Griekenland, Kreta21 juli 2021, door Maartje

Splinternieuwe Griekse topper: The Royal Senses Hotel Kreta (Panormo, in het noorden en het midden van Kreta)

Griekenland, Kreta, 21 juli 2021, door Maartje

Splinternieuwe Griekse topper: The Royal Senses Hotel Kreta (Panormo, in het noorden en het midden van Kreta)

Krap drie dagen was deze splinternieuwe Griekse topper van een hotel open toen we er incheckten: The Royal Senses Hotel op het Griekse eiland Kreta. Het grootste eiland van het hele (ontelbare) Griekse stel en grootst was ook ons verblijf bij The Royal Senses. Wát een heerlijke stek! Waar te beginnen... Als altijd dan maar bij het begin: wie boekt, kan meteen (wij wel althans) alle hulp verwachten die je maar kunt bedenken. Wil je een transfer? Consider it done. Verzoeknummers wat betreft je kamer? Het is al geregeld. Andere vragen? U roept, The Royal Senses Hotel op Kreta draait.

(check hier al onze Kreta-tips)

The royal senses hotel, Kreta

The royal senses hotel, Kreta

En dan kan het feest beginnen: het resort is hartstikke nieuw en het is heerlijk om door zo’n on-aangetast paradijs te wandelen. Paradijs. Ja. Een strak en flink paradijs om precies te zijn. Het hotel is opgebouwd uit strakke blokken, rechte lijnen en hier en daar een palmboom, opgesierd met fraaie, warm-getinte kunst, helderblauwe kleuren overal, van zowel het water als de lucht boven het hotel als het uitgerekte en niet te missen zwembad. Alsof je zo door de tekening van de architect loopt. Dat is overigens niet ongezellig, hoor! Wel nee. Daar zorgt de goedgemutste staf wel voor. Kijk, en daar herken je een goed hotel aan: als het personeel z’n werk leuk vind, en dus een (blijkbaar) fijne werkgever heeft, het naar hun zin heeft met elkaar, dan straalt dat af op de gasten. Echt waar, let maar eens op. Tot zover dat ‘onbenoembare’: over op wat wel wél uit kunnen leggen.

Zoals de hotelkamers. Daar zijn er een kleine 180 van en elk van hen is met veel liefde en zand- en bruintinten ingericht: vakantie-vibes uit de boekjes. Probeer als het even kan één van de hoogstgelegen kamers te boeken: die hebben allemaal een klein privézwembad en dat is zó heerlijk. Je hoeft overigens niet te klimmen, hoor: er gaat een lift, skilift-stijl, all the way up. Dat minizwembad kijkt bovendien uit op de net iets verderop gelegen zee en, we zitten immers aan de noordkant van Kreta, op een stunning zonsondergang. Al heb je, voor de goede orde, beiden (uitzichten dus) vanaf iedere kamer. Het hele hotel is zo gebouwd dat je niks van het beste van Kreta hoeft te missen: uitzicht check, water (zowel dat van het zwembad als de vijf minuten verderop gelegen zee) check én verrukkelijk eten check. Het The Royal Senses Hotel Kreta heeft vier restaurants: een buffetstijl restaurant (daar zit je vast en zeker het meest, aangezien dit lekker aanschuiven is in de avonduren en de plek waar in de ochtend het hele uitgebreide voor-ieder-wat-wils ontbijt klaar staat), en een lunchrestaurant (komen we zo nog even op terug), een pool bar (idem) en een a la carte restaurant. Die laatste is wel een must: reserveer minstens één avond en geniet van het lekkerste (authentiekste) van Griekenland, inclusief live muziek.

Even terug naar het lunchrestaurant: dat vonden we de topper van het hotel. Aan uiterste staartje van het hotel werd een strandstijl restaurant ingericht waar je eigenlijk precies dat Griekse strandstijl menu bestelt dat je bij iedere strandtent wil. Van de altijd goed club sandwich tot een heel bord falafel op originele manier. Tien punten. Datzelfde menu wordt overigens ook geserveerd in de pool bar. En kun je zodoende óók op je ligbedje bestellen… Nou ja, ‘ligbedje’, dat doet de ligbedden van The Royal Senses Hotel Kreta echt te kort: zelden – nee, nog nooit – zagen we zulke dikke en fantastisch ligbedden. Zeker dertig centimeter dik zijn ze en ze liggen verrukkelijk. Knappe jongen die er er vandaan weet te meppen.

Doe je dat toch, jezelf wegdragen van het zwembed (trots), ga dan naar het kleine (privé)strand dat je more or less voor de deur vindt (let wel: lopen is in de Griekse bloedhitte wel echt te ver, vonden wij, maar gelukkig is er een shuttle service waar je any moment om kunt vragen). Dat strand ligt voor de deur van het zusterhotel van The Royal Senses Hotel – The Royal Blue Resort. Ook een dikke tip denken we (deze was nog gesloten toen wij er waren). Het strandje is in elk geval een droomplek en ook hier weer die weergaloze service op het strand.

Koters mee? Laat je door de prachtige foto’s niet foppen: The Royal Senses Hotel is megakidsproof! Er is zelfs een echt ontzettend leuk kinderwaterparadijs op verschillende niveaus. Letterlijk en figuurlijk: de waterpret is tegen een heuvel gebouwd en er is een deel voor de allerkleinsten (hallo pierenbadje, kleurrijke boel en miniglijbaan) en voor de grotere waaghalsjes (met spannende glijbaan en fontein). En wil je oppas, dan is dat ook met een belletje geregeld: de kidsclub is overdag hartstikke leuk en van alle markten thuis en ook in de avonduren staat er een oppas in de startblokken voor je.

The Royal Senses Kreta