3 juli 2019, door Maartje

trouwen in Friesland doe je o zo prachtig bij Flinkefarm in Friesland

3 juli 2019, door Maartje

trouwen in Friesland doe je o zo prachtig bij Flinkefarm in Friesland

Een lang weekend trouwen in het buitenland, al je vrienden (nog beter: een selectie beste vrienden want een weekend trouwerij scheidt het kaf zo lekker van het koren) die overkomen (het grootste cadeau) en een dag die in de nacht voortgaat en de volgende dag nog even verder kabbelt. De droom. En masse zijn we op zoek naar precies díe smaakvolle (Franse?) boerenschuur waar het hete gebeuren mag gaan gebeuren. Maar wat als die droom gewoon in eigen land kan? Ver genoeg (voor de meeste mensen) om dat gevoel van vakantie te vangen maar dichtbij genoeg om veelvoudig te gaan koekeloeren zodat je je lekker kunt bemoeien met de voorbereidingen. Welnu, die plek bestaat en bij Flinkefarm in Friesland mag je wezen!

Flinkefarm + Flinkeboske in Friesland

Flinkefarm + Flinkeboske in Friesland

Eigenaren Rixt en Arjan Siersma ontmoetten elkaar op Curaçao, werden verliefd, trouwden en kregen drie kinderen, alles op het eiland. Terug naar Nederland hoefden ze niet zo nodig. Totdat de zus van Rixt haar een link stuurde van een Friese boerderij die te koop stond. Dat was interessant en de kids naar school in Nederland, daar was eigenlijk ook weinig mis mee. Van het een kwam het ander, de boerderij werd gekocht, er werd gepakt en naar het koude Nederland verhuisd, de boerderij werd eigenhandig – beeldschoon! – ingericht en er werd niet meer achteromgekeken. Tegenwoordig zijn er twee evenementenboerderijen op hun terrein. Flinkefarm, waar ze zelf wonen en waar ze een vintage-interieurwinkel runnen en waar regelmatig een partijtje wordt gehouden, en It Flinkeboske, waarin twee vakantiehuizen voor groepsgebruik schuilen. En waar je dus al je trouwpersoneel kwijt kunt! 

Het Voorhuis is geschikt voor zes personen. Er is een keuken, een knappe woonkamer en een bibliotheekkamer op de begane grond. Boven zijn drie slaapkamers. In het Achterhuis kan met maar liefst 24 man gelogeerd worden. Dat wil je, dat logeren, maar houd ook de facebookpagina van Flinkefarm in de smiezen: Rixt en haar zus Claartje organiseren regelmatig de leukste en meest smaakvolle evenementen. Vintage- en food-markets, yoga- en mindfullnesscursussen en het is dé plek voor een onvergetelijke boerenbruiloft in de fantastische schuur.

Fotocredits: Hans Mossel en Anouk Wubs