15 april 2020, door Maartje

Een thuiscurus wijnproeven mét speciale ‘aanstootwijn’ korting: Blend and Bottled goes Barts Boekje

15 april 2020, door Maartje

Een thuiscurus wijnproeven mét speciale ‘aanstootwijn’ korting: Blend and Bottled goes Barts Boekje

Tsja... Ik wil natuurlijk geen aanstoot geven... Maar jeetje, deze is toch echt wel te leuk (en lekker) om niet een tikkie te pushen: herinnert u zich Blend and Bottled nog uit ons lijstje Barts Best of Barcelona? Eigenaresse Claartje pakte haar spullen en vertrok uit Spanje terug naar de zon van Curaçao om daar opnieuw een heerlijk wijnstudio te openen. Goed idee natuurlijk. En toen was daarin eens de pandemie en gingen, ook op Curaçao, de deuren op slot. De deuren, ja, maar niet de wifi-poorten. Waar een wil is, is een weg: Claartje biedt sinds kort een digitale wijncursus aan. Kat in het bakkie natuurlijk, en wij zijn alvast (groot) fan. Nog leuker: Claartje stuurt wat liefde retour: met de code 'aanstootwijn' krijgje 20% korting op de wijncursus! 

Aanstootwijn cursus aan huis - Blend and Bottled goes Barts Boekje

Aanstootwijn cursus aan huis - Blend and Bottled goes Barts Boekje

Mocht je me op instagram volgen en me ervan ´beschuldigen´ dat jouw glas ook steeds vroeger en voller wordt gevuld, weet dan dat we graag daad bij woord voegen en je met liefde en plezier helpen om je drinkmoment naar een hoger niveau te tillen door daadwerkelijk te leren proeven wat je drinkt. Want een goed wijntje verdient dat! (kleine kanttekening: wat je op insta niet ziet, is dat ik zelden tot nooit meer dan twee, glazen drink, maar dan dus wel de lekkerste).

Anyways, als je, net als wij, wel een beetje uit-ge-Netflixt bent, en zin heb om zowel je brein als zintuigen te prikkelen, dan is deze cursus helemaal wat voor jou: de online wijnlessen van Blend and Bottled zijn namelijk perfect voor wijn-dummies én voor iets verder gevorderden, en simpelweg leuk én lekker. Het zal, gezien de Spaanse semi-roots van Claartje, geen verrassing zijn dat we veel Spaanse wijnen op het programma staan. Een hele leuke en verrassende wijn-niche. Tijdens de lessen neemt ze je mee op een virtueel wijnavontuur door de verschillende Spaanse wijnregio´s. Ook ga je in op hoe je nu precies wijn proeft als een pro. Vamos!

De cursus kost slechts 10 per persoon per les. Daarvoor krijg je een online les van 90 minuten, een tasting handout, het Blend and Bottled aromawiel en proef-formulieren (in pdf per mail aangeleverd). Dat is natuurlijk al bijna niks, en als je bij Promo Code op het inschrijfformulier op de website de code ‘aanstootwijn’ invoert, krijg je nog 20% extra korting ook! De betaling loopt vervolgens via een Tikke of Paypal. Je kunt zelf kiezen aan welke tasting je mee willen doen: er staat een heel lijstje op de website!

Maar… Hoe proeven we dan? Goede vraag! Zodra je je ingeschreven hebt, ontvang je een email met richtlijnen over welke wijn te kopen, en waar. Dat is meteen al een hele leuke opdracht! Zo drink je – gezien de internationale aard van de cursus – wel dezelfde wijnstijlen maar niet identieke labels. De ervaring leert bovendien dat het veel leuker is om niet allemaal precies dezelfde wijnen te proeven omdat je van andermans beschrijvingen heel veel opsteekt en geinteresseerd raakt in andere wijnen.

Hier kun je boeken. Vamos & proost!