Nederland, Amsterdam5 juni 2024, door Anouk Ardesch

Nieuwe restaurants in Amsterdam: Dit is dé Barts Boekje lijst

Nederland, Amsterdam, 5 juni 2024, door Anouk Ardesch

Nieuwe restaurants in Amsterdam: Dit is dé Barts Boekje lijst

Kijk, dit is nou zo'n lijst die je eigenlijk altijd bij de hand wil hebben. Dé Barts Boekje lijst met nieuwe restaurants in Amsterdam. Ha! Altijd handig als je op zoek bent naar nieuws en eigenlijk nog geen idee hebt what to do. De keuze is reuze. Zoals gezegd: hier een (was)lijst aan nieuwe restaurants in Amsterdam die volgens ons niet te missen zijn. Spaar ze allemaal.

Check ook onze Weekend Guide! In én buiten Amsterdam

Petit Caron

Petit Caron

Niet nieuw nieuw, maar wel recentelijk verhuisd naar een nieuw plekkie. Petit Caron heropent naast buurman en klein broertje Cafe Caron, in het voormalige Le Restaurant. Het nieuwe Petit Caron bestaat uit twee grote barren, omringd door kleine ronde tafels en een lange tafel achterin voor de grotere groepen.

Op deze nieuwe plek op de Frans Halsstraat, zijn ze elke dag geopend vanaf 16.00 uur. Je mag er reserveren, of gewoon even langs wandelen. Helemaal welkom! En vanaf juli gaan ze ook open voor de lunch.

SHU Amsterdam

SHU Amsterdam

In een zijstraat, midden in de drukte van het centrum van Amsterdam, vind je SHU Amsterdam. Met trots mag SHU zich de eerste High Energy Cocktail Club van de stad noemen, waar je wilt uitgaan als dertiger, precies zoals de oprichters zelf misten. Het publiek is kosmopolitisch, sociaal en verzorgd – zoals de eigenaren dit zelf beschrijven. Het interieur is warm, luxe en bovenal smaakvol, door het gebruik van verschillende houtsoorten, marmer en messing. Het nodigt uit om te dansen.  De club bestaat uit drie ruimtes, waar je begint met een cocktail aan de bar of in de lounge. In elke ruimte mag en kan er een feest ontstaan. De muziek? Een mix van (deep)house en disco met een vleugje funk. En last but definitely not least: SHU heeft één van de beste bar managers ingeschakeld, namelijk Stefan Sumual. Verwacht een cocktailkaart met klassiekers en hoog tempo service.

SHU heeft plek voor 180 man en is donderdag t/m maandag vanaf 20:00 geopend. Let op: in het weekend heb je alleen toegang wanneer je op de gastenlijst staat. Via de sociale media van SHU zal duidelijk worden hoe je een plekje op de lijst kunt bemachtigen. En entree is kosteloos.

Bunbun

Bunbun

Je wist niet dat je het nog nodig had, maar het is iets wat je wel wil: de handgerolde croissants van Bunbun aan de Prinsengracht. Hier vind je de lekkerste cinnamon buns in Amsterdam, en binnenkort zijn ze open. Zowel zoete als hartige buns! Voor een heerlijke bunbun maak je tijd en heb je altijd ruimte voor toch? Toch? Perfect voor een snackje to-go tijdens je dagelijkse wandeling door de stad.

Leo

Leo

Het zesde lid van de Fam. Goudvisch, heeft haar deuren op het Beukenplein in Amsterdam-Oost genaamd Leo geopend. Buiten deze nieuwe zaak om hebben ze ook nog: Bonnie, Arie, De Neef van Fred, Moos en Polly. Leo is een café, bistro en bar, met een groot terras en wat net zoals de rest: het bruine café eert. En als het net zo goed is zoals de andere zaken, dan hoeven we ons geen zorgen te maken hiero. Toppertje hoor, deze zesde zaak.

Leo

 

Soulkitchen

Soulkitchen

Eerst fijn dineren en daarna direct kunnen dansen op dezelfde plek? Klinkt goed. Soulkitchen is the place to be. Voorheen zat hier ook al een klassieke discotheek, maar in 2003 sloot deze de deuren. Tot nu dus, want yes er is weer een levendige mix van een restaurant en het nachtleven. Gelegen in een historisch pand in het hart van Amsterdam, aan de Amstelstraat. Ze spelen goed in op wat de mensen willen: eerst lang dineren en daarna blijven hangen op diezelfde plek en dansen, en waar je niet hoeft te wachten tot 01.00 nachts. Tijdens het diner kun je genieten van gerechten geïnspireerd op de Nikkei cuisine – een mix van Peruaanse en Japanse culinaire tradities.

Soulkitchen

 

Freddy

Freddy

Sinds mei zit Freddy, midden in de pijp, aan de Quelijnstraat. Om de hoek van Bar Bellini, Venster 33, en Restaurant Zaza’s. Elke dag zijn ze geopend vanaf 16.00. Reserveren hoef je niet te doen, je bent altijd welkom! Het is een café, bar, restaurant met een Hollandse keuken. Hier zul je komen voor een bakkie koffie, voor koude bieren, heel de middag blijven hangen op het terras, en zeker voor de gezelligheid. Echt Amsterdams hiero.

Freddy

Restaurant & Bar Badcuyp

Restaurant & Bar Badcuyp

In het voormalige pand van de Escobar komt een nieuwe zaak: Restaurant & Bar Badcuyp. De naam verwijst naar het oude jazzcafé, dat voorheen op deze plek zat. Aan het roer staan Joep Hermans, Tobias Kuijt en Martin de Nes, die al wat jaren achter de rug in de horeca hebben, onder andere bij Troef, Flore, Bar du Champagne en Rijsel. Nu dus een eigen zaak, met twee ruimtes, een bar als werkeiland én een oesterbar midden in de zaak. Ook genoeg wijn hier, want er staan wel 250 verschillende soorten op de kaart.

Je kunt er terecht op de avonden, van woensdag tot zaterdag. Een spontaan bezoekje kun je hier brengen, maar reserveren van te voren is ook mogelijk.

Restaurant & Bar Badcuyp

Massalia Restobar

Massalia Restobar

Aan de Beukenplein in Amsterdam-Oost, wordt Massalia Restobar in juni geopend. De chef-kok die ken je al, want dat is Angelo Kremmydas, die zijn waanzinnige talent voor de keuken, al  op tafel zet bij Gitane. Al sinds de opening van Gitane afgelopen juli 2023, is het een groot succes. Dus trekt hij het succes door naar een nieuwe zaak, Massalia, die daarentegen niets zal gaan lijken op Gitane. Deze nieuwe zaak krijgt een nog grotere keuken en terras, waarbij de focus op Griekenland ligt, Angelo’s zijn roots. Vooral de gezelligheid en kleine gerechtjes merk je hier terug, en dat alles in een Frans jasje én op bistroniveau. We kijken er naar uit!

