jip Groot

Tweede Hoxton van Amsterdam in het Oostelijk Havengebied: Hoxton Lloyd

Nederland, Amsterdam, 2 oktober 2023, door Jip Groot

Tweede Hoxton van Amsterdam in het Oostelijk Havengebied: Hoxton Lloyd

Tromgeroffel becauseThe Hoxton heeft haar tweede vestiging aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam: The Hoxton, Lloyd. Deze parel (want eerlijk is eerlijk, we zijn al fan van The Hoxton) heeft een interieur dat we rechtstreeks naar ons huis willen verplaatsen.

En buiten dat je er prima kunt overnachten in een van de 136 (!) kamers, kun je ook genieten van al het goeds van restaurant Breman Brasserie en daarna je avond eindigen (of juist beginnen) met een fancy cocktail van Barbue. Wat wil je nog meer? Buiten nog meer informatie over deze vestiging dan (want er is heel veel meer).

The Hoxton Lloyd, Amsterdam

The Hoxton Lloyd, Amsterdam

First things first, en dat is de achtergrondinformatie. De Hoxton Llyod is gebouwd door de Koninklijke Nederlandse Lloyd Scheepvaartmaatschappij. Deze hotspot in Oost heeft haar originele looks met een moderne twist, bijzonder knap al zeggen we het zelf. Qua locatie valt er ook niks te klagen, natuurlijk scoorde zusterhotel The Hoxton aan de Herengracht al punten, maar deze plek is ook niet mis. Een perfect verblijf om binnen no time de hele stad te ontdekken.

De look-and-feel

De look-and-feel

Deze hotspot verdient ook weer een schoonheidsprijs (hadden ook niet anders verwacht). Na de succesvolle samenwerking van The Hoxton aan de Herengracht, hebben Ennismore’s AIME Studios en Nicemakers ook van deze plek weer een paleis gemaakt. Wederom om door een ringetje te halen. We kunnen de look-and-feel een dikke 10 te geven, want ook de kunst ontbreekt niet. Bisou Gallery heeft het hotel gepimpt met zijn kunstwerken. We gaan nog even door want alle 136 hotelkamers moeten natuurlijk ook stralen, en dat is gelukt hoor. Zo kun je je nacht doorbrengen in de Tune Room, die helemaal in het teken staat van muziek én een piano heeft. Eigenlijk te veel schoonheden om op te noemen, tja die luxe hebben ze.

De vrienden van...

De vrienden van...

Deze Hoxton is op zoek gegaan naar vrienden in de buurt, om de perfecte relatie aan te gaan (klinkt spannend). En ja, dat is ze gelukt. Hieronder vertellen we over de trotse vrienden van The Hoxton Lloyd.

Patta
Streetwear-merk Patta is de samenwerking met Hoxton aangegaan en biedt maandelijks hardloopgroepen aan. Daarnaast bieden ze ook op maat gemaakte hardlooproutes voor gasten die op eigen gelegenheid willen hardlopen (voor de sportievelingen onder ons).

Sweet Heat
Hoxton werkt ook samen met Sweet Heat. Zij voegen wekelijks hun ‘heetste’ honing toe aan bepaalde gerechten voor Breman Brasserie, een toevoeging al zeggen we het zelf.

Fromagerie Kef
Er is meer dan alleen Goudse kaas, dus koos Hoxton ervoor om een samenwerking aan te gaan met Fromagerie Kef. Ze leveren vanuit hun winkel aan de Czaar Peterstraat, ideaal dus én lekker.

Fort negen
Als laatste kunnen de liefhebbers van lekkernijen eindelijk de wachtrij overslaan want de bakkerij Fort Negen levert hun legendarische zuurdesembrood aan bij The Hoxton Lloyd Amsterdam. Een aanrader: bestel dit brood vooraf (of tussendoor natuurlijk) bij Brasserie Breman.