Waarom we in 2021 allemaal naar Zuid Afrika ‘moeten’

Waarom we in 2021 allemaal naar Zuid Afrika ‘moeten’

Wat zijn we fan. Zuid-Afrika, waar de mensen o zo vriendelijke zijn, de natuur niet te beschrijven zo mooi en waar de horeca keer op keer weer bewijst dat ze gewoon de beste zijn.

 

Met de huidige omstandigheden - niet reizen natuurlijk is het cred0- willen we toch vooral ook bekijken wat er dan wel kan. Of wanneer iets dan wel weer kan. Reislustig als we zijn. Afrika heeft as we speak (14-12-20) de kleur oranje, alleen noodzakelijk reizen. En ook ons RIVM zegt dat we echt nog niet het vliegtuig in kunnen... maar dromen maken voor 2021 dat mag! Bij dezen: waarom we in 2021 (of gewoon zodra het weer kan) allemaal naar Zuid-Afrika moeten. Moeten? Oke, niks moet. Maar ja, dit wil je.

Even in het kort waarom

Even in het kort waarom

  1. Supporten, supporten en nog meer supporten (kunnen we wel gaan uitleggen, maar you get the point toch?)
  2. Dit is de periode om eindelijk (na al dat sparen) die mega dure vakantie te kunnen betalen. De prijzen zijn bovendien een stuk aantrekkelijker… Of… Nouja, je snapt het wel. Komt goed: zo houd je mooi wat fooi over voor al dat veel te lieve personeel. Support the locals.
  3. Long-stays it is. Met de nieuwe situatie waarin we niet of nauwelijks hebben gereisd is het een stuk logischer om langer op vakantie te gaan en eindelijk je bucketlist met dit soort af te gaan strepen.
  4. De meest mooie natuur waar meer dan genoeg ruimte is, waar de lucht schoner dan schoon is en waar je eens goed kunt bijkomen van afgelopen periode. Iets met nieuwe ronde, nieuwe kansen.
  5. Omdat Zuid-Afrika scoort op onze nummer 1: mooiste, fijnste, meest bijzondere vakanties ooit. Als we de koffers weer pakken en hups terug naar huis, krijgen we een instant raar onderbuikgevoel.

What to do?

What to do?

Voor ieder wat wils in Zuid-Afrika. Een walhalla voor de watersporters onder ons. Het beklimmen van De Kogelberg tot aan zwemmen bij de flamingo’s in de Langebaan lagoon. Plonsen in de mooiste bron pools tot aan slapen onder de meest indrukwekkende sterrenhemen. In Zuid-Afrika mag en kan het allemaal. Een land voor sportievelingen, relaxers, avontuurlijke luitjes of gewoon van alles wat. De combi it is.

En we zeiden het al, nu met deze ‘bijzondere’ omstandigheden is het veel logischer om langer op vakantie te gaan. Na een bezoek aan Kaapstad plak je er een safari achteraan of nog een bezoek aan Stellenbosch of een van de andere wijngebieden. Het liefst gewoon beide, but ok. Want juist het combineren van de stad, het strand, wildlife, de natuur en alles wat erbij komt kijken is wat Zuid-Afrika zo bijzonder maakt.  In welke volgorde dan? Onze voorkeur is: 1.) Stad. 2.) wijngebieden. 3.) Safari. Van de drukte steeds meer de natuur in en volledig uitgerust en vol liefde voor alles terug naar huis, wel met dat onderbuikgevoel. Hoort erbij.

Tips waar to go go go

Tips waar to go go go

Mooirivier, Kaapstad. Als Kaapstad op je wishlist prijkt dan geven we je geen keus: verblijf bij het charmante Mooibaai. Slapen in een van de cottages van Mooibaai is vakantie zoals je het in je dromen voor je ziet. Mooibaai is gevestigd op een van de mooiste plekken op aarde: het groene Hout Bay in Cape Peninsula. Aan de wieg van de bed and breakfast stond de Belgische Valérie. Ze werd verliefd op de plek, middenin de natuur en tegelijkertijd vlakbij goede restaurants, een waanzinnig strand en het spectaculaire Kaapstad. Meer lezen? Boeken? Kijk dan even hier. 