Massalia Restobar

 

La Parole

La Parole

Er is een Franse bistro toegevoegd in Amsterdam Oud-West. Zeven dagen in de week geopend, met alleen maar Franse klassiekers op het menu: escargots, moules frites en ragoût crémeux au poulet (en natuurlijk nog heel veel meer lekkere dingen). Van binnen een ongedwongen sfeer, die volledig een Franse bistrot beaamt. Zoals ze zelf zeggen: the closet you’ll get to Paris, whilst being in Amsterdam. En daar, is dus helemaal niks aan gelogen. Walk in only hiero, dus ga optijd als je een plekje wilt scoren.

La Parole

Fotocredits naar Rutger Geleijnse

FÊTEVIS

FÊTEVIS

Oké oké, misschien net iets buiten Amsterdam, maar absoluut niet te missen. Voorheen zat hier de Kruidfabriek, maar nu hebben dochters Sara & Isabelle het overgenomen van ouders Marieke & Peter Lutte, die ook Green hebben (ook een waanzinnige plek én wel in Amsterdam). Terug naar FÊTEVIS, die met een renovatie en een nieuw concept een visrestaurant werd. Zo’n fijne plek, heerlijk eten, prettige sfeer, leuk voor zowel datenight als de kids mee en zeker betaalbaar! Aanradertje hoor deze plek.

FÊTEVIS

Roux

Roux

Jordaan heeft weer een nieuwe leuke zaak erbij: Restaurant Roux. Hier komt de Amsterdamse gezelligheid en culinaire innovatie samen. Dit grote nieuwe avontuur is een samenwerking tussen Roos Bierhoff, Evy Marteijn en Allon Niesen, van wie de paden elkaar ooit kruisten bij Pesca. Dromen komen uit, passies komen naar voren in dit nieuwe project: Roux. Franse keuken gecombineerd met een moderne twist. Een menu met klassieke technieken, internationale ingrediënten in een sfeer die exclusief aanvoelt, maar toch ook ontspannen. En dan hebben we het nog niet eens over de inrichting: warm en uitnodigend. Pluspunt vinden wij de wijnkast, waar elk wijnliefhebber z’n hartje sneller van gaat kloppen.

Roux

 

Restaurant Novi

Restaurant Novi

Dit voorjaar opent aan de Middenweg restaurant Novi, waar voorheen Café Cliché zat. Novi zal een Italiaanse ontmoetingsplek worden om samen te komen én te zijn. Van espresso en focaccia in de ochtend en middag naar wijn en pasta in de avond. Het zal ongetwijfeld een menu worden met lekkere antipasti’s en dolci’s. Jum! De eigenaren hebben al een zaak: de Kop van Oost. Met deze nieuwe tweede zaak willen ze de ‘no-nonsense-horeca’ doorzetten: geen onnodig gedoe, maar gewoon goed eten en drinken. Ze noemen zichzelf ‘de Italiaanse Huiskamer van Watergraafsmeer’ dus dat belooft wat.

Restaurant Novi

 

 

Restaurant & Bar Bisous

Restaurant & Bar Bisous

Bij Restaurant & Bar Bisous gaan ze het helemaal anders doen. Een samensmelting van Zeeuwse roots en Parijse glamour, komt naar de Albert Cuypstraat in Amsterdam. Hoe ze het voor zich zien? Met een bourgondische Franse keuken met daarbij een knipoog naar de klassieke Vlaamse horeca.

Eigenaren Lowie Jansen en Bas Noorman miste een internationale georiënteerde zaak, dus hebben ze er zelf maar een geopend. Met het all-in concept hoef je de stad niet meer in en kun je de hele avond genieten bij Bisous.

Restaurant & Bar Bisous 

CENC

CENC

Ze hebben al twee toppers: Bar Parry en Balthazar’s kitchen (absolute favoriet). Je weet wel, dat restaurant wat aan de Elandsgracht zit en waar mensen al jaren hard over roepen: waanzinnig goed eten serveren naar de nukken van de chef en het seizoen. En de zaak is tijdloos good looking. Toen kwam Bar Parry (top naam), een barrestaurant wat hetzelfde ging doen met mooie, eenvoudige ingrediënten. Maar nu, nu komt er een nieuwe zaak: CENC. In het voormalige pand van Bambino. Wat we erover weten? Niet zoveel, maar dat het goed wordt is bijna wel zeker. Opent vanaf 12 juni ;).

 

The All Out

The All Out

Zeg nou eerlijk, soms zouden we allemaal nog wel weer eens kind willen zijn toch? Nou, bij The All Out hoef je geen eens kind meer te zijn, om een geweldige avond te hebben. Het hele concept haalt je innerlijke kind naar boven; met een levendig en gewaagd design, privé karoakebooths en een disco ballenbak heb je de avond van je leven. Het is geen gewone bar of restaurant, maar juist een hele beleving, zeggen ze zelf. Vanaf 12 april zal deze spannende nieuwe zaak op de Europaboulevard 1B open zijn, en dan dagelijks vanaf 12.00 tot 01.00.

Waar je het een beetje van kunt kennen? Het idee is afkomstig van de creatieve breinen achter The Upside Down. Dus het belooft een unieke en kleurrijke setting te worden.

The All Out

Restobar Riot

Restobar Riot

Veel nieuwe Restobars poppen uit de grond en zo ook: Restobar Riot aan de Amstelveenseweg. Maar toch is deze Restobar net even iets anders dan de rest, want hier zijn ze zó dol op aardappels dat (bijna) het hele menu daar om draait. Stel je voor; oesters met aardappels en sjalotvinaigrette, geroosterde aardijsjok met Ajo blanco of filet en terrine van Kemper kip met Pommes Anne. Er is een mix aan bezoekers, mensen die zich even terugtrekken voor een ochtend koffie met krant, maar ook cocktails, lunch, diner of juist voor de speciale bieren (die dus ook gemaakt kunnen zijn van aardappel, dat wil je dus proeven).

Restobar Riot 

De Japanner @ Zuid

De Japanner @ Zuid

Ze zitten al in de de Pijp, in West, in Strandeiland (bij Strand Blijburg) en nu ook in Zuid, op de Zuidas. Restaurant de Japanner, waar je niet alleen kunt eten in Zuid, maar ook karaoke kunt doen! Handig voor alle breek-zo-lekker de week en vrijmibo’s.

Op het menu wat je van ze gewend bent van de andere plekken: Japanse fingerfood, de Bento box (wanneer je niet kunt kiezen) en desserts om je vingers bij af te likken zoals matcha cheesecake. Of doe helemaal gek en ga voor het achtgangen ontdekkingsmenu, waar je de volledige kans krijgt om alles te ervaren wat de Japanse keuken heeft.

