21 mei 2019, door Barts Boekje

Trouwen op het Muiderslot

21 mei 2019, door Barts Boekje

Trouwen op het Muiderslot

Woon je dichtbij Amsterdam en wil je in een kasteel trouwen? Dan kan zomaar Kasteel Muiderslot je antwoord zijn. Dit kasteel ligt in Muiden. Trek je ridderpak maar vast aan! Ze hebben hier hun uiterste best gedaan om alles in originele staat te houden.

Kasteel Muiderslot

Kasteel Muiderslot

Er staan bedden uit de Middeleeuwen, schilderijen, kasten en jawel, die ridderpakken. Ook de hippe outfits van jonkvrouwen zijn te bewonderen. Goed, we dwalen af. Is niet erg. Trouwen kan hier bijvoorbeeld op de prachtige binnenplaats. Is heerlijk koel in de zomer. Je kan lopend vanaf de ophaalbrug de binnenplaats opkomen. Zoals ze dat vroeger ook deden als ze een rondje de tuin of markt achter de rug hadden (beginnen we weer over die jonkvrouwen).

Dwaal naar links of recht om vergeten groenten of prachtige bloemen te bewonderen

Over de tuin gesproken, ook hier kan je perfect trouwen. Deze tuin wordt door enthousiaste vrijwilligers met heel veel liefde onderhouden. En dat is te zien. Én de tuin is speciaal. Want er groeien bijzondere planten. Nee geen tropische jongens, maar planten die ze vroeger hadden in de middeleeuwen. En nu bijna nergens meer voorkomen. Loop als bruidspaar voor de fotoshoot onder het bomenpad. Dwaal naar links of recht om vergeten groenten of prachtige bloemen te bewonderen.