10 november 2023, door Nina van Hilst

Vriendenboeken en invulboeken voor jong en oud

10 november 2023, door Nina van Hilst

Vriendenboeken en invulboeken voor jong en oud

Heel lang geleden op de basisschool hadden we poëziealbums. Die hebben inmiddels plaatsgemaakt voor vriendenboeken en invulboeken. Nu zijn deze vriendenboekjes in de meeste gevallen vrij hysterische exemplaren en gelukkig is het vooral de binnenkant die telt. Ondertussen kregen er enkele designers jeukende vingers en gaven de invulboekjes een make-over. Niet alleen qua design maar ook qua inhoud hebben de boekjes een opkikker gehad met nu nog leukere vragen en zijn ze geschikt voor jong en oud.

 

Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Deze lijst blijven we aanvullen.

Vriendenboek

Vriendenboek

Het Vriendenboek van Uitgeverij Snor heeft een vrolijk design in mooie tinten. Alle vriendjes, familie en als ze lief zijn de ouders ook wel, mogen twee pagina’s vol schrijven in dit voor-altijd-te-bewaren boek. Vragen als lievelingsdier, -kleur en -film staan erin. En wat meer uitgebreide vragen als ‘teken je droomhuis’ en ‘mijn wens voor jou’. Dit vriendenboek is geschikt voor meisjes en jongens.

Vriendenboek €17,99

Schooljarenboek

Schooljarenboek

Wat is het leuk om de vriendenboekjes met je kindje in te vullen. De antwoorden die ze zelf geven zijn wellicht nog meer het onthouden waard dan de antwoorden die ze krijgen van anderen. Het Schooljarenboek is een boek voor je eigen kinderen. Om te onthouden wat je kind wilde worden of waar het van hield toen ze 6 of 9 waren. En met ruimte om de klassenfoto’s in te plakken. Naarmate de jaren vorderen, verandert ook het design in het boek van speels naar steeds serieuzer. Het Schooljarenboek is een fijne, makkelijke bundel om veel van je kindje(s) te onthouden.

Schooljarenboek €17,99

Het leuke-mensen-boek

Het leuke-mensen-boek

Designer Bonnie Nottroth maakte een vriendenboek voor grote mensen. Om mee te geven aan vrienden en familie die er leuke herinneringen en weetjes over zichzelf in kunnen schrijven. Maar ook tips voor een stedentrip of film en grapjes als een pagina waarin al je vrienden samen een verhaal schrijven. Een soort verjaardagsfeestje met al je liefsten gebundeld in een boek.

Leuke-mensen-boek €23,99

Elma van Vliet

Elma van Vliet

De ‘moeder van de invulboekjes’ voor volwassenen is Elma van Vliet. Al heel wat jaren geleden maakte ze het boek Mam, vertel eens. Inmiddels is de collectie invulboeken van Elma uitgegroeid tot boeken voor vele gelegenheden en verschillende geliefden in je leven. Voor moeders, oma’s, vaders en opa’s. Voor kindjes, broertjes, zusjes en voor lovers. Een perfect cadeau voor welke gelegenheid dan ook.

Elma van Vliet