Café Wu

Café Wu

Aan de Dappermarkt, in Amsterdam, sowieso de gezelligste (lees: on-hipste/ meest authentieke, en daarmee eigenlijk ook dus hele hippe… Lastig wel) markt van de stad, vind je sinds kort Café Wu. Een eigenzinnig café-restaurant waar de muziek van Vinyl komt en waar de vibe gewoon heel erg relaxed is. Café, Dappermarkt, Amsterdam Oost… dat klinkt allemaal reuze Hollands. Maar where does the Wu comes in dan? Ha! Café Wu, spreek je uit als Wu, is inderdaad een café met een Chinese slag. Dat geldt vooral voor menu van de zelfbenoemde moderne bistro, dat geïnspireerd is op klassiek Chinese recepten, aangevuld met vrije (Europese) interpretaties hierop. De wijnen komen uit Europa, de ingredienten ook, maar het menu riekt dus naar China. Met bijvoorbeeld een klassiek gestoomde rode poon met ingelegde kool uit Tianjin, gember, bosui en afgeblust met loeihete olie en sojasaus. Met kommetje rijst en gewokte baby Shanghai pak choi. Comfort food inderdaad. Al is het vooral het 我不知道什麼 van Café Wu waar we voor vielen. Google maar. Café Wu

The SIREN

The SIREN

Ook nog niet open, maar hartstikke op de planning voor eind april, begin mei, is The SIREN. Hartje stad, aan de gloednieuwe boulevard van het Rokin, in een dijk van een pand. Categorie ‘niet te missen’, op vele fronten: vanwege dat pand dus (160 zitplaatsen, een lounge met nog eens 60 zitplaatsen, plus cocktailbar, en een exclusief privé-eetgedeelte voor 22 man), omdat de mensen van SECRET GARDEN achter The SIREN zitten (aha, bewezen diensten) en vanwege de beloofde Zuid-Europese Mediterrane keuken. ‘Weelde, extravagantie en een uitmuntende cuisine’, zo beloofd The SIREN. Okeisgoed… We are intrigued. Al waren we dat al bij het zien van de eerste renderings van het interieur (zie hiernaast), de belofte van huisgemaakte pasta’s en broden, en de verse zeevruchten op het menu, en de champagne-knop aan elke tafel, een slim en goed concept naar het idee van het Londense Bob Bob Ricard – we know a Tiktok hit when we see one, en als dit er geen is, dan vreten we onze schoenen op. Die champagne-knop zorgt ervoor dat de champagnekar direct aan je tafel verschijnt. Is het al mei?

Auberge, de Pijp

Auberge, de Pijp

Herinnert U zich Auberge Jean & Marie nog? In de Amsterdamse Pijp? Hopelijk wel, want dat was een verrukkelijke plek. Maar Auberge Jean & Marie hield op met bestaan, helaas. Maar niet voor lang! Auberge kreeg een tweede leven, deze keer zonder Jean & Marie maar mét een aantal van de beste (leukste) chefs van de stad: Richard van Oostenbrugge & Thomas Groot. Zij hebben o.a. Bistro de la Mer, De Juwelier, Restaurant 212 en De Mark – top name a few Amsterdamse toppers. En nu dus ook Auberge. Aan het interieur veranderde niet zo gek veel, aan de fijne Frans-Amsterdamse sfeer eigenlijk ook niet, en ook het menu is weer op en top Frans. Alleen wellicht nog net iets beter… Vol met van die klassiekers die je wellicht al wel eens gegeten hebt, maar nooit genoeg (en zelfden zo goed).

Auberge

Baut Backstage

Baut Backstage

Een combinatie van een kijkje achter de schermen en lekker eten, dat biedt Baut Backstage. Bezoek je de Ziggo Dome en wil je niet om de hoek naar de snackbar, maar echt een goede bodem leggen? Jackpot! Gelegen boven de hoofdingang van de Amsterdamse concertzaal met uitzicht op het voorplein, is het restaurant bedoeld als verlengstuk van de concertbeleving. Iedere avond is er een ander thema, want het wordt volledig aangepast aan de optredende artiest.

Afhankelijk van de tijd van het concert is het restaurant geopend voor lunch, borrel of diner. Bij elk concert stelt Baut-chef Michiel van der Eerde (bekend van tv-programma’s MasterChef en Snackmasters), een thematisch menu samen geheel in stijl van de show. We can’t wait om binnen te hoppen voor deze unieke ervaring.

Baut Backstage

Restobar Jacob

Restobar Jacob

Waar eerst bar Dapper zat, komt vanaf begin april een nieuw plek; restobar Jacob. Onder leiding van Neil Perukel in de keuken mikken ze op goed eten met een ongedwongen sfeer. Elke dag geopend vanaf 09:00 waar je kunt aanschuiven voor een ontbijt, een uitgebreide lunch of een diner (met cocktails). Wat er op de menukaart komt te staan? Een handje vol moderne Europese gerechten om te delen, afwisselend gericht op vis, vlees en plant-based. Met een ruim terras die zich volledig uitstrekt over de brug tussen de 1e Constantijn Huygensstraat & Bilderdijkstraat, heb je écht een heerlijk plekje in de all day sun (in maart tot eind oktober kan je dagelijks buiten zitten tot 01:00).

Restobar Jacob 

BARBOUNIA

BARBOUNIA

In het ó zo mooie Conservatorium Hotel kun je sinds kort aanschuiven bij nieuwe mediterraan BARBOUNIA. Deze gloednieuwe hotspot is onder leiding van chef Schilo van Coevorden en kookt met chefs uit Italië en Griekenland. Ze willen hier het het zomerse vakantiegevoel creëren. Het interieur is trouw aan het oorspronkelijke ontwerp, maar met een mediterrane touch. Het menu is geïnspireerd op het mediterrane gebied. Om te beginnen dips zoals taramosalatatzatzikibaba ganoush, geserveerd met smaakvol kristalbrood. Hiernaast zijn er pasta’s zoals lobster linguine en ravioli met ricotta en courgettebloemen. Het merendeel van de verse vis- en vleesgerechten wordt bereid op de houtskoolgrill. Benieuwd naar Schilo’s signature dish? Dat is de gefrituurde Barbounia. Zin in een toet? Ga voor de huisgemaakte gelati. Allemaal even lekker. Last but not least… Er is dagelijks live muziek en een podium voor live muzikanten en DJ’s.

Bennies

Bennies

Wat een succes he, die pop-ups van Bennies. Én of ze snappen wat ze doen. Fantastisch nieuws voor alle grote fans van Bennies (zijn wij ook, verbergen we niet): en komt een vaste plek! Een modern, informeel eetcafé midden in het Schinkelbuurt in Amsterdam-Zuid. Wat ze gaan doen? Hopelijk de stijlvolle, onverwachte maar simpele gerechten van de kaart af laten spatten. Echt net geopend, maar nu al (weer) een succes.

