Nederland28 december 2023, door Evi Boonstra

De mooiste trouwlocaties aan het water in Nederland

Nederland, 28 december 2023, door Evi Boonstra

De mooiste trouwlocaties aan het water in Nederland

Trouwen aan zee, rivier of aan een meer: reuze idyllisch als je 't ons vraagt. En je hoeft er echt niet voor naar het buitenland. Nope! We zetten de mooiste, leukste en fijnste trouwlocaties aan het water voor je op een rijtje. Ja, ja, we horen je denken -hoewel de Hollandse zomers steeds heter worden, blijft goed weer toch geen garantie in ons kikkerland? Klopt wel, maar al deze locaties zijn én blijven minstens net zo leuk als 't een beetje spettert. Juist, dat 'slecht weer scenario' is dus gecoverd. Al gaan we daar natuurlijk niet van uit. 

Zeezicht beachbar & restaurant - Castricum

Zeezicht beachbar & restaurant - Castricum

Met je voeten in het zand het jawoord geven, proosten op een privé terras en het daarna uitgebreid vieren in en prachtige feestzaal. Waar dat kan? Het eerste paviljoen aan de linkerkant in Castricum aan zee: Zeezicht. Check! Elkaar het jawoord geven op het strand kan hier het hele jaar rond. Niet alleen onder een stralende zomerzon, maar ook rond een knisperend kampvuur dus. Ook binnen zit je hier goed: de sfeervolle feestzaal met grote raampartijen zorgt voor spectaculair uitzicht over de kust. Het interieur heeft begin 2023 een volledige restyling gehad; het oog wil immers ook wat. We like. Kom maar door met die winterse strandbruiloft! Van walking dinner tot informele BBQ, voor ieder is er wat wils bij  Zeezicht beachbar & restaurant. Bij Zeezicht helpen ze je maar al te graag om de beach bruiloft van je dromen te realiseren. Oh en je kunt er ook nog eens de hele dag door terecht: van ceremonie tot borrel en diner tot feest. Heerlijk toch! Voeten in het zand en niet meer verplaatsen.

Zeezicht beachbar & restaurant

Brasserie Buitenhuis - Valkenburg

Brasserie Buitenhuis - Valkenburg

We zijn gek op deze parel net buiten Leiden, aan het Valkenburgse meer: Brasserie Buitenhuis. Magischer wordt de zonsondergang eigenlijk niet. Kou kleumen hoeft hier niet, want de heaters kunnen altijd aan. En valt het weer toch tegen? Dan is het binnen minstens net zo knap als buiten. Door de grote raampartijen van de kas behoud je het strandgevoel, maar dan knus en warm bij de openhaard. Dikke tip: na het diner kun je aan boord stappen van de stoomtrein tussen Katwijk en Leiden voor een relaxed ritje langs het Valkenburgse Meer. Koffie, thee en een desserts? Brasserie Buitenhuis zorgt dat het allemaal aan boord is. Nog niet klaar met treinen? Helemaal achterin Brasserie Buitenhuis bevindt zich een oude wagon die verbonden is aan een van de zalen. Deze trein, ook wel “de club” genoemd, is aan de buitenkant ruig met kleurrijke graffiti, maar van binnen erg sexy met een Moulin Rouge-achtig interieur.

Brasserie Buitenhuis

Buitenplaats De Houtmaat - Hengelo

Buitenplaats De Houtmaat - Hengelo

Voor de ultieme outdoor vibe ben je op Buitenplaats de Houtmaat dus aan het juiste adres. Ook fijn; het is heel goed bereikbaar, vanaf de A1 ben je er zo. Het team van Buitenplaats de Houtmaat biedt talloze opties en ze staat altijd paraat gedurende het planproces. Reuze fijn dus, zo’n uitvalsbasis. Als bruidspaar maak je hier namelijk een groots entree door aan te komen roeien in een huwelijksbootje. Liever een mooie oldtimer dan een roeiboot? Je entree maken via het statige Eikenboom Pad is ook werkelijk een plaatje. Door naar de ceremonie dan, want ook de mogelijkheden voor een romantische ceremonie zijn eindeloos op Buitenplaats de Houtmaat. Of je nu kiest voor de muziekkoepel, op het water of in het gras aan de waterkant: een idyllisch decor heb je. En mocht je in de winter willen trouwen en het buiten net iets te koud vinden, dan kan het ook gewoon binnen.

Buitenplaats de Houtmaat

Strandclub Naturel - Den Haag

Strandclub Naturel - Den Haag

Strandclub NATUREL is ‘n verborgen Haagse parel tussen meters zand en wilde duinen. Je vindt deze pracht plek vlak na het welbezochte stukje strand van het zwarte pad. De stijlvol ingerichte witte oase NATUREL heeft namelijk alles en niets tegelijk. In de beste zin van het woord natuurlijk, want het ‘niets’ van NATUREL is oh zo fijn. Geen chaos, wel sfeer. Geen snelle hap, wel goede smaak. Geen gedoe, wel stijl. Je eigen onbewoonde eiland op het strand van Scheveningen zullen we maar zeggen. Jup, de magie is namelijk mede te danken aan de afgelegen plek. Geen heisa met buren of lawaai van andere strandtenten. Echt je eigen stukje strand dus. Dikke vette plus vinden wij. Als kers op de taart zorgt het team van NATUREL voor ‘n dag met een gouden randje. Ze staan altijd voor je klaar en fixen ieder detail tot in de puntjes. Juist, deze gaat hop op die droomlocatie wishlist.

Strandclub NATUREL

Flora Batava - Nieuwersluis

Flora Batava - Nieuwersluis

Een rijksmonument midden in het groen en aan het water – kan een bruiloft op Hollandse bodem nog idyllischer worden? Boutique hotel Flora Batava ligt statig aan de Vecht heeft alles in huis voor een sprookjeshuwelijk. Entree maken in een bootje, ceremonie in de tuin aan het water of bij minder weer in het moderne theehuis met dezelfde view over de Vecht. Wij zeggen JA! tegen. In de prachtige serre van het in-house restaurant Bloei zit je onder donkergrijs stalen balken, tussen exotische planten, met de neus bijna in de Vecht en omringd door groene pracht van de Flora Batava tuin en buitenplaats. Het eten is er om te smullen (en regionaal!) en opgemaakt als een klein kunstwerk. Drie-, vier- of vijf-gangen diner: het kan niet op. Aan het einde van de dag duik je in de elegante suite, compleet met bad en uitzicht over de vecht. Ontbijt op bed the day after? Kom maar door.

Flora Batava
Fotografie door Cuno de Bruin Photography