Kroatië, Praag23 februari 2020, door Maartje

Top 6 Airbnb, Praag

Kroatië, Praag, 23 februari 2020, door Maartje

Top 6 Airbnb, Praag

Als er gereisd wordt, en dat wordt er als het even kan, dan is het heerlijk om je, af en toe, te gedragen als een local. Hoe? In een "eigen" appartement of een huis natuurlijk. Boodschappen doen en zelf koken. Opstaan en je onderbroek schaamteloos in de hoek mikken. Dat. Het kan, dat weet iedereen inmiddels, met Airbnb. Hier op uw Barts Boekje meer dan genoeg tips om Praag (en meer) te verkennen en evenveel tips wat betreft de lekkerste hotels maar (MAAR!), we hebben ook het één en ander aan jewilhet Airbnb's op een rijtje gezet - scheelt dat ook weer zoeken op 't interweb. Wat voor een rijtje? Met van die appartementen om bij weg te dromen en waar je het liefst meteen intrekt. Misschien niet allemaal even chique, even groot, even luxe of even kant-en-klaar, wel stuk voor stuk appartementen die op het like-a-local-verlanglijstje mogen. En, zodat meekomen like a local helemaal naar plan verloopt: kies de leukste buurt uit. Een aantal van de velen worden in dit rijtje al gerepresenteerd. Dus kijk en kies uit de Airbnb top 6 van Praag:

 

Josefov, max. 6 personen

Josefov, max. 6 personen

Een meer dan ruim appartement vlakbij het oude centrum van Praag, pretty looks, goede recenties, fijne host? Check, check, check én check. Wij presenteren u een appartement in Josefov met twee ruime slaapkamers, een airbnb met lift (voor de luie Harry’s onder ons) en voor zes personen per nacht, zelfs wel voor twee personen, goed te betalen. 

Airbnb #1: Josefov, max. 6 personen

Smíchov, max. 3 personen

Smíchov, max. 3 personen

Alright, first things first: de omschrijving – bohemian appartment – dat zien wij niet gelijk. Dat het met oog voor detail is ingericht, oke, dat wel, maar ‘bohemian’… Daar verstaan we toch wel wat anders over. Maar goed, genoeg met dat gemierenneuk: volgens sommigen is het de allerbeste Airbnb ever: mooier dan de foto’s, zo schoon, zo goed gelegen, zoveel tips, zo’n fijne host, dus dat wordt zo erg boeken want ook zo betaalbaar.

Airbnb #2: Smíchov, max. 3 personen

Letná, max. 2 personen

Letná, max. 2 personen

Een appartement van designers, tak (Pools voor ja, leuk weetje alvast), een goede buurt, tak, een echt goede buurt, takkerdetak (niet helemaal Pools maar t klinkt leuk). Die echt goede buurt, Letná, is echt wel je van het. Je zou deze Airbnb bijna alleen al boeken omdat Café Letka zo in een wandelingetje te bereiken is. En dat wil je graag, want ook al kun je met Airbnb gemakkelijk thuis ontbijten, Letka ga je niet overslaan. Mocht je tóch thuis willen ontbijten dan heb je een ruime keuken van alle gemakken voorzien.

Airbnb #3: Letná, max. 2 personen

Staré Město, max. 2 personen

Staré Město, max. 2 personen

Liever ín het oude centrum van Praag verblijven, dan is deze Airbnb wat je zoekt. Middenin het oude centrum, een host waar je u tegen zegt en een plaatje van een Airbnb.

Airbnb #4: Staré Město, max. 2 personen

Holešovice, max. 4 personen

Holešovice, max. 4 personen

Wellicht niet de meest fancy Airbnb maar ach wat ziet deze er gezellig uit zeg. Helemaal thuis voelen in dit appartement zal niet zo’n probleem zijn.

Airbnb #5: Holešovice, max. 4 personen

Mocht Airbnb het voor jou nou niet he-le-maal je ding zijn, en gebruik je de site meer om lekker binnen te loeren in andermas huis, check dan ál die andere tips die we voor je in petto hebben in Praag HIER

Palace Dlouha, max. 4 personen

Palace Dlouha, max. 4 personen

Deze Airbnb is gewoon de weergave van rust, orde en regelmaat. Plus heeft het de hotellooks waar je wellicht wel op zit te wachten, maar dan zonder het hele hotelgebeuren. Liever zelf kokerellen en je zaakjes regelen in een heerlijk appartement? Ja? Check:

Airbnb #6: Palace Dlouha, max. 4 personen