Optimaal genieten in je eigen vakantiehuis

Optimaal genieten in je eigen vakantiehuis

Ben jij trotse eigenaar van je eigen vakantiehuisje? Dan zullen er een hele hoop mensen jaloers zijn op je. Hoe fijn is het dat je helemaal zelf kunt bepalen waar je gaat en staat en geen rekening hoeft te houden met een ander? Niet iedereen haalt het optimale haalt uit zijn of haar vakantiehuisje. Ergens ook wel logisch, want de keren dat je er bent, is het meestal omdat de zon schijnt en je dan geen uur terug naar huis hoeft te rijden, maar lekker in je eigen huisje kunt blijven overnachten. Toch willen we je wel een aantal tips meegeven, zodat je optimaal kunt genieten van je eigen plekje.

Zorg dat je huisje schoon en fris is

Zorg dat je huisje schoon en fris is

Het belangrijkste om te kunnen genieten, is om ervoor te zorgen dat je huis schoon en fris is. Want ook wanneer je er een paar weken niet bent geweest, zal je merken dat er echt wel stof rond dwarrelt. Ons advies is om dus eerst even met de stofzuiger en dweil door je huisje te gaan en daarna nog even met een natte lap over de tafel en andere meubels. Belangrijk is ook om iedere paar jaar te zorgen dat de boel aan de buitenkant er nog netjes uitziet. Dat wil zeggen dat je er ook niet aan ontkomt om iedere 5 tot 7 jaar een schilder te laten komen of om zelf de emmer urban taupe flexa te pakken en aan de slag te gaan. Dit is niet alleen veel beter voor het aanzicht, maar voorkomt ook dat je misschien wel te maken krijgt met houtrot of andere beschadigingen aan je vakantiehuis. Dat is natuurlijk zonde.

Neem de fiets mee

Neem de fiets mee

Wat is er nu fijner dan even lekker uit te kunnen waaien op de fiets? Helemaal wanneer je een vakantiehuisje aan het strand hebt, gaat er niets boven een flinke fietstocht door de duinen. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is dat je de fiets wel op een fietsendrager mee moet nemen. Heb je deze niet, dan is het ook geen gek idee om op de plek zelf een fiets te huren. Vooral aan de kust zijn vaak allerlei verschillende verhuurbedrijven, waar je vaak voor maar een paar euro per dag al een goede e-bike kunt huren, mocht je dat willen. Of gewoon kopen, dan heb je hem maar altijd bij de hand.

Kook lekker vers

Kook lekker vers

Waar de meeste mensen bij een weekendje of weekje weg naar een vakantiehuisje vaak meteen denken aan uit eten, is dat absoluut niet nodig. Sterker nog, het is toch veel leuker om gewoon lekker zelf te koken. Zo bepaal je helemaal zelf wat je wilt eten en ben je ook van niets of niemand afhankelijk. Zondagse pak kan in de kast blijven, chillpak kan aan en lekker bankhangen. Of juist wel op z’n ‘nets’ en de tafel volgooien met van alles lekkers.