27 november 2020, door Nina van Hilst

Cadeautips voor een kind van 5 t/m 9 jaar

27 november 2020, door Nina van Hilst

Cadeautips voor een kind van 5 t/m 9 jaar

Toen ze klein waren, waren ze snel vermaakt. Al was het maar voor even. En dan start de basisschool en mag het uitdagendere werk komen. Wat zijn nu de echt leuke cadeautips voor een kind van 5 t/m 9? Het liefst duurzaam, bewust en plasticvrij. En als het even kan, steken ze er nog iets van op ook. Zie hier een groeiend lijstje met kleine en grote cadeaus voor de - zo vinden ze zelf - "echte grote kinderen".

Bijenwas om te boetseren

Bijenwas om te boetseren

Helemaal antroposofisch maar oh zo leuk voor iedereen. Boetseren met bijenwas is leuk voor kinderen vanaf 4 tot en met 84. Het kneden van de was totdat het zacht wordt. Het priegelen aan kleine – met de jaren steeds gedetailleerder worden – figuurtjes. Bijenwas is niet giftig zoals veel kleisoorten wel zijn. En je kunt de was steeds weer opnieuw gebruiken door weer te kneden. De bijenwas is er van verschillende merken waaronder deze van Stockmar. Ook leuk: er is ook speciale versierwas waar je zelf kaarsen mee kunt versieren.

O.a. bij Ziloen vanaf €10,95

Beelden van Lacy Arrowsmith en Brandi McIntosh

Inner Compass Kids Cards

Inner Compass Kids Cards

Van meditatie tot yoga, de kinderen van tegenwoordig groeien er al voorzichtig aan mee op. Hier geheel bij aansluitend heeft Inner Compass Cards nu een kids versie gemaakt. Via de kaarten leren kinderen levenslessen als dat we verder komen als team. Waarden als dat we voor elkaar en de planeet moeten zorgen. En het herinnert kindjes dat er van ze gehouden wordt. De kaarten zijn verkrijgbaar in Nederlands en Engels. En een mooie tool bij bewust ouderschap.

Inner Compass Kids Cards €24,90

Micro Step

Micro Step

Een absolute hit hier in huis: de Micro step. Er zijn vier verschillende voor kinderen vanaf 5 jaar. De Micro Maxi is de meest bekende. De eerste 3-wielige steps zijn door Micro voor volwassenen gemaakt. Ze lijken dus wellicht voor kleine kindjes maar het surfgevoel en het flexibele dek zijn ook voor de grote kinderen nog leuk. Dan is er de Sprite met 2 wielen, welke licht en wendbaar is. De Cruiser is om te – duh – cruisen en heeft wat grotere wielen. En dan is er nog de Trixx, waarmee gestunt kan worden of als – zo was het advies van Mirco – je kind alles sloopt. En wanneer je kind continu meters voor je uit stept, wordt het wellicht ook tijd voor een step voor jou. Micro heeft nu ook een step van gerecycled plastic, hoera!

Micro Step vanaf €119,95

Lilliputiens + Opinel

Lilliputiens + Opinel

Eigenlijk wordt koken en bakken met je kind nog leuker als ze ouder worden. Ze kunnen steeds meer zelf doen. De materialen van Lilliputiens helpen daarbij. De ‘mijn eerste receptenboeken’ zijn helder voor kinderen. De vormpjes, maatbekers en andere keukenhulpmiddelen zijn afgestemd op kinderen. Ouders zijn enkel nog nodig om te oven aan te zetten en natuurlijk de keuken achteraf opruimen. Little Chef vanaf €6,99

Ook het Franse messenmerk Opinel heeft een speciale “Le Petit Chef” collectie. De messen zijn zo ontworpen dat kinderen leren met een keukenmes om te gaan. Op de juiste manier én veilig. Ook leuk zijn de vouw-messen in leuke kleurtjes voor de kampeertrips en boswandelingen. Le Petit Chef vanaf €25