Spanje, Barcelona15 januari 2020, door bloemelaarman

Barts best of Barcelona: eten, drinken en slapen

Spanje, Barcelona, 15 januari 2020, door bloemelaarman

Barts best of Barcelona: eten, drinken en slapen

Een weekend naar Barcelona, om precies te zijn 48 uur, is maar een korte tijd en dus willen we alleen het beste van het beste. U vraagt, wij draaien: 10 eetstops en je logeeradres.

Social Hub Barcelona

Social Hub Barcelona

Vaste prik is het altijd fijne, gezellige en makkelijke The Social Hub. Zo ook  in Spanje vind je er een in Poblenou, een van de meest bruisende wijken van Barcelona. Hotelkamers, studentenkamers, extended stay kamers met een restaurant en bar, fitnessruimte, terrassen, bars, solariums en een Rooftop Bar & Pool met het beste panoramische uitzicht van de stad. Een hub waar studenten, reizigers en ondernemers samen komen in een stad waar alles samen komt.

Alles over de Hubs lees je hier

Quimet y Quimet

Quimet y Quimet

Quimet y Quimet in Barcelona is een klein wijnwinkeltje waar buiten de truffellucht je al tegemoet komt. Het is er stampensvol en eenmaal binnen begrijp je helemaal waarom. Quimet y Quimet heeft muren die van boven tot onder en van links tot rechts vol staan met flessen wijn. Vanaf je plek schreeuw je je tapasbestelling naar het barretje, zij blèren wat in het Spaans terug waarna je tapas wonderwel in hoog tempo wordt uitgeserveerd. Fantastisch.

Quimet y Quimet

Caravelle

Caravelle

We lazen op Het Internet al eerder over Caravelle en de woorden waren lovend. Na het zien van de Instagram pagina aten we de gerechten van de foto af en was het dus duidelijk: dit moeten we meemaken. Na een wandeling door een aantal kleine straatjes kwamen we uit bij Caravelle en van een afstandje was het al duidelijk waar het eettentje zich bevond: de rij stond tot op straat. Gelukkig was de rij niet giga en konden we binnen een kwartier een plek aan de bar krijgen. De gerechten zijn rijk van smaak en de shakshuka deed smaken naar meer. Bij Caravelle brouwen ze ook hun eigen bier. Van ochtend tot laat geopend maar wij zien het als de perfecte brunchspot.

Caravelle

Picasso Museum

Picasso Museum

Voor de verandering geen eetstop maar een stop voor wat cultuur. Tip: boek je tickets online want de wachttijd kan aardig aantikken. De tickets kies je voor een specifiek tijdslot. Het museum zelf is absoluut de moeite waard want Picasso. Daar hoeven we verder geen woorden aan vuil te maken.

Picasso Museum

Bar del Pla

Bar del Pla

Voordat je het Picasso Museum induikt (of erna) kun je nog even je tegoed doen aan wat tapas bij Bar del Pla. Een druk bezochte tent want te midden van het toeristisch centrum. De rose, gewoon de huisvariant, is een aanrader en daarnaast een selectie van tapas. Je kunt helemaal wild gaan op je bestelling maar ook de pan con tomate, oftewel brood met tomaat in het Catalaans, is ook al een heel goede. Simpel doch lekker. Mocht je nog verder willen pimpelen dan zitten El Xampanyet en La Xampanyeria maar een paar deuren verder.

Bar del Pla

Cañete

Cañete

Ook wij laten ons graag tippen maar dan wel door mensen die er verstand van hebben. Want we zijn kritisch (en hebben maar beperkt de tijd). Nu kregen wij de tip Cañete van Een Stel Die Er Verstand Van Heeft. Zij spraken met veel lof over dit restaurant en geen woord is gelogen. Cañete biedt een uitgebreide kaart en de gerechten komen met zo’n vaart de keuken uit dat het verstandig is twee gerechten per keer te bestellen anders sta je in een vloek en een zucht weer buiten. Ook een tip die wij meekregen. Laat je adviseren over de wijn, ze hebben prima door wat je lekker vindt.

Cañete

Nog meer Barcelona? We stikken van de tips

14 de la Rosa

14 de la Rosa

De naam 14 de la Rosa klinkt al vintage en dat is ook de sfeer die de cocktailbar ademt. 14 de la Rosa is een klein tentje en voelt als een speakeasy meets Franse bistro. Een goede stop voor een afzakkertje na het eten of het begin van een avond uit. Voor, uiteraard, een cocktail of een glas van iets anders. 14 de la Rosa werd geopend door de breinen achter Perseus (oftewel ook de groep achter de openingen van Le Pigalle en Les Roches Rouges in Frankrijk) en het duo Amandine Mestre en Dean Shury (de namen zeggen je misschien niets maar het waren kopstukken bij Londen’s Chiltern Firehouse en Ducksoup restaurant). Need we say more?