Bennies Amsterdam

Hamer & Vork

Hamer & Vork

Een nieuwe plek in Noord, op ’t Hoekje bij Europizza. Een topplek wat betreft locatie, want in een van de gezelligste buurten van Amsterdam. De deuren van Hamer & Vork zijn geopend sinds januari 2024. De keuze is reuze, zowel à la carte als set menu’s worden er geserveerd. Voorbeeld van zo’n menu: twee bereidingen van oesters, heilbot met saffraan en Madam Jeanette en als dessert een walnotencake. Aan deze keuzes zal het ongetwijfeld niet liggen. Het interieur? Clean, en chique. Van woensdag tot en met zondag zijn ze geopend voor diner of een borrel.

Hamer&Vork

Nonna

Nonna

Italian lovers opgelet: in april is Amsterdam weer een hotspot rijker. Nonna heeft haar deuren aan de Jan Pieter Heijestraat geopend. Thijs Boermans en Tijn Verstappen gaan naar eigen zeggen het (aller)leukste restaurant van Amsterdam openen. Een droom waarin hun liefde voor eten, gezelligheid en mensen samenkomt. De komende maanden waren ze druk bezig zijn met het verbouwen van de hele keet, het samenstellen van het menu en de grote opening die medio april zijn. Dit zou zomaar is een hele fijne hotspot kunnen worden…

Barstro Prins & Aap (voormalig Bluespoon)

Barstro Prins & Aap (voormalig Bluespoon)

Grote veranderingen op komst in het bekende designhotel Andaz aan de Prinsengracht. Als onderdeel sluit het huidige restaurant Bluespoon en opent in maart 2024 barstro Prins & Aap. Het wordt een laagdrempelige bar en Nederlandse bistro voor de buurt waar cocktails en de stad centraal staan. Hier draait het om cocktails, gezelligheid, Dutch design en het ontmoeten van nieuwe mensen. Natuurlijk met een lekkere hap erbij. Zo’n spot waar iedereen zichzelf kan zijn, is dat even lekker. Kom naar Prins & Aap voor het lezen van de krant met een goed kop koffie of voor een goed gesprek met vrienden onder het genot van een cocktail. Het cocktailmenu is samengesteld door het professioneel barteam onder leiding van niemand anders dan internationale topbartender Nikos Bakoulis. Of ze nu uit de shaker komen of uit de tap, de cocktails zijn allemaal even verrassend en vormen het middelpunt van deze nieuwe buurthotspot.

Trees

Trees

O hey hallo Trees! De luitjes die ook achter het populaire Gertrude zitten, openden hun tweede Grande Dame aan de Zeedijk. Op de begane grond van Trees serveren ze een wisselend menu van vier, vijf of zes gangen. Soms serveren ze zelfs een extra gang of twee, is dat even boffen. Beneden in de bar ben je welkom om à la carte te komen eten. Alleen een cocktail of een glas wijn komen doen is ook helemaal prima. Goed nieuws: je kunt er ook lunchen van woensdag tot en met zondag. Ze serveren brioches uit eigen keuken met wisselende toppings. Succes? Mega succes! Op naar Trees.

Trees

ELA

ELA

Sinds 19 december kun je terecht bij ‘all-day‘ (nouja, all day vanaf 12 uur that is) food concept, ELA Restobar, aan de Elandsgracht. Juist, hartje Jordaan, meteen 10 punten op de gezelligheidsschaal. Het Mediterraans restaurant refereert naar de typisch Jordanese gezelligheid en waar iedereen van ’s morgens tot ’s avonds terecht kan. In de ochtend en middag is het dé plek voor een goede kop Spaanse koffie, een lunch of een (zakelijke) meeting. Later op de dag is het de plek voor een lekker Italiaans biertje of verfrissende cocktail, met je maten of terwijl je nog wat werk wegwerkt, en voor wie zin heeft, een lekkere hap. Het menu is samengesteld door chef Teun Dikkers, en geeft een eigen twist aan de klassieke mediterrane keuken. Zo’n plek waar iedereen zich thuis voelt.

ELA restobar

The Butcher, Albert Cuyp

The Butcher, Albert Cuyp

Aan de altijd gezellige Albert Cuypstraat heeft na een renovatie, The Butcher haar deuren geopend. Misschien ben je bekend met deze high-end burgerbar, aangezien er al een Butcher in hartje Amsterdam zit. Ze hebben er een tal aan burgers op het menu, die je zo vol kunt bouwen als je zelf maar wilt. Kies je type burger, toppings, bijgerechten, sauzen en cocktails naar keuze. Voor de kleine koters is er ook een apart menu met leuke spellen om aan tafel te spelen. De locatie bestaat uit drie ruimtes: bij binnenkomst vind je de snackbar waar je burgers kunt afhalen, vervolgens kom je bij de cocktailbar en helemaal achterin bevindt zich het restaurant. Alles is er in street art style, lekker hip.

The Butcher

 

Bar Chimi

Bar Chimi

Het Amsterdamse cateringsduo Chimi & Churri opent haar eerste restaurant: Bar Chimi. De afgelopen twee jaar hebben ze vaak thuis gekookt. Naast het feit dat ze dit komende jaren blijven doen, is nu het moment waarop je bij het duo ‘thuis’ kunt komen genieten van nieuwe gerechten. Het menu bestaat uit shared gerechten met daarbij passende wijnen. Deze spot is te vinden in hartje Amsterdam, in de welbekende club Oliva. Zo’n plek waar diner meets party. 

Bar Chimi

Café Cress

Café Cress

Amsterdam Noord is booming; er worden aan de lopende band nieuwe horecazaken geopend daar. Niamh, Jeffrey & Cyril zijn sinds kort trotse eigenaren van het nieuwe buurt restaurant: Café Cress. Een ‘family style’ restaurant wat gewoon betekent dat je er gerechten kunt delen, hoe gezellig is dat. Je bent er ook welkom voor een drankje of een klein gerecht aan de bar en in de zomer op het terras aan het water. Er wordt hier gekookt met producten van Amsterdamse markten en daarbij kijkende wat er op dat moment in het seizoen is, verder wordt gewerkt met kleine en lokale leveranciers. Lekker zo’n wisselend menu met producten uit het seizoen en dat vers van de markt, klinkt als een goede nieuwe spot hoor.

Café Cress

Gio’s by the River

Gio’s by the River

We blijven in Amsterdam Noord, want Gio’s by the River heeft haar deuren geopend aan de NDSM-Kade. Gio’s is de ‘zoon’ van het populaire Italiaanse restaurant Lolo en biedt ook hier bezoekers een Italiaanse ervaring. Met zijn nét te overdreven en opvallende interieur wil deze nieuwe hotspot bezoekers in een andere wereld laten leven. Een combinatie van aardetinten met Italiaanse patronen, muren met azuurblauwe strepen en klassieke Italiaanse decoraties. De hoge bogen aan de voorzijde van de trattoria verwijzen naar de gebouwen in Italië en zijn de eyecatchers van deze plek. Terwijl het interieur de show steelt, blinkt het menu uit met eenvoudige Italiaanse gerechten, precies zoals het hoort, bereid met verse, authentiek Italiaanse ingrediënten. Als kers op de taart, is er een uitgebreide cocktailkaart.

