24 mei 2024, door Maartje

Trouwfeestje in je eigen tuin? Wij hebben tips!

24 mei 2024, door Maartje

Trouwfeestje in je eigen tuin? Wij hebben tips!

Ga je binnenkort trouwen? Daar hoort natuurlijk een feestje bij! Kan op locatie, maar denk ook eens aan je eigen tuin (of die van vrienden of familie, als je zelf een tuin hebt ter grootte van een postzegel). Zonde om een dure locatie af te huren, helemaal wanneer je van plan bent je bruiloft in de zomermaanden te houden. Trouwen in je eigen tuin is persoonlijk en kan al met een kleiner budget. Plus je houdt het voor een groot deel helemaal in eigen handen.

 

Je bruiloft in je eigen tuin vieren komt met een paar dingen waar je dan wel even bij stil moet staan. Welke dingen? Die lees je hieronder!

 

 

Zorg dat je voldoende ruimte hebt

Zorg dat je voldoende ruimte hebt

Een tuinfeestje is leuk, maar dan moet je wel voldoende ruimte hebben. Het is natuurlijk niet prettig dat je gasten veel te dicht op elkaar staan. Gemiddeld genomen moet je rekening houden met twee personen per vierkante meter, dus heb je 100 genodigden, dan heb je minimaal 50 vierkante meter nodig. Vergeet daarbij ook niet dat je ruimte kwijt bent aan een bar en andere dingen. Het gaat hierbij dus echt om de ruimte die je overhoudt en waar mensen kunnen staan en dansen. Mocht je eigen tuin dan niet voldoende ruimte hebben, kun je altijd nog die ene oom of vriendin met grote tuin aankijken.

Beschutting

Beschutting

Het zonnetje is heerlijk, maar een beetje beschutting is ook niet verkeerd. Fijn als mensen niet de hele tijd de zon in het gezicht hebben. Nu zal dit voor de avondgasten niet zo’n probleem zijn, maar overdag natuurlijk wel. Zorg er dus ook voor dat je een tent of parasol hebt, zodat je wat schaduw kunt creëren in je tuin. Ook handig voor een kleine regenbui, het blijft tenslotte wel Nederland. Ook in de zomer kan het nog wel eens een klein beetje regenen. Partytenten heb je in allerlei maten en kleuren, en hoeft dus echt niet die eeuwige witte, plastic variant te zijn.

Informeer de buren

Informeer de buren

Een goede buur is beter dan een verre vriend zeggen ze weleens. Toch hoef je je echt niet verplicht te voelen om alle buren uit te nodigen. Het enige wat je wel even moet doen, is ze informeren dat je een feestje geeft. Houd er daarnaast ook rekening mee dat je niet tot diep in de nacht doorgaat met harde muziek. Heb je het gevoel dat de meeste mensen richting het einde wel naar huis zijn, dan kun je natuurlijk prima met een select gezelschap binnen nog even een paar uurtjes verder gaan met het feestje. Een beetje overlast is vaak helemaal niet erg, als je het maar van tevoren weet.

Zorg voor de juiste verlichting en decoratie

Zorg voor de juiste verlichting en decoratie

Wanneer de praktische zaken zijn geregeld, is het tijd om aan de slag te gaan met het versieren van de tuin. Alles valt en staat met de aankleding! Om te zorgen dat je  alles stap voor stap doet, is eerst zaak om met de verlichting te beginnen. Overdag niets om je druk over te maken, maar naarmate de avond valt natuurlijk wel. Hoe leuk is het om een mooie lichtslinger langs het pad vanaf de ingang tot aan de tuin te laten lopen of een paar mooie sierletters met de eerste letters van jou en de bruid neer te zetten? Kortom, mogelijkheden genoeg!

Naast de verlichting, is decoratie de volgende stap. Versier de tuin met bloemen, banners en andere feestelijke decoraties. Stem de kleuren en stijl af op jouw persoonlijke smaak en het thema van je trouwfeest. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld een speciaal thema te hanteren, waarbij je het gevoel hebt alsof je niet in je eigen tuin staat, maar in een totaal andere omgeving.

Catering

Catering

Een bruiloft is niet compleet zonder een hapje en een drankje. Welkomstdrankjes worden altijd gewaardeerd en als je een mooie cocktailbar neerzet scoor je helemaal punten. Het enige waar je even goed over na moet denken, is of je dit allemaal zelf wilt regelen of dat je alles uitbesteed. Vooral tijdens een bruiloft is het belangrijk dat alles goed geregeld is. Het zelf doen kan en is leuk, maar kan op de dag zelf ook vrij stressvol zijn, dus een catering dit laten doen, vinden we de handigste optie.

Ook altijd een goed idee: een late night snack. Ja, natuurlijk heeft iedereen gegeten, maar na alle drankjes en al dat dansen is een beetje fuel wat later op de avond wel fijn. Een broodje kroket, of van die kleine puntzakjes friet.