Emily Moon River Lodge, Plettenberg Bay. Een prachtig juweeltje aan de beeldschone Gardenroute van Zuid-Afrika, dat is Lodge Emily Moon. Trek gerust een paar dagen uit voor je verblijf: badplaats Plettenberg Bay is al net zo heerlijk en veelzijdig als Emily Moon zelf! Sterker nog: we mogen inmiddels zeggen dat we Zuid-Afrika, vooral de omgeving van Kaapstad, goed kennen en Plettenberg Bay is by far een van de mooiste, meest indrukwekkende streken hier. Nieuwsgierig? Kijk dan even hier. 

En als de toch naar Plettenberg gaat, lees hier dan even verder. 

Stellenbosch tips

Stellenbosch tips

Stellenbosch, de universiteiten stad. De stad die vroeger Eikenstad heette, tegenwoordig Stellenbosch dus, wordt omringt door wijngaarden en eikenbomen en is de oudste Europese Nederzetting van Zuid-Afrika. Dat je hier veel mooie wijnhuizen kunt vinden is geen nieuw nieuws. Een bezoekje aan Stellenbosch vinden we wel echt een aanrader. Het verschil met Kaapstad is zo groot, maar het is ook zo dichtbij en dat maakt het leuk. De universiteit van Stellenbosch is befaamd, en om die reden is er – los van de wijngaarden rondom de stad – in de plaats zelf ook van alles te beleven. Een wijntour op een fiets is hier toch wel echt een must hoor.

Delaire graff , Stellenbosch is een voorbeeld van de velen die er zijn in de omgeving. Zo’n 30 minuten rijden vanaf Kaapstad. Relaxen en ontstressen, dat doe je bij Delaire Graff Lodges & Spa. Een privé sun deck en toegang tot de bar, private cinema, restaurant en techno gym op de wenslijst? Dan is Delaire Graff je adres. Na de wine tasting kun je een massage boeken in de mooie en superluxe spa. Lees hier meer over Stellenbosch en onze tips. 

En nu we het toch over de wijngebieden hebben, Franschhoek is ook leuk. Hier vind je Babylonstoren. Dit is een van de oudste Kaap-Hollandse boerderijen aan de voet van Simonberg in de wijnvallei. Niet alleen een prachtig hotel ook een fruit-groentetuin, lekker eten, goed wijn (gaat ook niet anders in deze streek).

Dromen over Kaapstad? Lees hier waar to go go go. 

Wist je dat wij de leukste boeken verkopen, zeggen we niet alleen zelf, horen we wel vaker. Kijk hier voor Cool Cape Town Kids. 

Safari

Safari

Woorden schieten te kort om deze plek goed te beschrijven, de ultieme game lodge droom: Mhondoro resort in Parc Welgevonden. Het ligt zo’n 3 uur rijden vanaf de stad en het is er volledig malaria vrij. Een win-win dachten we zo. Hier geen eigen auto’s en asfaltwegen maar alleen game drives met guide in safariwagens. We like that. Omdat de security zo hoog is in het park zijn er ook veel neushoorns (hallo bedreigde diersoort) geplaatst. En dat gaat opvallend goed, gelukkig. Mhondoro resort, hier wil je wezen wil. Lees hier meer.

Unembeza in Hoedspruit. Geloof ons, bij aankomst weet je het gelijk al, hier wil je niet meer weg. Genoeg keuze aan kamer types, allemaal net zo knap. Zo te gek, je kunt hier namelijk een safari doen ter fiets. Daarna bijkomen bij het zwembad en aanschuiven voor een lunch waar je thuis van droomt. En om de dag goed af te sluiten ga je tijdens sun set de uitkijk toren in. Boeken doe je hier. 

Safari is duur, kunnen we wel omheen gaan draaien, heeft geen zin. De ene plek is duurder dan de ander dat is altijd zo. Stel je voor he, je gaat, hebt hier lang voor gespaart of je hebt gewoon geluk dat zou ook nog kunnen, but ok. Als je gaat en je wil echt echt echt goed gaan. Ookal is het voor 1 nacht. Kijk eens op deze site. Singita it is, bizar. Ze wonnen meerdere prijzen voor meest mooie safari lodges ever.

Meer tips?

Meer tips?

We begrijpen het, je wil meer meer meer. U snapt, we gaan niet al onze tips hier opschrijven als alles al in ons eigen boek staat samen gebundeld. Net zo makkelijk toch. Alleen de beste, leukste, lekkerste en knapste adressen vonden hun weg naar Cool Cape Town.