Ms. Chelin

Ms. Chelin

Op zoek naar goed eten zonder poespas? Dan ben je bij Ms. Chelin aan het goede adres. Deze nieuwe hotspot, gelegen in het Hans Brinker-hostel in de Kerkstraat, is een knipoog naar de welbekende Michelingids. Je kunt hier dagelijks komen smikkelen van een menu vol homemade comfortfood. Ga voor een Amsterdams broodje pastrami met gesmolten kaas en tafelzuur of een huisgemaakte smashburger met piccalillymayo van de Amsterdamse tafelzuurkoning Kesbeke. Ook wordt een potje ingemaakte rodekool met appeltjes van Kesbeke speciaal voor Ms. Chelin geserveerd. Bijzonder, al zeggen we het zelf. Last but not least, veel vleesgerechten kunnen worden vervangen door een vegetarische optie. Hoptjop, op naar de Kerkstraat

Ms. Chelin

Bar Babar

Bar Babar

De Utrechtsestraat heeft er weer een favoriet bij. Bar Babar heeft haar deuren geopend, zo’n tent waarvan je het gevoel hebt dat ze hier al jaren thuishoren. Bij Bar Babar drink je (natuur)wijnen met lekkernijen van Amsterdamse speciaalzaken. Zo komt het brood van zuurdesembakkerij Mater aan de Ceintuurbaan, de kaas van Zuivelhoeve en de wijnen van Pieksman in Oost en Vleck in de Helmersbuurt. Eigenaren Ruben Charbon en Django Reinhart vinden het belangrijk om lokale ondernemers in te zetten voor hun menu. Bij binnenkomst krijg je meteen een knus, huiskamergevoel. Een gezellige bar en invloeden van Franse bistro’s, alles is er knus.

Bar Babar

The Seafoodbar, Beurs van Berlage

The Seafoodbar, Beurs van Berlage

Inmiddels openen de Brabanders (= altijd goed nieuws) achter de viszaak (nouja, vis-plus eigenlijk) alweer hun vierde (!) Amsterdamse locatie van The Seafood Bar: in een van de meest iconische gebouwen van Amsterdam, de Beurs van Berlage, kun je vanaf 30 november 2023 aanschuiven voor al het goede dat the Seafood Bar groot maakte.

Bij The Seafood Bar niets dan lekkers, én alles zo duurzaam mogelijk. Das belangrijk. Groene energie, zo min mogelijk afval, ze zuiveren hun eigen water en er wordt gasvrij gekookt. En natuurlijk duurzaam gevangen vis, direct in IJmuiden gehaald bij de leverancier waarvan ze weten dat de visstanden altijd inspraak hebben op de visvangst. Daarnaast zijn ze aangesloten bij de Good Fish Foundation, deze waarborgen het proces niet alleen, maar onderzoeken ook hoe het nog beter kan.

The Seafood Bar

Ventuno Skylounge

Ventuno Skylounge

Ventuno Sky Lounge heeft haar deuren geopend op de 21e (juist, Ventuno) verdieping van het Ruby Emma Hotel. Dat je vanaf de 21e verdieping de hele stad kunt bewonderen hoeven we je vast niet te vertellen, dat het er binnen minstens zo mooi uitziet ligt minder voor de hand. Wanneer je de lift uitstapt waan je je meteen in de roaring twenties. Italiaans eten meets Amerikaanse glamour. Ons wel bellen.

Ventuno

Brasserie Margaux

Brasserie Margaux

Bekend met Oud-Zuid favoriet: Café Garçon én enorme fan van deze Franse tent? In november is Brasserie Margaux geboren, aan de Beethovenstraat in Amsterdam. De afgelopen maanden is hard gewerkt om van deze plek een écht Franse brasserie te maken. Dat is gelukt kunnen we je vertellen. Er worden authentieke en klassieke gerechten geserveerd, zonder al te veel poespas. Lekker in de vibe van ‘what you see is what you get‘. Je kunt er ook terecht voor lunch, waar de nadruk ligt op warme en traditionele lunchgerechten. Ze bieden een ruime selectie aan tartines en baguettes, genoeg keus dus. Je bent hier aan het juiste adres als je zin hebt in een goed glas wijn, want ze hebben een enorme kelder, De Vintage Wijnkelder, waar de meest smaakvolle en zeldzame wijnen te vinden zijn. Bij Brasserie Margaux ben je de hele week welkom! Kun je niet wachten om kennis te maken met deze nieuwe Franse parel? Ga erheen en we zien je daar. Au revoir.

Brasserie Margaux

 

Hasta La Vista Baby

Hasta La Vista Baby

¡Hola Hasta La Vista Baby! Op de 19e etage van het INNSiDE hotel op de Zuidas in Amsterdam heeft Hasta La Vista Baby haar deuren geopend. Een casual Spaans fine dining restaurant, waar je niet uitgekeken (én gegeten) raakt. De combinatie van echt Spaanse gerechten, met uitzicht over de stad, maken het een bijzondere ervaring. Probeer eens de artisjok met manchego, yuzu en verse zwarte truffel of de gamba’s met gefermenteerde knoflookboter, deze zijn insane. Ze hebben er ook een uitgebreide cocktailkaart, voor de liefhebbers onder ons. Leuke tip voor een avond uit. Zo, op naar Hasta La Vista Baby!

Hasta La Vista Baby

Utage Sake Bar

Utage Sake Bar

Sake cravings? Komt dat even goed uit. Utage Sake Bar heeft namelijk midden augustus haar deuren aan de Lekstraat geopend. Hier kun je de wereld van sake ontdekken, heerlijke Japanse hapjes proeven en genieten van traditionele Japanse gastvrijheid, allemaal hier in Amsterdam, lieve mensen. Het is een plek waar vrienden samenkomen en verhalen worden verteld. Naast de sakegerechten kun je hier genieten van bijpassende cocktails die perfect passen bij de smaken van Japan. Maak van je bezoek samen met je vrienden (of wie dan ook) een reis van Japanse smaken, want dat kan hier zeer zeker.

Utage Sake Bar

Café Heilig Leven

Café Heilig Leven

Zin in een simpele tosti of een ijskoud biertje? Dan ben je hier op het juiste adres. Café Heilig Leven heeft eind oktober haar deuren aan de Spaarndammerstraat geopend, waar het draait om de lijfspreuk: ‘heb lief en doe wat je wilt’. Amsterdammers Atse Asbreuk en Joris Lunenberg runnen deze tent. Of ze de kneepjes van het vak kennen, is bij deze twee geen vraag, want Lunenberg is al twintig jaar thuis in de Amsterdamse horeca, en Asbreuk brouwt zijn eigen bier bij brouwerij The Republic. Het draait hier om ‘betaalbaar en voor iedereen’, met gekookte eitjes op de bar en geen belachelijk dure tosti van 10 euro. Je kunt hier zonder wifi (bewust voor gekozen) met elkaar in gesprek gaan, een tosti eten voor €5,50 en koffie voor €2,70. Ze hebben ook wijn voor €4,50 en een vaasje voor €3,30. Dat zijn nog eens leuke prijzen, toch? Verder schenken ze twee huisbieren van The Republic, Anna (€4,30) en Rosa (€4,30), deze zijn vernoemd naar de moeder en zus van Asbreuk.

