12 november 2019, door Barts Boekje

Hallo romantiek! Trouwen in een kruitfabriek in Muiden

12 november 2019, door Barts Boekje

Hallo romantiek! Trouwen in een kruitfabriek in Muiden

Trouwen in een kruitfabriek... Hmmzzz, nee, daar gaat ons hart niet een, twee, drie sneller van kloppen (klinkt toch niet lekker in de oren, wel?). Een kruitfabriek klinkt rauw, ongezellig, gewelddadig zelfs en als een plek waar je precies niet wezen moet. Ondanks dat, is dit pareltje toch echt een kruitfabriek, in Muiden. En dit wil je dus wel. Echt. Want oh... Hallo romantiek! En hallo het gevoel dat we nog een keer willen trouwen. Graag.

Startschot in 1702

Startschot in 1702

Eerst even een duik in de geschiedenis. In 1702 werd het startschot (ha) gegeven om de Koninklijke Nederlandse Springstof Fabriek te bouwen, ook wel de Krijgsman genoemd. En deze fabriek heeft enorm veel doorstaan, van letterlijk ontploffingen, foutje bedankt, tot het bijbouwen en slopen van gebouwen op het terrein. Tot 2003 was deze fabriek geopend. En in 2013 was de cirkel rond en opende de Kruitfabriek als event locatie, genaamd EXPLORE. 3 keer hoera wat ons betreft.

The party you always wanted

The party you always wanted

Op het terrein zijn drie gebouwen die als feestlocatie dienen. Het Ketelhuis, Koetshuis en de Smederij. Nou klinkt het Koetshuis wel als een ruimte waar je wilt trouwen, en mooi is het zeker. Maar de Smederij is the place to be, als je het ons vraagt. Dat is dus die ruimte met die kerkelijke, romantische feeling en mooi licht door de hoge ramen. Goed, bij mooi weer kun je ook buiten trouwen. Of daar de receptie geven. Of in het Koetshuis eten, of in het Ketelhuis een feest geven. Je snapt het, keuze genoeg.

Industrieel doch modern

Industrieel doch modern

Met een eigen ophaalbrug even verderop en parkeerplaatsen voor 300 man is het geheel een warm welkom. Het authentieke karakter is gebleven. Waar het vroeger op en top industrieel was, is het nu met de combi van moderne faciliteiten en afwerking perfect. Focus bij ons ligt op trouwen in een kruitfabriek, zoals opgemerkt waarschijnlijk. Deze locatie is ook perfect voor andere events! Zakelijk, niet zakelijk, weet dat het kan.
Kruitfabriek Muiden