14 de la Rosa

Bistrot Levante

Bistrot Levante

Oef. Deze stond al zo lang op het lijstje. De verwachting van Bistrot Levante was dan ook hooggespannen. En het is waargemaakt. Het interieur wil je adopteren. De chef overigens ook. Het enige minpuntje van Bistrot Levante was de muziek. Het ene moment een lekker deuntje, het volgende moment een rave-nummer alsof je in De School staat. Het kon de pret niet drukken want het Mediteraanse eten, met zoals ze zelf zeggen ‘Middle Eastern twist’, is goddelijk. De humus zo zacht, de köfte perfect gekruid, en alles met natuurlijk een hapje pita. Die zo zacht, zo mild en zo lekker druipte van de olie. Je kon niet anders dan je vingers aflikken. Verder is de aubergine een aanrader maar ook zeker de kip. Daarnaast dronken we een glas natuurwijn, de P’tit Piaf, waar we wel een hele fles van op konden. Een absolute aanrader!

Bistrot Levante

The Rooftop -  Sir Victor Hotel

The Rooftop -  Sir Victor Hotel

Bij The Rooftop bestel je een frisse zomercocktail, een goed glas wijn of ga op chique en drink champagne. Een glas Delamotte-champagne om precies te zijn: te lekker. Daarnaast is er een uitgebreide kaart waarbij het oog groter is dan de maag. Toast, dips, skewers, salades, kleine gerechtjes. Voor ieder is er wat wils. Op de achtergrond staat een lekker muziekje op, hip maar absoluut geen hotellounge – goddank. Heb je geluk dan staat er zelfs een DJ live te draaien. Mochten er nog wat meer zonnestralen vallen dan kun je ook nog een plons nemen in het zwembad waar de vrolijke geelwit gestreepte handdoeken al voor je klaarliggen. Met het uitzicht over de stad kun je ook een glimp van La Sagrada Familia  opvangen en snuif je dus ook nog eens een stukje cultuur. Oftewel: verblijf je in het Sir Victor Hotel boek dan genoeg tijd vrij in je planning om hier te relaxen. Verblijf je hier niet? Loop binnen bij de receptie, helemaal rechts is de lift en druk op de T van The Rooftop.

The Rooftop –  Sir Victor Hotel

MR PORTER

MR PORTER

Niet te versmaden is ook het eten bij MR PORTER. Wellicht ook een bekende naam, want in het W Hotel op de Dam vind je het gelijknamige restaurant op de bovenste verdieping. De inrichting heeft ook het een en ander aan gelijkenissen: de grote ronde lampen, de tafels gevormd in halve cirkels (diner style) en de bar waar steengoede Espresso Martini’s tevoorschijn getoverd worden. MR PORTER is bekend als steakhouse en dat is dan ook wat je hier besteld, als je geen vega(n) bent. Mocht dit wel het geval zijn dan is het menu gelukkig ook uitgebreid en vind je gerechten zoals gegrilde bloemkool uit de oven of een gerecht met prei. Nu hoor ik je denken dat prei niet heel spannend is, of zelfs kan zijn? Maar deze prei is in een speciale vuuroven geroosterd zodat hij in een geblakerd jasje zit, echt een aanrader. De bone-in fillet was me toch een potje mals. Als je dan een keer vlees eet. Dan zo’n stuk vlees. Met een saus om je vingers bij af te likken. Daarnaast een schaal met krokante dunne frietjes onder een laag van Parmezaanse kaas en voor de vitamientjes nog groene asperges. Een glas rode wijn ernaast maakt je diner af.

Mr Porter 

Een slaapadres nodig? We sliepen bij Sir Victor en dat was feest. Over Sir Victor lees je hier meer maar in het kort: ga!

El Nacional

El Nacional

El Nacional is er zo één waar je tenminste van gehoord moet hebben: het (gigantische!), iconische restaurant werd al in 1889 gebouwd, is ruim 2.600 m2groot, heeft een capaciteit van meer dan 700 gasten en staat aan de Paseo de Gracia – één van Barca’s meest bekende, bruisende straten. Wat je er eet? Van alles eigenlijk. Er zitten vier verschillende restaurants in het gebouw en ook vier barren. Groots dus, veelzijdig dus, centraal ook, dat allemaal maar El Nacional is zeker geen toeristische trekpleister.

El Nacional