Café Heilig Leven

Le Grand George

Le Grand George

Tussen de wolkenkrabbers in het zuiden van Amsterdam vind je Le Grand George, bekend van de George-familie. Een Franse brasserie, op z’n New Yorks… met een vleugje Amsterdamse stijl. De vintage spiegels, kenmerkende mozaïekvloer en beroemde metrotegels zorgen voor de echte George-uitstraling die we van ze gewend zijn. Bovendien maken de hoge ramen van vloer tot plafond die uitkijken over het grote terras aan het levendige Gustav Mahlerplein het werkelijk groots. Hier kun je genieten van de klassieke club sandwich of de beroemde Pizza Tuna. De menukaart bevat tijdloze favorieten uit de Franse bistro, echte klassiekers en natuurlijk een Grand Dessert. Deze plek laat je twijfelen of je nu in Amsterdam, Londen, Parijs of New York bent. Of je nu een speciale gelegenheid viert of gewoon even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, het kan natuurlijk ook.

Le Grand George

 

Vegitalian

Vegitalian

In oktober 2023 heeft Vegitalian haar deuren geopend. Dit is de derde vestiging die ze openen. Het restaurant zit aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam-West. Vegitalian laat met vega(n) Italiaans eten zien dat lekker eten en gezelligheid hand in hand gaan met duurzaamheid en liefde voor jezelf en de planeet. Deze gezellige Mediterrane hotspot is zeven dagen per week geopend voor koffie, patisserie, lunch en diner. Ook heeft het nieuwe restaurant bezorgdiensten.

Reserveren kan hier! Vegitalian

 

Bar Dancing Multipla

Bar Dancing Multipla

Zin in een unieke diner ervaring? Dan ben je bij Bar Dancing Multipla aan het goede adres. Deze spot heeft begin september haar deuren geopend in de Schinkelbuurt. Horecagroep Tosti Horeca, die voor onder andere Hema en Booking.com campagnes ontwikkeld, wil de horeca een creatieve draai geven en hier is Bar Dancing Multipla onderdeel van. Ze willen dat een etentje zomaar (per ongelijk hoor) maar eens kan uitlopen tot een giga-party. De focus van deze hotspot ligt op écht goed eten, plezier en ambiance, alles wat we nodig hebben dus. Op het menu staan Italiaanse gerechten en de locatie scoort punten, ook niet onbelangrijk. Eindeloos tafelen en dansen tot dat je erbij neervalt (maar niks breken hoor). Plan de dag daarna niet te veel, want het kan zo maar eens héél gezellig worden.

Bar Dancing Multipla

 

Moche

Moche

Latin vibes! Aan de Linnaeuskade in Amsterdam Oost is Moche geopend. Moche laat haar gasten proeven van de rijke culinaire traditie van Peru en genieten van de ongedwongen Peruaanse gastvrijheid. Hoe ze dit doen? Met Chef Christian Motte aan het roer, wordt er gekookt zoals hij ook voor zijn familie en vrienden kookt: van verfrissende ceviches, boneless chicken in rocoto marinade tot aan supermalse eend met miso geglazuurde spitskool. Ja echt, je wilt het. Naast deze heerlijke gerechten, mag de drank er ook zijn. Want met een heerlijke laid back sfeer geniet je van de lekkerste cocktails waar de Moche Espresso Martini en Pisco Sour wel een van de favorieten is.

Moche

 

 

 

BonBoon

BonBoon

Vegan? Of gewoon liefhebbers (dat kan ook), opgelet! In augustus opende BonBoon haar deuren aan de Rozengracht in de Jordaan. Deze plek wordt gedreven door liefde voor dieren, lekker eten en goede wijn. Ze willen hun gasten een heerlijke en ontspannen avond bieden zonder het gebruik van dierlijke producten (dat klinkt goed). Daphne Althoff wil dat Amsterdammers (eigenlijk iedereen) proeven dat lekker eten en drinken ook mogelijk is zonder daarvoor dieren te gebruiken. Je kunt aanschuiven voor een vier- of vijfgangendiner, maar vergeet niet te reserveren hoor.

BonBoon

Kartel

Kartel

Niet nieuw, nieuw, maar wel recent in een nieuw jasje gestoken deze reuze gezellige spot op de Overtoom. Je rolt vanaf Kartel zo het Leidseplein op of af, kan ook natuurlijk. Perfect voor een avondje tafelen en borrelen. Kartel is zo’n plek waar je gewoon de hele avond lekker kunt blijven plakken. Overigens ook een ideale uitvalsbasis voor een goede lunch tijdens een shopsessie of bezoekje aan het (toeristisch) centrum van Amsterdam. Wat je kunt verwachten? Heerlijke bistro klassiekers zoals steak tartare, kikkerbillen, een sole meunière en ‘n goede bavette met bearnaise saus, maar ook een tonijncarpaccio met kimchi mayo, miso kabeljauw of huisgemaakte ravioli. Voor ieder wat wils, een fijne fusion aan cuisines kun je wel stellen. Dat alles onder het genot van een heerlijke vino of goed gemixte cocktail. Oh, en hierover adviseren ze je trouwens graag. Altijd fijn als ‘t lekker matcht. Houden we van. 

Kartel

Kafé Kontrast

Kafé Kontrast

De Pijp is booming; hier opende weer een hotspot. We willen je graag kennis laten maken met Kafé Kontrast. Deze plek is ontstaan uit een liefde voor het pretentieloze (zonder veel franje). De Scandinavische roots, de charme van de Zuidoost-Aziatische cultuur en de klassieke Franse bistro laten deze nieuwe hotspot stralen. Ze hebben een ruimte gecreëerd waar mensen kunnen eten, drinken en gewoon lekker zichzelf kunnen zijn. Het eten dat geserveerd wordt, staat in het teken van gemakkelijk genieten en waarderen, een mooie combi toch? Het eten is er niet al te ingewikkeld, maar wel lekker stevig (dat is wat je wilt). Op weekdagen bieden ze een all-day dining menu aan en in het weekend een speciaal brunchmenu. ‘s Avonds mixen ze het door aperitief, diner en (soms) een speciaal evenement aan te bieden. Feel free and enjoy, een mooi motto daar bij Kafé Kontrast.

