Dromen mag…slapen en wild life spotten bij Unembeza in Zuid-Afrika

Dromen mag…slapen en wild life spotten bij Unembeza in Zuid-Afrika

Fan van Afrika, dat zijn we. Dat mag al even al bekend zijn want deze site staat vól met (Zuid) Afrika tips en zo af en toe popt er ook een heimwee-achtige foto langs op de gramm van Bart. Ooooh en aaaah en ik wil het - u snapt. Positive vibes only en zo ontstond dit: Waarom we in 2021 allemaal naar Zuid-Afrika 'moeten.' En stel nou he, als je dan toch gaat, stop dan even hier bij Unembeza in Hoedspruit. 

 

(even wat anders: hoe leuk is het om je loved ones een goed boek cadeau te doen? Je kunt immers maar beter goed voorbereid zijn. Kijk hier voor Barts Boeken)

Unembeza

Unembeza

Weet je wat het is? Tijdens een reis door Afrika kom je echt tot rust. Niet door de hele dag te liggen op een bedje met loungemuziek op de achtergrond (alhoewel dat soms ook fijn is) maar vakanties vanwege de uitgestrekte natuur, de rust, de frisse lucht, de relaxte cultuur, de vriendelijke mensen (niet zomaar vriendelijk, nee, mega-ongekend-vriendelijk), het opperbeste eten en de lekkerste wijnen direct van het vat. Op tijd je bed uit voor een safari om vervolgens aan te schuiven voor een vroege, uitgebreide lunch. Hups het zwembad in, omkleden en door naar safari nummer twee. Tussendoor de auto aan de kant zetten, glas wijn inschenken, Afrikaanse hapjes erbij, wild life spotten en weer terug. Zo’n vakantie valt bijna niet te beschrijven. die moet je meemaken. Ga sparen en boek een onvergetelijke vakantie naar Unembeza.

Unembeza ligt in Hoedspruit een klein dorpje dat is gelegen tussen de Blyde River Canyon en het Kruger National Park in  Zuid-Afrika. Behoorlijk in de bush maar wel met alle luxe én nog wat meer van dat – precies wat je wil tijdens je vakantie. De kamers van het oord zijn groot en stuk voor stuk uniek ingericht. Naast de vrijstaande lodges zijn er bij Unembeza ook een een aantal villa’s. Keuze genoeg! Alle ruimtes zijn modern maar wel met een lokale touch: Zuid-Afrika op zijn best. En het uitzicht… O, het uitzicht. Als de zon ondergaat duik je met je liefde(s) de uitkijktoren. Magie. Ook niet onbelangrijk: het eten is hier nom to the max en iedere avond schuif je aan voor een vier gangen diner.

Oh ja, nog even voor de duidelijkheid: in Hoedspruit ga je niet de big five vinden maar wel wild life zoals giraffen, impala’s en meer van dat soort.

De perfecte mix tussen relaxen en actief bezig zijn is hier een makkie. Wat dacht je van een mountainbike tour en ondertussen wildlife spotten. Dat kan hier gewoon aangezien je hier niet de gevaarlijkste dieren tegenkomt. Doe je dit liever ter paard? Ook dat kan!

Een bezoek aan Unembeza is perfect om bij te komen van je rondreis door Afrika of juist voordat je op de echte, echte, echte safari gaat en die big five gaat spotten, dat weet je trouwens natuurlijk nooit 100% zeker en stel dat ook niet als doel tijdens je vakantie. Want mensen het is de natuur en let’s keep it that way!