Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 July 2019
  • 20-03-2019
  • Eten & drinken

Verbouw je eigen wijn met grapekeeper

Verbouw je eigen wijn met grapekeeper

Dit is zo'n gevalletje waarvan we zeggen: ja, heel graag! Doe mij dat ook. In het kader van nieuw, leuk én goed voor het milieu. En doe gelijk maar het driedubbele, zodat je ook wat weg kan geven. Zo zijn we dan ook wel weer. Met de Grapekeeper kan je zelf een wijnmaker zijn en je eigen witte of rode wijn produceren. Kies een stukje grond uit Italië, Spanje of Duitsland. Laat weten hoeveel vierkante meter je wilt hebben en aan het eind van het seizoen krijg je flessen, met jawel je eigen label, toegestuurd. Hoe fabuleus is dat? Doe ons maar zo'n stukje grond.

Grapekeeper

De oprichtster van de Grapekeeper is Ana Monforte. Ze heeft jarenlang als consultant gewerkt bij agrarische bedrijven op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie. Tijdens een cursus over wijn realiseerde ze zich dat er zoveel verschil zit in hoe wijn geproduceerd wordt. En dat je daar als eindgebruiker vaak niks vanaf weet. Want wat maakt wijn goed? En hoe goed is dit dan voor het milieu? Tijd voor verandering. Ana startte met Grapekeeper met het idee dat mensen zelf hun wijn kunnen kiezen. En dat je op deze manier lokale boeren ondersteunt in hun doel om goed met het milieu om te gaan. Briljant toch? Daar moet op gedronken worden!
www.grapekeeper.com