Kafé Kontrast

Dam Tasty

Dam Tasty

Aan de Zeilstraat in de Amsterdamse Schinkelbuurt kun je vertoeven bij Dam Tasty. Op nog geen 10 minuten lopen van het Vondelpark vind je deze healthy hotspot waar je je onder andere je eigen meal platter kunt samenstellen. In deze kleurrijke tent wordt uitsluitend kleurrijk eten geserveerd. De mannen die aan het roer staan hadden als doel om te bewijzen dat gezond eten heus wel Dam(n) Tasty kan zijn zonder truttig te zijn. Naast complete maaltijden kun je hier ook terecht voor gezonde shakes en sappen die voor je neus bereid worden, bowls en piadines (Italiaanse flatbreads). Oh, én voor heerlijke koffie met cake.

Dam Tasty

Brasserie Breman

Brasserie Breman

Op zoek naar een bijzondere culinaire ervaring met een unieke ambiance? Dan ben je hier aan het juiste adres. We hebben het over de The Hoxton, Lloyd Amsterdam: Breman Brasserie. Deze spot, gelegen in het oude Lloyd-gebouw in het Oostelijk Havengebied, neemt je mee terug in de tijd. Laat je verwennen door de combinatie van Europese en Zuid-Amerikaanse smaken. Breman is de hele dag geopend (dus wees niet getreurd). Begin je dag met sunny side-up eggs, laat je inspireren door lichte, gezonde luchtgerechten en sluit je avond af met de klassieke Hoxton dubbele cheeseburger. Benieuwd naar al het lekkers op de kaart? Bekijk de menukaart en vergeet niet te reserveren, want deze plek scoort punten.

Breman Brasserie

Ikkoku

Ikkoku

We hebben er weer een spot bij in de Pijp, Ikkoku (say welcome). Bij Ikkoku worden individuele à-la-carte gerechten gereserveerd, variërend van echt traditionele izakaya-gerechten tot Japanse gerechten die je in Europe niet vaak tegenkomt, mjam. Verder hebben ze nog wat suggesties namelijk hun voorgestelde sake, cocktail, schuw en wijn, passend bij de internationale gerechten, origineel toch? We zijn super benieuwd naar deze nieuwe plek én het eten uiteraard. Oh en goed om te weten, ze zijn alleen op vrijdag en zaterdag open. Snel reserveren dus!

Ikkoku

Barracuda

Barracuda

Je eten en drinken aankruisen, bestellen aan de bar en meteen afrekenen? Dat kan bij Barracuda in Noord. Al hebben wij deze feature heel eerlijk gezegd niet per se nodig, maar wie weet helpt het in verband met de personeelskrapte? De heerlijke visgerechten worden daarna wél naar je tafel gebracht, en het is allemaal smullen. Fijn terras, dat ook, en dus dat lekkere, innige en vissige menu (what’s in a name). Als het buiten guur is, hebben we juist ook veel zin om hier terug te komen, want het is er dan net zo gezellig als bij de buren van Hotel de Goudfazant – een forever classic. Kortom: een dikke YAYYY & we’will be back.

Barracuda 
(NB: Barracuda is met stip een van onze nieuwe favorieten!)

Juliette

Juliette

Gelegen aan het zonnige Valeriusplein vinden we nu Juliette. Voor een vroeg ontbijt, broodjes voor de lunch en borrelen op de vrijdagmiddag, het kan allemaal. En zeker met het bijbehorende zonnige terras, kom je hier de zomer wel door. Op de kaart? Shared-dining gerechten bestaande uit een mix van de Zuid-Europese keuken met chefs uit verschillende delen van de wereld (Schotland, Armenië, Marokko en Aruba). Ook zo mooi, maar vooral lekker, is dat het deeg van de broodjes, pizzetta’s en andere gerechten elke dag vers worden gemaakt in de kelder bij Juliette is dit zeker de moeite waard. Knap en lekker, we houden ervan. Ook leuk is dat je voor het hosten van je eigen dining en events, hier ook op de juiste plek bent. Dus hup, naar Zuid!

Juliette

Bar Jules

Bar Jules

Naast Juliette vind je Bar Jules, op het Valeriusplein. Van de naam waren we eigenlijk al meteen fan, en als geliefde buren van Juliette wisten we stiekem ook al snel dat zit bij Bar Jules ook wel goed. En inderdaad niks is minder waar, want Bar Jules is een heerlijke tent. Ook zo fijn: Reserveren kan, maar gezellig binnenlopen kan ook gewoon (houden we van). Bar Jules houdt altijd wat tafeltjes vrij voor walk-ins. Op het menu van-alles-en-nog-wat, zoals pizza, snacks, zeebaars en salades. Je wilt het!

Bar Jules

Chin Chin Club

Chin Chin Club

De voeten van de vloer? Dat kan, want in september heeft de Chin Chin Club weer haar deuren geopend. Loop de welbekende trap af, voorbij de gouden lucky cats, en laat je verleiden door de cocktailbar. Je vindt er iets voor elke gelegenheid – van signaturen cocktails, klassiekers (met een twist), en alcoholvrije cocktails tot een uitgebreide champagne- en wijnlijst, genoeg keus om te testen. Daarnaast biedt de Chin Chin Club ook een enorm aanbod in het restaurant, namelijk een combinatie tussen traditionele en moderne gerechten. Denk aan een tonijntartaar op knapperige rijst (bijzonder hé), sappige dumplings van ossenstaart en een boterzachte ossenhaas tatami.

(Her)ontdek het restaurant, de cocktailbar en nachtclub en beleef de avond van je leven.

Chin Chin Club

Bar Gui

Bar Gui

Ah, daar hebben we de (van oorsprong uit Breda afkomstige – dat schept toch altijd een band binnen ons toch nogal Brabantse team aan Barts Boekje’ers) Guillaume de Beer weer! Met een eigen zaak: Bar Gui. Aan de (toch al leuke) Prinsengracht creëerde de chef een meer dan prachtige en sfeervolle zaak waar je op vrijdag, zaterdag en zondag aan mag schuiven voor de lunch, en van woensdag t/m zondag voor het diner. Dat wil je heus want de gerechten zijn verrukkelijk (as ever) en de donkere zaak is een van de sfeervolste die we in tijden zagen (zie je, das die Brabantse inborst he). “Donkere zaak? Nah dan laat maar, we willen in de zon, buiten zitten en het liefst aan het water”. Ha! Dat kan dus ook! Bar Gui heeft een klein maar ongelooflijk fijn terras. Aan dat water van de Prinsengracht dus. Hollen maar!

Bar Gui

Restaurant Selva

Restaurant Selva

Sky high op de 24e verdieping van het nhow Amsterdam RAI design hotel vind je Restaurant Selva. Selva brengt een eerbetoon aan het Amazoneregenwoud (dat ook wel Selva wordt genoemd) en doet dat op alle fronten. Latijns-Amerikaanse gerechten om je vingers bij af te likken, een kleurrijk interieur met organische vormen geïnspireerd op de rivieren in de Amazone, en gepassioneerd personeel (si, ook deels afkomstig uit het zonnige zuiden). Oh ja, en een uitzicht waar je u tegen zegt.

