Kroatië, Praag30 december 2018, door Maartje

Weekend in Praag: hier moet je zijn

Kroatië, Praag, 30 december 2018, door Maartje

Weekend in Praag: hier moet je zijn

En wanneer je van bier houdt dan zit je in Praag helemaal goed. Je struikelt bijna over de Biergartens, waar je binnen en buiten kunt drinken tot je erbij neervalt. In deze stad wordt het bier gebrouwen (of oké, eigenlijk in Plzeň maar dat ligt dichtbij) én gedronken.

Beer Spa

Beer Spa

Om nog even bij dat bier te blijven; in Praag hebben ze dus bier spa’s. Geloof ons, daar wil je heen wanneer je in de Tsjechische hoofdstad bent. Ontspannen met een drankje in je hand, dat combineren ze hier door een wellness behandeling met als hoofdthema: bier. Dompel eerst een half uurtje onder in een bierbad mét biertap om je eigen biertjes mee te tappen en zelfgemaakt bierbrood, ga in de naar-bier-geurende-sauna en val daarna aangeschoten in slaap op het bed van stro. Die laatste zou helpen om de opname van alle vitaminen uit het bad en de sauna te bevorderen. Goed voor de huid, relaxen én bier drinken tegelijk is een win win win situatie lijkt ons zo. beerspa.com

Restaurant Field

Restaurant Field

Naast veel bier drinken, kun je in Praag ook echt goed eten. Bij Restaurant Field bijvoorbeeld, net buiten het centrum. Één van de weinige restaurants in Praag met een Michelin ster en daardoor ook wel iets meer aan de prijs (zeker voor de Praagse begrippen). Maar wanneer je een speciale avond uit wilt, moet je bij Field zijn. Hier komt alles van het land en kun je kiezen voor voor à la carte, of een 10-gangen menu van de chef inclusief wijnarrangement A (beste van ‘t beste) of B (net wat eronder). Heel erg lekker, elk gerecht is bijna te mooi om op te eten, alleraardigste mensen en kennis van zaken. Aanrader dus: fieldrestaurant.cz.

Lázeňská N°4

Lázeňská N°4

Nét buiten de drukte van het centrum vind je dit prachtige gerenoveerde pand (het was ooit een paleis, dat zegt genoeg). Op een steenworp afstand van de Charles Bridge hebben ze hier nu veertien luxe appartementen ingebouwd, elk vernoemd naar een bloem of kruid. Ze zijn ruim, inclusief kitchenette, badkamer met wasmachine en een interieur om mee naar huis te nemen. Er is een 24-uurs receptie en een ontbijt-op-bed-service (hele dag in bed, check!). Ook het paleis zelf is om door een ringetje te halen trouwens; de entree, gangen en grote klassieke trappen. Aan de binnenplaats zit een café waar je terecht kunt voor een kop koffie of borrel. En dat allemaal al vanaf €65,- per nacht. Nu hebben we je wel hè?
prague-stay.com

Nog meer slaapplekken in Praag? Bekijk dan hier het lijstje met de top 6 Airbnb’s.

Restaurant Na Kopci

Restaurant Na Kopci

‘Na Kopci’ betekent ‘op de heuvel’ en laat dit restaurant nu eens hoog op een berg liggen (ja, daar is over nagedacht). Met de taxi een kwartiertje rijden vanuit het centrum, een mooie route omhoog. Vanaf de berg heb je een uitzicht van heb ik jou daar, zeker wanneer het donker wordt en je de lichtjes van de stad kunt zien. Laat je niet afschrikken door het interieur (sfeerverlichting kennen ze hier niet en de muren hangen vol met foto’s van mensen waarvan we niet helemaal weten wie het zijn) want het eten is echt heel erg goed. Eerder kregen ze al een “bib gourmand” in de Michelin gids. Het familierestaurant serveert specialiteiten uit de Franse en Tsjechische keuken en de locals weten deze spot te vinden. En dat is áltijd een goed teken. nakopci.com