Selva Amsterdam

 

Voordelig uiteten in Amsterdam? Lees meer.

Hotel en restaurant Calisto

Hotel en restaurant Calisto

Calisto aan de Haarlemmerdijk opende in het oude Teun. Lief plekje, maar geen regelrechte hit (meer). Tot de mannen achter (o.a.) Café Binnenvisser de boel overnamen: dan weet je dat je hoe dan ook weer een hitje te pakken hebt. Helemaal leuk aangezien de overname van Teun betekende dat de heren en dames er plots óók een hotel bij kregen. Na een goedkeuring van Calisto, zijn de slaapvertrekken klaar. Fijne no bullshit zaak waar je lekker zit, zowel binnen als buiten (het is er buiten een beetje zoals het iets verderop gelegen TOKI, en dat is positief), en binnen voel je de Café Binnenvisser vibe meteen. Ook hier schenken ze natuurwijnen, maar het menu is Italiaans. Kleine kaart, bijzondere gerechten waar je – eerlijk is eerlijk – wat betreft een deel ervan er wel zin in moet hebben. Iets met hersentjes… Daar hadden wij dus geen zin in, maar wat we wel proefden, was donders lekker. Leukst vinden we de zondagse brunch. Die houden we er in.

Calisto

Caffè Pico

Caffè Pico

Eerlijk is eerlijk – we waren vooraf een beetje sceptisch over Caffé Pico… Want wéér zo’n ‘mooie witte mensen plek’ in de Pijp (I know, soms zijn we zeiksnorren), en – ook eerlijk is eerlijk – we moeten zeggen dat Caffé Pico zijn achterstand (al voordat we elkaar ontmoet hadden) ruimschoots inhaalde gedurende de avond. Echt een lekker plekkie, echt lekker eten, echt leuke bediening (al moeten we zeggen dat ze een paar tafels naast ons wat minder geluk hadden wat dat laatste betreft). We waren vooral errug te spreken over de verrukkelijke pizza en de eenvoudige maar ontzettend goed uitgevoerde Italiaanse voorgerechten. Fijn terras bovendien ook nog eens. De gefrituurde courgettebloemen zijn een aanrader, en je mag ECHT niet vergeten om gebruik te maken van de toiletten, feestje daar!

Caffe Pico

Gitane

Gitane

Heerlijk gelukt vinden we Restaurant Gitane aan de Jan Pieter Heijestraat in Oud-West! Precies zo’n zaak die doet waar je zin in hebt: creatieve vormgeving (10 punten voor de terrasbankjes), fijne bar-niet-te-ingewikkeld-vibes, bedrukte wijnglazen met hun eigen logo (een GROOT zwak voor wijnglazen met een smaakvol logo – can’t help it), heerlijke kaart (al hoeven ‘de kleine gerechten om te delen’ van ons eigenlijk echt niet meer – sorrrry), en er zijn kokkels (kokkels = leven), en nergens wordt het té. Oja, ook hebben ze er echt de lekkerste wijnen en lokale producten als brood van Levain et Le vin. We’ll be back leuk Gitane!

Gitane

Libertine Café Des Prés, de Pijp

Libertine Café Des Prés, de Pijp

Back naar de Pijp want daar opende Libertine Café nummer twee! Na(ast) het succes aan de Noordermarkt in de Amsterdamse Jordaan, doen Steven & co het truckje nu dunnetjes over in de Pijp. Wat te verwachten? Well… Never change a winning team! De kleine zaak aan Gerard Douplein nummer 10 is more or less een kopie van Libertine aan de Noordermarkt en dat vinden we een goed idee. Er is een terrasje, een warm interieur, een Frans georiënteerd menu en een hoop vertier.

Beeld via @instagram.com/libertine.amsterdam
Libertine

Trattoria Breda & Enoteca

Trattoria Breda & Enoteca

De drie musketiers (zonder Guillaume de Beer welteverstaan, maar met een derde musketier: Vagarsh Mogatseljan) van de BREDA Group hebben de deuren van Trattoria BREDA & Enoteca geopend. Het restaurant bestaat uit twee delen, het voorste deel is een Italiaanse Traittoria met huisgemaakte pasta’s en de niet te missen houtoven. De houtoven wordt voor verschillende gerechten gebruikt; zeebaars in zoutkorst, geroosterde groente, pizzetta’s en meer. Natuurlijk zijn er verder op de kaart nog pasta’s, antipasti, primi, secondi en contorni te vinden. En de lunch bestaat voor een klein deel uit de avondkaart en huisgemaakte focaccia’s en salades. Voor de oplettende lezer; dit was inderdaad het vóórste deel, op naar de achterkant! Daar vind je een moderne Enoteca, Hier staan twintig wijnen die je kunt proeven of een glas of een half glas van kunt drinken. Mocht je nou helemaal verkocht zijn van de wijn die je geproefd hebt, kun je deze bestellen op de site! Van de boer, in je glas, in je eigen kast.

Trattoria BREDA & Enoteca

Box Sociaal (Jordaan)

Box Sociaal (Jordaan)

Box Sociaal is een Australian style brunch en diner café. Eigenaren Alex Than Aye en Yudhi Srinivasan verruilden Sydney een aantal jaar geleden voor Amsterdam om een zaak te openen in oost. Die zaak liep (en loopt) lekker, dus het werd tijd voor nummer twee aan de Bloemgracht in de Jordaan. Je kunt er heerlijk rustig aan het water zitten, de Aussies die je bedienen zijn very socia(a)l, en het eten bijzonder lekker. De kaart is uitgebreid met meer dan genoeg keus voor vleeseters én vega(n)s.

Box Sociaal

 

 

Restaurant Troef

Restaurant Troef

Raymond Plat (de souschef van restaurant 212, ook in Amsterdam), Niels Leijssenaar (manager restaurants Ron Blaauw, idem), Willem Alberts en Roderick Kunst (de mede-eigenaren van Escobar, in de Amsterdamse Pijp) hebben hun krachten gebundeld en daar zijn we meer dan blij om. Niet de minste namen die restaurant Troef hebben geopenend in de Weesperzijdebuurt in Amsterdam. Op de menukaart zie je klassieke Franse basis gerechten treffen met op z’n tijd een Mediterranne uitschieter. Dit is zo’n plek waar iedereen lyrisch over is. Benieuwd naar deze plek? Dat snappen we, maar je moet wel reserveren want het stroomt vol.
(beeld via facebook Troef)

Barts Best of: restaurants Amsterdam

Barts Best of: restaurants Amsterdam

Nieuw is niet per se lievelings natuurlijk. Daar hebben we een andere lijst voor die we eveneens steeds blijven verversen.

Hier vind je hem: Barts Best of: restaurants Amsterdam